Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Barfplaats
Gesponsord bericht

Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Barfplaats

Irish
5-sterren
Berichten: 2067
Lid geworden op: Do 30 Aug 2007, 22:09
Locatie: Hoofddorp
Contact:

Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Irish » Ma 09 Aug 2010, 12:45

Hallo Allemaal,

Omdat ik met Ivan een eliminatiedieet wil gaan starten op vooralsnog konijn, wil ik voor hem (konijnen)vlees gaan drogen.
En het is sowieso veel beter dan die dw meuk, daar heb je wel gedroogde kipfilet maar dan zit er alsnog suiker bij :-X

Ik heb begrepen dat dit ook in de oven kan op ongeveer 50 graden, maar ik vind dat een beetje jakkiebah :-[
Dus, Iris is op zoek naar een goede, betaalbare en het liefst ook een beetje energiezuinige droogmachines.

Als je zo googelt en zoekt op BP kom ik aardig wat merken en types tegen, maar waar moet ik op letten, wat is handig etc. etc.??
Ik hoor het graag van de droogexperts onder jullie :biggrin2: Ik ben nog een groentje ;D

Alvast bedankt!
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Mevroi Kruim » Ma 09 Aug 2010, 12:59

Hoi

De gedroogde kipfilet van de C1000 bevat geen suiker hoor  ;) en ik zie steeds meer echt gedroogd spul bij dierenwinkels.
Maar zelf drogen is leuk! Het kan idd in de oven, als je een heteluchtoven hebt met meer roosters is dat ook redelijk voordelig. Je kunt de roosters eventueel met bakpapier bekleden dat je goed van gaten hebt voorzien, dan blijven ze schoner.

Een droogmasjien is ook leuk en het handige is dat je hem met de te drogen pens in de schuur kunt zetten  ::) Ik heb er een van Orava, simpel model zonder tijdklok of instelmogelijkheden maar hij doet het prima.
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2473
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor May Linn » Ma 09 Aug 2010, 13:02

Hier een bomann en een stokli.
Over beide zeer tevreden, allebei wel voor en kleine nadelen.
De Bomann,
Voordelen: is goedkoop in aanschaf, verbruik is ook goed te doen, makkelijk schoonmaken (gaat hier gewoon de vaatwasser in), er kan zo'n 2-2,5kg per keer in, lucht komt van boven, 5 ringen.
Nadelen: de ringen zijn niet zo groot in doorsnee en vrij plat, dus vlees moet je wel goed op maat snijden (hele eendenpoten past niet zo goed bv) en je kan geen tempratuur instellen.
De Stokli:
Voordelen: grote ringen, wij hebben er 9 en zo kunnen er heel wat kilo's in! en daardoor per keer ook wat zuiniger. ook grote dingen kun je erin drogen omdat de ringen wat hoger zijn. kan in de vaatwasser. tempratuur kan je instellen.
Nadelen: vrij prijzig in aanschaf, extra ringen zijn ook niet voordelig. lucht komt vanonderen, dus daar wordt het wel vrij gauw vies omdat het vet naar beneden lekt.

Ikzelf zou kiezen voor een bomann als je niet al te gek veel droogt, of miss 2 bomann's voor als wel wat meer droogt.
Ze zijn een stuk voordeliger.
Maar als je geld genoeg hebt om te besteden zou ik weer zeker kiezen voor de stokli, die is net wat luxer en kan meer in.
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor lauraV » Ma 09 Aug 2010, 14:20

hier heb ik er 2 van bomann , deze lagen stapel ik op 1 machine  :biggrin2:
voordeel van bomann vind ik dat de blazer boven zit zodat er geen viezigheid in kan .
zelf ben ik zeer tevreden over de droger , en zo  evt zo weer eentje  kopen
Irish
5-sterren
Berichten: 2067
Lid geworden op: Do 30 Aug 2007, 22:09
Locatie: Hoofddorp
Contact:

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Irish » Ma 09 Aug 2010, 14:37

Bedankt voor jullie reacties!

Heb even zitten googlen op bomann en Stockli.
De Bomann is ongeveer 50 euro en de Stockli 150?
De Bomann heeft 250watt en de Stockli 600, maar blijft de droogtijd voor beide een aantal uur?
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2473
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor May Linn » Ma 09 Aug 2010, 14:47

Ja voor beide een aantal uur, hier gaat het met de bomann zelfs sneller, maar dat komt ws ook omdat ik de stockli op een lagere tempratuur instel.
Ik heb de Bomann een jaar geleden gekocht voor iets van 25 euro uit duitsland, daar zijn ze een stuk goedkoper.
Gebruikersavatar
cindy5409
4-sterren
Berichten: 490
Lid geworden op: Ma 07 Jun 2010, 22:41
Locatie: Heerlen

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor cindy5409 » Ma 09 Aug 2010, 14:58

Gebruikersavatar
Doezengek
3-sterren
Berichten: 150
Lid geworden op: Do 10 Dec 2009, 21:10

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Doezengek » Ma 09 Aug 2010, 15:02

Hier ook de Bohmann en zeer tevreden  ;)
Irish
5-sterren
Berichten: 2067
Lid geworden op: Do 30 Aug 2007, 22:09
Locatie: Hoofddorp
Contact:

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Irish » Ma 09 Aug 2010, 15:27

Dan wordt het denk ik ook een Bomann, en op die ene site issie inderdaad maar 25 euro.
Ga hem deze week nog bestellen!
Bedankt en als er nog meer ervaringsdeskundigen zich willen melden.. ik zeg.. doen  ;D
Tanna
5-sterren
Berichten: 1651
Lid geworden op: Za 17 Dec 2005, 11:13

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Tanna » Ma 09 Aug 2010, 18:58

Een goeie aanschaf hoor, de Bomann! :)
velduil
2-sterren
Berichten: 54
Lid geworden op: Di 10 Aug 2010, 15:47
Locatie: Nieuwegein

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor velduil » Wo 11 Aug 2010, 10:48

Ik las dat het drogen ook in de hete lucht oven kan,

hoe lang en hoe warm moet ik dat dan instellen b.v. als ik als test, een stuk kipfilet in reepjes snij en ophang aan het rooster ?
Gebruikersavatar
Wijnie
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Zo 20 Jun 2010, 15:52
Locatie: Geraardsbergen. België
Contact:

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Wijnie » Wo 11 Aug 2010, 10:59

Ik heb een Rommelsbacher:
http://cgi.ebay.de/Rommelsbacher-750-DA ... 5194801e62

Ik ben er héél tevreden over.
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor lauraV » Wo 11 Aug 2010, 11:30

velduil schreef:Ik las dat het drogen ook in de hete lucht oven kan,

hoe lang en hoe warm moet ik dat dan instellen b.v. als ik als test, een stuk kipfilet in reepjes snij en ophang aan het rooster ?


het vlees moet eigelijk niet hoger drogen dan 50 graden , hierboven gaat de structuur veranderen (stollen van de eiwitten )waardoor je deze gaat bakken en de voedingswaarden minder worden

stukjes kipfilet kunnen rustig 7 a 8 uur in de oven droge ( nu weet ik niet prcies hoelang het met een hetelucht oven duurt)
Gebruikersavatar
Lodi
1-ster
Berichten: 20
Lid geworden op: Vr 30 Jul 2010, 23:22

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Lodi » Wo 11 Aug 2010, 11:46

Iemand wel een paardenvlees gedroogt? ik heb de Bomann, ben er zeer tevreden over en heb nog alleen maar kipfilet gedaan. Die reepjes hebben ze erg snel weg, vandaar ik dacht misschien paardenvlees ?
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor lauraV » Wo 11 Aug 2010, 12:12

paardenvlees zal even snel weg zijn als de kip .
hoe dikker je er stukken van snijdt  hoe meer tijd het nodig heeft om goed droog te worden
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Droogmachines; het hoe,waar en wat.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Bar-plaats”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dian, dinky89, El_Kato, Frederique, Freggel, Kaio, Lida. S, Tanna en 10 gasten