Portioneren en dooivocht

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Portioneren en dooivocht

Berichtdoor Barfplaats

Esthertjuh
4-sterren
Berichten: 313
Lid geworden op: Zo 08 Feb 2009, 14:18
Locatie: Eindhoven
Contact:

Portioneren en dooivocht

Berichtdoor Esthertjuh » Zo 05 Sep 2010, 11:02

Altijd als ik het vlees portioneer maak ik al vrij ruime porties.
Maar nu houdt ik iedere keer porties van 320 gram over terwijl ik 350 gram nodig heb.
Ik begon al aan mezelf te twijfelen of ik het niet zelf verkeerd heb gedaan, maar volgens mij komt het gewoon door het dooivocht.
Nu laat ik alles in een grote bak ontdooien die ik eens in de 2/3 dagen helemaal schoonmaak en daar zit dus veel dooivocht in.
Ik ga dit dus anders doen en voortaan alles in een apart bakje ontdooien zodat ik het dooivocht mee kan geven.
Maar moet ik mijn porties nu nog groter gaan maken zodat ze ook het juiste gewicht aan vlees binnen krijgen of mag ik het dooivocht ook gewoon meetellen in het gewicht?
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: Portioneren en dooivocht

Berichtdoor Nadia » Zo 05 Sep 2010, 12:19

Ik tel het wel gewoon mee. Ik voer het dooivocht ook. Als er heeeeel veel vanaf komt (lever ofzo) dan bewaar ik het en meng ik het door de groentemix, die dan wat lekkerder word.
Esthertjuh
4-sterren
Berichten: 313
Lid geworden op: Zo 08 Feb 2009, 14:18
Locatie: Eindhoven
Contact:

Re: Portioneren en dooivocht

Berichtdoor Esthertjuh » Zo 05 Sep 2010, 13:00

Ok, dan ga ik dat ook zo maar doen.
Nu nog op zoek naar een mooi maatje bakjes zodat het ook nog in de koelkast past :)
orinake
5-sterren
Berichten: 1953
Lid geworden op: Vr 29 Mei 2009, 16:08
Locatie: Nevele
Contact:

Re: Portioneren en dooivocht

Berichtdoor orinake » Ma 06 Sep 2010, 09:21

Ik geef het dooivocht gewoon mee.
Ik ontdooi per dag 5kg en dan loopt het anders wel wat op als ik dat telkens zou weggieten :)
Nu het hangt ook wel af van wat je ontdooit hoeveel vocht je hebt...
Schapenribben en geitenvlees = zo goed als niets.
Orgaan daarentegen dat word een sopje :)
Gebruikersavatar
Benjy en Misty
5-sterren
Berichten: 965
Lid geworden op: Do 02 Jul 2009, 09:31
Locatie: Maastricht
Contact:

Re: Portioneren en dooivocht

Berichtdoor Benjy en Misty » Ma 06 Sep 2010, 23:21

Hier reken ik het er ook gewoon bij. Bij veel bloed doe ik wel iets meer vlees en vries ik het in in bakjes in plaats van zakjes want dat geeft zo'n kliederboel in de vriezer.
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2474
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Portioneren en dooivocht

Berichtdoor May Linn » Di 07 Sep 2010, 12:57

Ik reken altijd de gewichten wat aan de ruime kant vanwege het vocht.
Wel kiep ik het vocht wat eraf komt tijdens het ontdooien gewoon in de bak erbij.
Esthertjuh
4-sterren
Berichten: 313
Lid geworden op: Zo 08 Feb 2009, 14:18
Locatie: Eindhoven
Contact:

Re: Portioneren en dooivocht

Berichtdoor Esthertjuh » Di 07 Sep 2010, 13:33

Ik had ook al aan de ruime kant gerekend, maar blijkbaar dus niet genoeg.
Moet er wel bij zeggen dat het me nu op begint te vallen dat het vooral wild is waarbij ik een stuk minder gewicht overhoudt.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Portioneren en dooivocht

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten