Hoeveel verschillende soorten bot

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Barfplaats

TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor TMG1961 » Vr 03 Sep 2010, 09:40

Hoeveel verschillende soorten bot voeren jullie en dien je hier ook minstens 4 of 5 verschillende diersoorten van te voeren? Heb momenteel zelf kip, kwartel, eend, parelhoen (is besteld) en fazant maar weet niet of dit geschikt is voor beginneling. 1 dag per week krijgt ze complete visjes.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Mevroi Kruim » Vr 03 Sep 2010, 09:53

Es kijken, hier eten ze kip, parelhoen, eend, lam, geit, haas, konijn, ree/hert, zalmkop aan bot, de kwartels, fazant en duif gaan naar de katten (fazant en duif eten de honden toch niet, kwartel is me te duur).
Jouw botten zijn goed geschikt voor beginners, fazant is vaak wat harder maar als je hond netjes eet kun je dat ook prima proberen.
Juist van bot zijn heel veel soorten te krijgen, de bottleneck is meestal spiervlees.
Anne in Zweden
5-sterren
Berichten: 10185
Lid geworden op: Wo 29 Jul 2009, 13:47

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Anne in Zweden » Vr 03 Sep 2010, 10:01

Het is de bedoeling dat je in totaal op 4-5 soorten komt, dus niet 4-5 soorten bot, 4-5 andere soorten vlees en 4-5 nog weer andere soorten orgaan (mag natuurlijk wel! :D). Wel is het beter dat je niet bv. alleen kippenbotten voert, dus meerdere soorten bot is wel gewenst.

Mijn ervaring is dat het in Duitsland makkelijker is om verschillende botsoorten te vinden dan verschillende vleessoorten. Dus voer ik over een periode van twee weken zo'n 6-7 botsoorten (eendennekken, kalkoennekken, kipkarkassen, reenekken, kalfsborstbeen, runderkeelkop, konijnenbot; soms haas, maar dat seizoen moet nog beginnen, en soms lamsribben, maar die zijn hier slecht verkrijgbaar) en maar 3 vleessoorten (rund, paard, kalkoen; de toegevoegde waarde van niet-biologische kipfilet zie ik niet zo, en biokipfilet kan ik hier slecht vinden). En orgaan heb ik weer in 4-5 soorten van de dieren waarvan ik ook bot en vlees heb. En vis gaat er natuurlijk ook in!

De soorten die je noemt, zijn heel geschikt voor een beginneling. Fazant is niet ieders favoriet, maar je kunt het allicht proberen! Succes!
Madelief.
4-sterren
Berichten: 256
Lid geworden op: Di 08 Sep 2009, 16:45
Contact:

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Madelief. » Vr 03 Sep 2010, 10:15

Ik voer heel veel verschillende soorten bot. Maar ik denk dat het van je totale menu afhangt of je persé veel verschillende soorten moet voeren.
Als je veel verschillende soort spiervlees/orgaan (of gewoon anders dan je botsoorten) voert ben je al snel heel divers aan het voeren. Dan zou je denk ik wel met twee soorten uit kunnen en dus voer jij al heel gevarieerd!

Ik heb wel eens (hier ergens vermoedelijk) gelezen dat je ongeveer de helft aan zelfde diersoort kunt voeren als je de rest afwisselt.

Zelf voer ik konijn, haas, parelhoen, kip, eend, gans, lamsribben, hertenribben, kalfsborst. Kwartel, duif en patrijs willen ze niet, maar laatst heb ik weer fazant geprobeerd en dat ging prima.
Ik vind fazant wat harder, maar parelhoen is zeker geschikt voor een beginneling. Anderen zullen meer ervaring hebben en dus beter kunnen antwoorden.
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor TMG1961 » Vr 03 Sep 2010, 10:38

Aan spiervlees heb ik kalkoen, konijn, paard, rund, lam (eind sept), hert en kangoeroe, maar laatste 2 zijn een beetje te duur voor mijn budget
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2472
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor May Linn » Vr 03 Sep 2010, 10:59

Het gaat idd om het totaal aan diersoorten, ik zou minimaal 5 diersoorten aanhouden + vis.
Jij komt daar ruim voldoende overheen!

Het budget is hier ook niet zo groot, dus wat ik probeer is juist met botsoorten veel soorten te wisselen omdat die vaak niet zo duur zijn en voor een groot gedeelte je menu uitmaken.
Ze krijgen: kip, konijn, eend, geitenribben, fazant, parelhoen, haas, soms gans en in het seizoen weleens hert als dat betaalbaar is.
Orgaan vindt ik ook niet altijd even goedkoop, ik voer voornamelijk orgaan van lam en geit, afgewisseld met runderhart en kippenhart en konijnorgaan.
Spiervlees vindt ik vaak te duur, dus standaard eten ze hier aan spiervlees: rund, paard en geit. Afgewisseld met hert in seizoen en leuke aanbiedingen.
Ook zorg dat het meeste vleesbot wat ik koop veel vlees eraan heeft. Gemiddelt betaal ik 1,60 ongeveer per kilo, wat ik goed betaalbaar vindt.

Die fazantboutjes van Nadia zijn trouwens boterzacht, dus fazant hoeft niet altijd harder te zijn.
smulpaap
5-sterren
Berichten: 8254
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2010, 13:14

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor smulpaap » Vr 03 Sep 2010, 11:52

Eens kijken  ::) bot ..... kip ,parelhoen , fazant , konijn , reeribben , eendennekken vleugels en karkassen , kwartels voor de jackies , konijnenkoppen voor allemaal ,zalmkoppen , eendenruggen
spier , paard ,lam ,geit , kip , ree , rund
van kip en rund voer ik iets minder dan van de andere diersoorten ..... ooh ja lams en geitenstrotten en lamstong vinden ze hier ook erg lekker
en van orgaan de lamslever ,eendenlever kippenmaagjes (soms ) , geitenlever , eendenhart ,lamshart , konijnennieren met vet of een pakketje lamsorgaan met longen enz en ook de pens is van lam
de scherpere botsoorten krijgen ze niet
Jasmin
3-sterren
Berichten: 177
Lid geworden op: Za 28 Aug 2010, 21:17

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Jasmin » Za 04 Sep 2010, 21:05

Mevroi Kruim schreef:Juist van bot zijn heel veel soorten te krijgen, de bottleneck is meestal spiervlees.


Sorry, maar hier ben ik het niet mee eens. Het meeste vlees dat je in de winkels koopt is ontbeend. Als je echt hele karkassen met voor honden geschikte botten wil hebben, moet je toch echt wat verder zoeken dan een simpele supermarkt of slager. De meeste slagers verkopen niet eens meer knaagbotten voor de hond!
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Mevroi Kruim » Za 04 Sep 2010, 22:51

Jasmin schreef:Sorry, maar hier ben ik het niet mee eens. Het meeste vlees dat je in de winkels koopt is ontbeend. Als je echt hele karkassen met voor honden geschikte botten wil hebben, moet je toch echt wat verder zoeken dan een simpele supermarkt of slager. De meeste slagers verkopen niet eens meer knaagbotten voor de hond!


Precies, en dat spiervlees bij de reguliere slager is onbetaalbaar. Via de barf-leveranciers, poeliers, markt, Islamitische slagers kun je betrekkelijk makkelijk en betaalbaar aan vleesbot komen maar betaalbaar spiervlees is er haast niet.
Ik denk niet dat veel barfers hun spullen bij een gewone winkel kopen, of je moet 1 chihuahua of 1 klein katje hebben.
Too
5-sterren
Berichten: 3746
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Too » Za 04 Sep 2010, 23:08

Mevroi Kruim schreef:Precies, en dat spiervlees bij de reguliere slager is onbetaalbaar. Via de barf-leveranciers, poeliers, markt, Islamitische slagers kun je betrekkelijk makkelijk en betaalbaar aan vleesbot komen maar betaalbaar spiervlees is er haast niet.
Ik denk niet dat veel barfers hun spullen bij een gewone winkel kopen, of je moet 1 chihuahua of 1 klein katje hebben.


;D met 2 katten en een kleine vries is [mee]bestellen al bijzonder interessant, kipdingen. [kwartel,] vis en orgaan koop ik lokaal al t andere gaat via i-net leveranciers
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoeveel verschillende soorten bot

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten