Nija 8 weken en epilepsie?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Barfplaats

Nija
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 01 Sep 2010, 13:48
Locatie: Neerpelt, belgie
Contact:

Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Nija » Vr 03 Sep 2010, 23:04

,Nija heeft net een 2weken geleden haar eerste spuit gekregen en een wormenkuur gehad, zaterdags  maken we een uitje en Nija beland al snel bij de dierenarts. Hoesten en slijm...kennelhoest? Aan de antibiotica. Zaterdagnacht de ene aanval na de andere, schuimbekken, trillen en verstijven, na de aanval als een dolle rondrennen. Zondag direct naar eigen arts toe, bloed laten trekken en ter observatie. Ja inderdaad vele aanvallen. Maandag krijg ik een lam hondje terug met weinig leven, en in de 10 minuten aanval na aanval. Het zou geen epilepsie kunnen zijn en hij laat haar waardens nakijken, de uitslag van de hondenziektes nog af te wachten die duren veel langer. Nog is Nija niet geholpen en kwijnt ondertussen weg. gelukkig haar maagje was leeg en ze werd al iets rustiger, langzaam met wat brokjes en water...weer de ene aanval na de andere en af en toe uitgeput weer even slapen. In een donkere canvas bench gelegd zodat ze zich niet kan bezeren. in een half uur al 7 aanvallen!! Dit kan niet doorgaan. Na veel speurwerk op epilepsie uitgekomen en over de voedingen gelezen. Woensdag direct begonnen met farmfood en een eis aan de arts...geef haar iets om het te onderdrukken! Haar leventje is eigenlijk toch al opgegeven!! Gardenal meegekregen en 1/10 van een tabletje gegeven iedere dag. Om de 2 uur voer ik haar wat bij met farmfood en via een spuitje dwing ik haar te drinken ( denkend dat haar orgaantjes het anders kunnen begeven!) Ze sterkt wat bij, versuft maar probeert wat rond te lopen. de aanvallen worden wat "softer"alleen het rond lopen en wat schudden met haar koppie. Ze reageert al weer iets op haar naam maar wetend dat ze alleen reageert wanneer ze voeding krijgt....geen contact met haar. Alleen over haar buikje mag ik wat aaien, de rest wilt ze niets dan alleen eten.
Mijn arts blijft beweren dat epilepsie niet op die leeftijd ( nu 8 weken) al kan voorkomen, en toch lees ik zo vreselijk veel erover en kan het wel. We zetten door en vechten samen om erdoorheen te slaan. Vermoeiend maar verdorie ik geef het niet op! Ze is ons klein meisje en met zoveel zorgen erbij maakt die band nog meer en meer dat je haar echt niet kwijt wilt. Toch moet ik realistisch denken....maandag dan de uitslag van het bloed. Misschien een waterhoofdje ( moeder bleek tijdens zwangerschap voedselvergiftiging te hebben gehad en is zeer goed behandeld gweest), of een hersenvliesontsteking? hersenontseking? of toch epilepsie? De antibiotica blijft ze krijgen. We zullen het nog even vol moeten houden saampies, hoop dat ze erna toch weer wat het vrolijke meisje mag worden, maar heb een vermoeden op blijvend letsel. De aanvallen waren teveel en te heftig. Toch haar hartje klopt nog goed....
De angst om nu ëxtra kracht"van kela te geven is erg, maar ze moet aansterken....hopend dat er iemand mij zu kunnen vertellen of dat inderdaad weer aanvallen kan opwekken of dat het juist goed is voor haar.

Nija en Jeanine
Timmy

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Timmy » Vr 03 Sep 2010, 23:23

Idiopatische epilepsie kan inderdaad niet ontstaan op 8 weken leeftijd. Dat is meestal later, rond het derde levensjaar, met enkele uitzonderingen, zoals bij de Border Collie, waarbij het rond het eerste levensjaar tot uiting kan komen. Bovendien is het niet zo dat bij epilepsie meteen zoveel toevallen optreden. Het is dus waarschijnlijker dat er een onderliggende oorzaak is en gezien de symptomen die je beschrijft zou dat wel eens neurologisch kunnen zijn. Heb je al eens overwogen een specialist te raadplegen? Want wat ik hier lees over jouw hondje is niet echt normaal.
Parelridder
5-sterren
Berichten: 3619
Lid geworden op: Ma 02 Aug 2010, 22:25
Locatie: Heerhugowaard
Contact:

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Parelridder » Vr 03 Sep 2010, 23:32

Ik zou contact opnemen met dr. Lisette Overduin. Een in epilepsie gespecialiseerde internist, fijn mens en uitstekende arts.
Je kunt haar ook (eerst) mailen. http://www.veterinairespecialisten.nl/p ... LaNchRfjNa
spreeuwtje
5-sterren
Berichten: 3774
Lid geworden op: Ma 21 Jan 2008, 16:31
Locatie: lutjewinkel

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor spreeuwtje » Za 04 Sep 2010, 01:24

Ik heb geen tips maar wil jij en je kleine meid veel sterkte wensen. :-*
miik
5-sterren
Berichten: 2741
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2008, 22:10
Locatie: Delft
Contact:

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor miik » Za 04 Sep 2010, 04:07

Ik meen te herinneren dat levershunt ook dit soort aanvallen kan geven......
Nija
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 01 Sep 2010, 13:48
Locatie: Neerpelt, belgie
Contact:

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Nija » Za 04 Sep 2010, 08:15

Natuurlijk is Nija onder behandeling van een arts, maar deze blijft mij zeggen te wachten tot het bloedonderzoek klaar is. En dat wachten duurt lang!!
Nija eet gelukkig stukken beter, is zelfs al iets aangekomen en krijgt op dit moment 1/10 gardenal. Het slaat redelijk aan ( onderdrukt wat meer de aanvallen) Zolang we niets weten vechten we ervoor om haar hierdoorheen te helpen natuurlijk. Ik heb al diverse een email gestuurd maar blijkbaar kijken ze niet allen hun post of reageren er doodweg niet op. Pijnlike zaak maar het zij zo. Ga toch weer eens wat verder zoeken ...levershunt...googlen dan maar.
thnx allen
jeanine
Suzanne
5-sterren
Berichten: 2083
Lid geworden op: Wo 08 Mar 2006, 18:06
Locatie: Noord Brabant
Contact:

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Suzanne » Za 04 Sep 2010, 08:46

Wat een toestand!

Zou de oorzaak ook niet gezocht kunnen worden in de enting waarbij dan wat onhandig ook meteen die wormkuur gegeven is? Dat eea een combinatie van die factoren is?

Daarbij zou ik idd een specialist raadplegen, dus iemand "meer dan / hoger dan" dierenarts.

Epileptie lijkt mij niet, maar daartoe ben ik geen expert.

Je hondje heeft natuurlijk niet de allerbeste achtergrond.. wie weet wat er allemaal al gebeurd is ;-(

Suzanne
Migudu

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Migudu » Za 04 Sep 2010, 08:57

Ik zat ook te denken aan een entreactie...

Sterkte!!!

Gerda
charmed
5-sterren
Berichten: 3884
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor charmed » Za 04 Sep 2010, 09:10

Hoi Jeanine,

Allereerst wil ik je heel veel sterkte wensen met je pupje en dan al zoveel aanvallen. Ik denk ook dat het allerbelangrijkste wat je nu kan doen is dat je een specialist op gebied van Epilepsie zoekt, want een gewone dierenarts kan niet alles weten en weet helaas niet alles over epilepsie, dat kan ook niet want ze moeten zoveel weten. De beste specialist op gebied van Epilepsie is Paul Mandigers www.wagenrenk.com, je kan dan alles wat je uitgezocht hebt meenemen naar de specialist.

Ik zou niet te lang wachten met naar een specialist gaan, want elke aanval kan behoorlijk wat schade brengen aan je pupje. Er zijn heel veel andere ziektes die Epileptische aanvallen kunnen veroorzaken. En ik denk dat het belangrijk is daar achter te komen, wat er precies aan de hand is.

Wat betreft voeding, je moet glutenvrij en granenvrije versies hebben van voeding voor een hond met Epileptische aanvallen. Ik ben toendertijd toen mijn Savannah veel aanvallen had, overgegaan op Carnibest (www.carnibest.nl) Je zag haar per dag opknappen. Gluten en Granen en Chemische anti-oxidanten zijn funest voor je pup, zeker nu hij zoveel aanvallen heeft. Je kan ook andere KVV's geven, Darf, Shaweca, Haaksbarf, er zijn er tal van merken verder op deze site te vinden.

Geen brokken of droogvoer meer geven, geen hondenkoekjes, maar alleen maar vers vlees in de vorm van KVV of Barf. Carnibest is compleet dat betekend dat je met 1 soort vlees afkan. KVV's als Darf etc. daar moet je zoveel mogelijk varieren wil je het compleet hebben. Compleet is dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.

Nogmaals heel veel sterkte, ik hoop dat je snel bij de specialist terecht kan. Epilepsie moet je zeker niet te lang mee wachten om te laten onderzoeken.
Nija
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 01 Sep 2010, 13:48
Locatie: Neerpelt, belgie
Contact:

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Nija » Za 04 Sep 2010, 09:49

Hoi Charmed

Bedankt voor je reactie! Ik heb het vermoeden dat als ik nu weer direct naar een andere specialist ga ook op diverse onderzoeken zou moeten wachten voor de uitspraak. De heer Mandigers heb ik een email gestuurd maar helaas geen antwoord gekregen. ( jammer maar misschien is hij niet aanwezig op dit moment). Het kunnen inderdaad meerdere factoren zijn en de speurtocht is al een tijdje aan de gang nu. Moet zeggen je leert veel in een korte tijd. Nija krijgt Farm food en reageert daar tot op heden al redelijk goed op. Heeft eindelijk na 3 dagen haar eerste echte keutel gelegd. Opluchting!! Ik zie haar heel langzaam wat sterker worden en hopelijk dat we maandag nieuws krijgen zodat er per direct er iets aan gedaan kan worden. Kost wat kost...Nija moet er bovenop zien te komen....ze heeft tot op heden al een vreselijk sterke wil ( females rules!). Het enigste waar ik enorm bang voor ben is dat ze er schade aan over blijft houden en eventueel gehandicapt kan worden. Nu valt daar ook wel mee te leven voor ons....maar voor Nija zelf? We zullen zien. Jammer dat de arts haar alleen de volgende dag al mee terug gaf met de woorden, afwachten en sterkte maar! Het kwam voor mij over...doe wat je ermee doet ik hoef nog maar weinig te doen voor haar. Terwijl ik juist zoiets heb....kom op we gaan er voor ze moet erdoor heen komen. Nee het eerste antwoord was....de rekening is 111.63 wil je die nu per direct betalen? Arghhhh!!!!
Ik stap over zodra er ook maar iets bekend is. De uitslag van haar waardens waren voor hem niet ernstig...maar ik heb gezegd deze wel op papier te willen hebben, zodat ik daarmee naar een specialist kan gaan!!
Een dierenarts hoeft niet overal in meegaand te zijn door alle drukte...maar we praten hier wel over een levend wezen! stel dat hij huisarts was geworden. Afijn kan hem niet becritiseren maar in mijn achtrhoofd.. >:(
We zullen vanaf maandag per direct kunnen gaan zoeken, bellen en vooral spoed maken!

@ Gerda, Suzanne en al die andere....thnx voor jullie reacties!
jeanine
Gebruikersavatar
Sanyo
5-sterren
Berichten: 2440
Lid geworden op: Zo 06 Feb 2005, 12:47

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Sanyo » Za 04 Sep 2010, 10:04

Heel veel sterkte met jullie pup!

Ik zou inderdaad met haar naar een specialist gaan om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand is.

Op de site van de Wagenrenk staat inderdaad dat Mandigers afwezig is:
"De tweede week van September zal weer het jaarlijkse Europese Internisten congres plaats vinden. Dr. Mandigers is gedurende die week 5 t/m 12 september niet aanwezig."
Timmy

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Timmy » Za 04 Sep 2010, 10:12

Ik weet niet goed wat je denkt bij een specialist, maar je kunt niet overstappen naar een specialist. Je zult toch echt een verwijsbrief van je eigen dierenarts moeten hebben.
Maar volgens mij woon jij in België (gezien de Gardenal die je geeft) en dus raad ik je aan naar Merelbeke te gaan (volgens de Belgen op mijn forum is daar geen verwijsbrief voor nodig). Daar zit Dr. van de Meervenne, veterinair neurologe, die veel weet van epilepsie, maar ook van andere neurologische aandoeningen en aangezien het bijna zeker is dat jouw pup geen epilepsie heeft, lijkt het mij verstandig dat je een specialist bezoekt die van alle markten op dat gebied thuis is.
Ik heb je trouwens nog niet op het epilepsie bij honden forum gezien. Misschien een idee om daar eens lid van te worden?
Laatst gewijzigd door Timmy op Za 04 Sep 2010, 10:35, 1 keer totaal gewijzigd.
conleeuw
5-sterren
Berichten: 4130
Lid geworden op: Ma 18 Jul 2005, 14:12
Locatie: duiven (GLD)
Contact:

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor conleeuw » Za 04 Sep 2010, 10:33

bah, wat naar, ik ben benieuwd, wat voor soort hondje is Nija?
charmed
5-sterren
Berichten: 3884
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor charmed » Za 04 Sep 2010, 10:43

Nija schreef:Ik heb het vermoeden dat als ik nu weer direct naar een andere specialist ga ook op diverse onderzoeken zou moeten wachten voor de uitspraak. De heer Mandigers heb ik een email gestuurd maar helaas geen antwoord gekregen. ( jammer maar misschien is hij niet aanwezig op dit moment).

Hij werkt van dinsdag tot vrijdag. Ik zag in een andere reactie hier dat hij niet aanwezig is deze week. Dat is zeker jammer.

Nija krijgt Farm food en reageert daar tot op heden al redelijk goed op.

Volgens mij is Farmfood niet gluten en granen vrij. Zeker weten doe ik dat niet, kan het ook niet zo snel vinden. Misschien weet iemand op dit forum dit of farmfood (neem aan dat je de vleesversie geeft?) gluten en granenvrij is? Als jou pupje bijvoorbeeld op granen zou reageren (van granen etc kunnen ze aanvallen krijgen) dan krijgt hij van elke graan aanvallen.

Het enigste waar ik enorm bang voor ben is dat ze er schade aan over blijft houden en eventueel gehandicapt kan worden. Nu valt daar ook wel mee te leven voor ons....maar voor Nija zelf?

Honden die veel of zware aanvallen krijgen kunnen problemen in het gedrag, of veel blaffen of ze reageren overal anders op dan voorheen.

Ik stap over zodra er ook maar iets bekend is. De uitslag van haar waardens waren voor hem niet ernstig...maar ik heb gezegd deze wel op papier te willen hebben, zodat ik daarmee naar een specialist kan gaan!!
Je moet wel een verwijsbrief van je eigen dierenarts hebben voor je naar een specialist kan.

Een dierenarts hoeft niet overal in meegaand te zijn door alle drukte...maar we praten hier wel over een levend wezen! stel dat hij huisarts was geworden. Afijn kan hem niet becritiseren maar in mijn achtrhoofd.. >:(
We zullen vanaf maandag per direct kunnen gaan zoeken, bellen en vooral spoed maken!

Hoop dat je snel een afspraak kan krijgen bij een goede specialist.

ps. hoe gaat het nu inmiddels? Al wat minder aanvallen?
Nija
1-ster
Berichten: 14
Lid geworden op: Wo 01 Sep 2010, 13:48
Locatie: Neerpelt, belgie
Contact:

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Nija » Za 04 Sep 2010, 12:11

hallo Charmed,

ik heb sinds gisteren alsnog wat kracht pasta gegeven en het valt me op dat de aanvallen er weer waren! Het eten wat ze krijgt van farm food is granen en gluten vrij en ja het is versvlees voor de startende pup. Geen brokken meer voor mij op dit moment. Zelfs de 4 grote honden zijn overgestapt op vers vlees. ( hebben geen klachten verder maar het leek me beter ook voor de jaloezie op Nija anders)
Ja die verwijsbrief die gaat ze krijgen...reken maar op mij...lol ;)
De arts heeft het wel wat benauwd van mij omdat ik als nederlander in Bels toch wel regelrecht ben en me niet laat ondersneeuwen of afpoeieren als er daadwerkelijk iets aan de hand is. Dat heeft hij al ondervonden. ( is geen slechte arts hoor maar met dit geval ben ik niet lief geweest!)

Vandaag, heeft ze goed gegeten, haar medicijnen op en heeft ze zelfs al in de keuken als botswagen gefungeerd....( gelukkig niet hard) maar ze loopt al beter heeft wat meer kracht op haar pootjes en loopt nog wat ongecontroleerd rond als een stoned konijn. Afijn het is beter als al die aanvallen!ook zijn de aanvallen al in de heftige kracht afgenomen sinds dat ze farmfood heeft gekregen. Loopt nog wat suf rondjes in haar canvas bench, maar het gillen paniekerige is er niet zo meer. Laten we zeggen dat ze nu een maal per 3 uur een lichte aanval heeft. De rest slaapt ze uiteraard door de gardenal ( 1/10 van een tabletje). Zolang we geen uitspraak hebben behoudt ik het liever zo even voor haar zelf.

leifs jeanine
en Nija
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Nija 8 weken en epilepsie?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten