Poes blijft plassen in huis

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Barfplaats
Gesponsord bericht

Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor Barfplaats

SCA
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Di 10 Aug 2010, 21:13
Locatie: Sas van Gent

Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor SCA » Vr 13 Aug 2010, 23:31

Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik zitten met een probleem :( We hebben twee schatten van poezen van bijna 1 jaar. Ze zijn geholpen, een aantal maanden geleden. Voordat ze geholpen werden, plasten ze op verschillende plekken, maar dat was uiteraard over toen ze geholpen waren.

Nu hebben we sinds een aantal maanden een hond (teefje, ook geholpen). Tussen de hond en de katjes gaat het goed, maar een van de katjes begon enkele weken geleden ineens met het plassen in de hondenmand. We maakten alles steeds goed schoon, zoals het hoort. We gebruikten na het schoonmaken nog speciaal spul om de geur van kattenpis helemaal weg te halen...
Ze bleef echter plassen, alleen in de hondenmand, verder nergens. Het heeft geen medische oorzaak, aldus de dierenarts.
We gingen er dus vanuit dat het jaloezie was, naar de hond toe. Ze is namelijk een enorm kroelkatje, die het liefst dehele dag door komt kroelen :)


Nu haalden we steeds het kussen weg uit de hondenmand als we niet thuis waren, we maakten het regelmatig schoon met azijn, we gebruiken geen wasverzachter voor het hondenkussen enz. Sinds een tijdje gaat dit goed, ze plast er niet meer. Je moet haar wel wegjagen als het kussen erin ligt, dan komt ze toch kijken :-\

Vorige week heeft ze ineens op het bed geplast, aan mijn vriend z'n kant. Dus.... weer alles schoongemaakt, met alle speciale spullen. Matras omgedraaid, nieuw hoeslaken erop. En ja hoor, de volgende dag aan mijn kant van het bed :( Weer alles schoongemaakt, mijn matras ook omgedraaid. Alles gedaan wat we konden doen. En jawel, 2 dagen later weer hetzelfde verhaal. En ook vandaag weer :-\

Wat moeten we doen???

We maken alles schoon zoals het moet, we gebruiken speciaal spul. Er is naar onze mening niet veel stress of spanninghier, ze heeft ook een stressbandje gehad, zonder succes. Medische oorzaken zijn ook uitgesloten...
Wij weten het echt niet meer! We hopen echt dat iemand ons kan helpen.
Sorry voor het lange verhaal, maar ik probeer alles uitgebreid te vertellen :)
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13458
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor koekje » Za 14 Aug 2010, 00:12

nogmaals ph-waarde van urine laten testen en kijken voor gruis of ontstekingscellen.
verder alle bepieste dingen wassen met groene biotex en daarna behandelen met stalfris of ecodor. alleen met azijn is niet voldoende.
hang ook eens een feliwaystekker op en plaats meer kattenbakken en maak deze vaker schoon. kattengrit gebruiken dat fijn voelt aan de voeten en zonder parfum of andere geurtjes.
spreeuwtje
5-sterren
Berichten: 3774
Lid geworden op: Ma 21 Jan 2008, 16:31
Locatie: lutjewinkel

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor spreeuwtje » Za 14 Aug 2010, 00:16

evt. met bach bloesem ook iets proberen??
SCA
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Di 10 Aug 2010, 21:13
Locatie: Sas van Gent

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor SCA » Za 14 Aug 2010, 00:44

Zo hebben we het dus schoongemaakt, precies zoals het hoort. Had de stappen gevolgd die ik op internet had gevonden :-\
De waardes van haar urine zijn nog steeds helemaal goed...
Er staan al meerdere kattenbakken, die worden ook iedere dag leeggeschept en minstens 1 keer in de week helemaal schoongemaakt. We hebben fijn kattengrit van BioCats en dat is ook bijna de enige waar ze haar behoefte op doet. Op groffer kattengrit doet ze het niet.

En Feliway werkt ook echt totaal niet :-\

Ik vrees dat we echt alles al geprobeerd hebben, we zien echt geen andere opties meer momenteel :( In ieder geval enorm bedankt voor de tips, maar we hebben het allemaal al geprobeerd...
SCA
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Di 10 Aug 2010, 21:13
Locatie: Sas van Gent

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor SCA » Za 14 Aug 2010, 00:46

Even over dat Bach Bloesem... Hoe moeten we dat gebruiken, waar kunnen we het halen en in wat voor vorm is het te koop? Dat hebben we dan nog niet geprobeerd :)
flin
5-sterren
Berichten: 3189
Lid geworden op: Do 01 Nov 2007, 19:57

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor flin » Za 14 Aug 2010, 02:15

SCA schreef:Even over dat Bach Bloesem... Hoe moeten we dat gebruiken, waar kunnen we het halen en in wat voor vorm is het te koop? Dat hebben we dan nog niet geprobeerd :)contact opnemen met Lauretta in o-soepdurp  ;)
spreeuwtje
5-sterren
Berichten: 3774
Lid geworden op: Ma 21 Jan 2008, 16:31
Locatie: lutjewinkel

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor spreeuwtje » Za 14 Aug 2010, 07:42

Ik zou het dan laten samenstellen door iemand die dat vaker voor dieren doet. Ik neem aan dat flin dat ook probeert te zeggen. Grinn...
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8366
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor Borke » Za 14 Aug 2010, 13:38

Ik zou eens heel kritisch kijken waarom dit gebeurt, de oorzaak wegnemen dus. Anders blijf je hangen in symptoom bestrijding.

Wat is er allemaal verandert in het kattenleven, de hond en verder?
Plek kattenbak, eten, mogen ze bepaalde dingen niet meer?
Andere meubels, dingen in huis verzet (kattenbak bijv), ander kattenbakgrit?

Hoeveel kattenbakken hebben jullie en waar staan die?
Zet er eens een kattenbak extra bij in dezelfde ruimte als waar de mand staat en dan niet in een hoekje maar markant in de kamer en kijk eens of die bak gebruikt wordt.

Lukt dat allemaal niet, ga dan niet experimenteren met allerlei middeltjes maar doe wat je bij een ernstig probleem met een hond ook zou doen: haal er een gedragstherapeut bij en dan een gespecialiseerd in katten!
Dit is vast oplosbaar, maar dan moet je er snel bij zijn, risico is immers dat het gedrag er in slijt en dan krijg je het er lastig weer uit en helaas heb ik daar ruime ervaring mee...
SCA
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Di 10 Aug 2010, 21:13
Locatie: Sas van Gent

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor SCA » Za 14 Aug 2010, 19:11

We hebben 2 ruime kattenbakken staan, die staan in de keuken, we hebben een grote keuken. De keuken is de enige plaats waar we een een gladdere vloer hebben, vandaar. Verder ligt er tapijt en in de badkamer of de wc wil ik geen kattenbakken zetten.

We maken de kattenbakken dagelijks schoon (scheppen) en 1 keer in de week maken we de kattenbak helemaal schoon, van top tot teen. De kattenbakken staan al heel lang daar en dat is nog steeds zo. We hebben ook al heel lang hetzelfde kattengrit, het enige grit waar ze hun behoefte op willen doen. We hebben in het begin veel soorten geprobeerd, maar alleen dit grit waardeert ze :-\

Ze mogen nog steeds evenveel als voorheen. In de woonkamer hebben we wel andere meubels, maar ze vertoonde het gedrag al ver daarvoor en het is niet bepaald erger geworden.

Een kattenbak erbij zetten in de ruimte waar de mand staat, zal niet meevallen. Ze hebben geen mand op de grond. Ze hebben bij de krabpaal 3 hangmandjes aan de muur (woonkamer), sinds een tijdje en hier slapen ze in. Ook slapen ze op de poef naast de bank. We hebben ook een grote kussenhoek bij het raam, daar hebben we een diepe vensterbank. Daar slapen ze ook. Verder gaan ze regelmatig lekker op de vloer in de woonkamer liggen, de woonkamer is 7 bij 5, dus genoeg plaats om te liggen :)

Een kattenbak in de woonkamer zetten vinden wij echt helemaal niks, omdat we hier eten en zitten en ik mag vanwege medische redenen niet in de buurt van de kattenbakken komen, vandaar. Mijn vriend maakt ze ook altijd schoon.

Dit probleem is nu al wel 1,5 maand aan de gang. Ik heb al gekeken voor een gedragstherapeut, maar steeds krijg ik hetzelfde antwoord, dat het jaloezie zal zijn....Maar waarom plast ze dan ook in ons bed? En niet alleen in de hondenmand... :-\
dancingdaydream
4-sterren
Berichten: 391
Lid geworden op: Di 29 Jun 2010, 22:19
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor dancingdaydream » Za 14 Aug 2010, 19:24

Hier ook zo'n kater, geholpen, die plast ook altijd in de hondenmand, maar ook in dozen met kussentjes enzo en in hoekjes.
Het kan best een vorm van geurverspreiding zijn, doen geholpen dieren ook nog wel eens. Of ze vinden het gewoon "lekker" aanvoelen.

zelfs als meneer hier net naar de bak is geweest, kan ik een doos voor zn neus zetten, geheid dat ie er in gaat plassen.

Je zou kunnen proberen een feliway-spray te kopen,  daarmee de hondenmand in te spuiten en zien of dat werkt.
SCA
2-sterren
Berichten: 64
Lid geworden op: Di 10 Aug 2010, 21:13
Locatie: Sas van Gent

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor SCA » Za 14 Aug 2010, 19:56

Oke, dat is ook echt vervelend :-\
We hebben het al gerpobeerd, maar het werkt niet :( Het werkt waarschijnlijk het beste als we Feliway in alle kamers hangen, dat werd mij verteld in ieder geval...Maar we zien het niet zitten om Feliway te hangen in de woonkamer, daar moeten er dan misschien zelfs 2, omdat het een erg grote kamer is. Dan moet er ook nog Feliway in de gang, in de keuken, 3 slaapkamer...  :-\ Een zo'n ding werkt niet, dus we kunnen het nog met meerdere pproberen, maar dat gaat ook wel erg duur worden vind ik :(
Gebruikersavatar
Lefki&Amy
5-sterren
Berichten: 3117
Lid geworden op: Ma 09 Jun 2008, 12:49
Locatie: Nijmegen

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor Lefki&Amy » Za 14 Aug 2010, 20:03

SCA schreef:We hebben 2 ruime kattenbakken staan, die staan in de keuken, we hebben een grote keuken. De keuken is de enige plaats waar we een een gladdere vloer hebben, vandaar. Verder ligt er tapijt en in de badkamer of de wc wil ik geen kattenbakken zetten.

We maken de kattenbakken dagelijks schoon (scheppen) en 1 keer in de week maken we de kattenbak helemaal schoon, van top tot teen. De kattenbakken staan al heel lang daar en dat is nog steeds zo. We hebben ook al heel lang hetzelfde kattengrit, het enige grit waar ze hun behoefte op willen doen. We hebben in het begin veel soorten geprobeerd, maar alleen dit grit waardeert ze :-\

Ze mogen nog steeds evenveel als voorheen. In de woonkamer hebben we wel andere meubels, maar ze vertoonde het gedrag al ver daarvoor en het is niet bepaald erger geworden.

Een kattenbak erbij zetten in de ruimte waar de mand staat, zal niet meevallen. Ze hebben geen mand op de grond. Ze hebben bij de krabpaal 3 hangmandjes aan de muur (woonkamer), sinds een tijdje en hier slapen ze in. Ook slapen ze op de poef naast de bank. We hebben ook een grote kussenhoek bij het raam, daar hebben we een diepe vensterbank. Daar slapen ze ook. Verder gaan ze regelmatig lekker op de vloer in de woonkamer liggen, de woonkamer is 7 bij 5, dus genoeg plaats om te liggen :)

Een kattenbak in de woonkamer zetten vinden wij echt helemaal niks, omdat we hier eten en zitten en ik mag vanwege medische redenen niet in de buurt van de kattenbakken komen, vandaar. Mijn vriend maakt ze ook altijd schoon.

Dit probleem is nu al wel 1,5 maand aan de gang. Ik heb al gekeken voor een gedragstherapeut, maar steeds krijg ik hetzelfde antwoord, dat het jaloezie zal zijn....Maar waarom plast ze dan ook in ons bed? En niet alleen in de hondenmand... :-\


Omdat haar jaloezie te maken heeft met de band tussen de hond (mand) en jullie (bed)  ::)
spreeuwtje
5-sterren
Berichten: 3774
Lid geworden op: Ma 21 Jan 2008, 16:31
Locatie: lutjewinkel

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor spreeuwtje » Za 14 Aug 2010, 20:17

misschien kattenkruid in en rond de kattenbak?
Kefraya
4-sterren
Berichten: 483
Lid geworden op: Vr 06 Aug 2004, 13:45
Contact:

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor Kefraya » Za 14 Aug 2010, 20:22

SCA schreef:We hebben 2 ruime kattenbakken staan, die staan in de keuken, we hebben een grote keuken. De keuken is de enige plaats waar we een een gladdere vloer hebben, vandaar. Verder ligt er tapijt en in de badkamer of de wc wil ik geen kattenbakken zetten.

We maken de kattenbakken dagelijks schoon (scheppen) en 1 keer in de week maken we de kattenbak helemaal schoon, van top tot teen. De kattenbakken staan al heel lang daar en dat is nog steeds zo. We hebben ook al heel lang hetzelfde kattengrit, het enige grit waar ze hun behoefte op willen doen. We hebben in het begin veel soorten geprobeerd, maar alleen dit grit waardeert ze :-\

Ze mogen nog steeds evenveel als voorheen. In de woonkamer hebben we wel andere meubels, maar ze vertoonde het gedrag al ver daarvoor en het is niet bepaald erger geworden.

Een kattenbak erbij zetten in de ruimte waar de mand staat, zal niet meevallen. Ze hebben geen mand op de grond. Ze hebben bij de krabpaal 3 hangmandjes aan de muur (woonkamer), sinds een tijdje en hier slapen ze in. Ook slapen ze op de poef naast de bank. We hebben ook een grote kussenhoek bij het raam, daar hebben we een diepe vensterbank. Daar slapen ze ook. Verder gaan ze regelmatig lekker op de vloer in de woonkamer liggen, de woonkamer is 7 bij 5, dus genoeg plaats om te liggen :)

Een kattenbak in de woonkamer zetten vinden wij echt helemaal niks, omdat we hier eten en zitten en ik mag vanwege medische redenen niet in de buurt van de kattenbakken komen, vandaar. Mijn vriend maakt ze ook altijd schoon.

Dit probleem is nu al wel 1,5 maand aan de gang. Ik heb al gekeken voor een gedragstherapeut, maar steeds krijg ik hetzelfde antwoord, dat het jaloezie zal zijn....Maar waarom plast ze dan ook in ons bed? En niet alleen in de hondenmand... :-\

Het lijkt me merkwaardig dat een gedragstherapeut zo aan de telefoon constateert dat het jaloezie zou zijn en dat er daarom niets aan te doen zou zijn. Ten eerste kunnen er een aantal redenen zijn voor dit plasgedrag, ten tweede kun je dat zo niet aan de telefoon constateren als je tenminste een gedragstherapeut bent die het vak en de klant serieus neemt.
Zoals Borke al zei: er moet een oorzaak zijn voor dit gedrag en het is aan jou (of de GT) om die oorzaak te vinden. Anders blijf je inderdaad hangen in symptoombestrijding, zoals het gebruik van Feliway-verdampers.
Plassen op bed kan wijzen op stress of onzekerheid bij de kat. Wil je een serieuze GT inschakelen, kijk dan eens op http://www.kattengedragstherapeuten.nl
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8366
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor Borke » Za 14 Aug 2010, 20:50

Ik sluit me bij Kefraya aan: alleen een katten GT die bij jullie thuis is geweest kan hier iets zinnigs van zeggen.
Zelf wilde ik nooit kattenbakken in de woonkamer (en nog niet) maar toen ons=ze kater in de stoelen ging plassen heb ik er rap (tijdelijk) eentje neergezet, met een kap er overheen.

Mijn eerste gedachte is toch dat het met de hond te maken heeft en dat je iets moet aanpassen.
Dit probleem speelt al lange tijd en lijkt ingesleten.
Verwacht nu niet dat je op een forum een makkelijke oplossing vindt in de vorm van neem pilletje "X" en het probleem is over.
Ja ik denk wel dat er iets aan te doen is heb het zelf ook gehad en opgelost, maar dat lukt met een combinatie van factoren. Je hebt nu zelf al een tijdje aangemodderd en bent er niet uitgekomen, want het gedrag gaat door.

Als je het serieus neemt, een schoon huis wilt, dan denk ik laat een goede katten GT aan huis komen en kijk dan verder.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Poes blijft plassen in huis

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten