Hoe zetten jullie probiotica in?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Senna99
5-sterren
Berichten: 864
Lid geworden op: Zo 03 Jan 2010, 12:16
Locatie: Anloo

Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Senna99 » Zo 08 Aug 2010, 21:23

Hallo,

Ik vroeg mij af,.... sinds ik met Raiko barf (zo sinds februari ongeveer), gebruik ik ook een probiotica voor hem.
(De acidophilus arkocaps van arkopharma). Eigenlijk continu dus en niet als kuurtje. Is dit wel verstandig?
Ik doe dit omdat ie anders nogal snel aan de dunne is, maar ik ben bang dat zijn lichaam misschien te veel went aan de probiotica. Zit hier wat in, of maakt het niet uit dat ik het continu geef??
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Nadia » Zo 08 Aug 2010, 21:39

De experts zullen wellicht een beter onderbouwt antwoord kunnen geven.

Maar ik ben van mening dat een hond zonder kunst en vliegwerk goed moet functioneren op een barfmenu. Doet ie dat niet, wellicht even naar het menu kijken. Of een medische oorzaak uitsluiten.
josevl
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Zo 19 Jul 2009, 17:17
Locatie: benthuizen

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor josevl » Zo 08 Aug 2010, 23:15

ik geef dubai ook niks anders dan zijn barfmenu
en soms indd aan de dunne maar voor de rest funcioneert hij gewoon goed
dus hier ook geen ervaring mee
Suzanne
5-sterren
Berichten: 2035
Lid geworden op: Wo 08 Mar 2006, 18:06
Locatie: Noord Brabant
Contact:

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Suzanne » Zo 08 Aug 2010, 23:16

Heel basic: een toevoeging alleen indien nodig.

Dus, nee, zeker niet standaard doen.

Ik geef het hier alleen als ze ontlastingsproblemen hebben (dunnere dan normaal en dan ook veel dunner of langduriger)

Suzanne
Sella

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Sella » Ma 09 Aug 2010, 09:45

Ik wissel merken probiotica af, omdat er in veel soorten net weer een andere bacterie zit of een andere verhouding.
Ik doe dat omdat ik gemerkt heb in de loop der jaren dat je ook schimmels uit een systeem kan weren en dat een hele schare honden in Krommenie bijna plat liggen van kennelhoest en dat ik mijn hond met een slecht werkende pancreas en veel pijn in zijn rug, allemaal weerstand slopers, geen last heeft van langskomende virussen.

Humaan, ik heb veel prednison en hormonen gehad en heel veel schimmelinfecties. Ik heb omdat ik veel darmproblemen had landurig probiotica ingezet, en bij een meting door een alternatief arts, was de antistoffen tegen candida kleiner dan 0.

Hij zet nu ook probiotica langduriger in en ziet mensen sneller herstellen van een grote candida infectie.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Lizzy » Ma 09 Aug 2010, 10:12

Senna99 schreef:Hallo,

Ik vroeg mij af,.... sinds ik met Raiko barf (zo sinds februari ongeveer), gebruik ik ook een probiotica voor hem.
(De acidophilus arkocaps van arkopharma). Eigenlijk continu dus en niet als kuurtje. Is dit wel verstandig?
Ik doe dit omdat ie anders nogal snel aan de dunne is, maar ik ben bang dat zijn lichaam misschien te veel went aan de probiotica. Zit hier wat in, of maakt het niet uit dat ik het continu geef??




Ik ben van mening dat het absoluut geen kwaad kan, om het continue te geven. Ik zou ook wel merken af wisselen. En misschien dat je over een paar maanden eens kunt stoppen, om te kijken hoe het gaat. Misschien pakt hij het dan zelf wel weer op.
Gebruikersavatar
*Marga*
5-sterren
Berichten: 3233
Lid geworden op: Ma 04 Sep 2006, 07:48
Locatie: Zoetermeer

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor *Marga* » Ma 09 Aug 2010, 11:35

Ik geef iedere dag kefir ;)
Gebruikersavatar
tess06
4-sterren
Berichten: 384
Lid geworden op: Di 17 Nov 2009, 21:26
Locatie: aalsmeer

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor tess06 » Ma 09 Aug 2010, 15:01

*Marga* schreef:Ik geef iedere dag kefir ;)


ik geef om de dag een scheutje kefir
Gebruikersavatar
Souris
3-sterren
Berichten: 204
Lid geworden op: Za 02 Jan 2010, 19:36
Locatie: Brabant

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Souris » Di 10 Aug 2010, 20:21

Bij ons krijgen ze nu synbiotix van protexin, maar daarvoor kregen ze ongeveer eens per week wat honing-nootjes-beetje kwark mix.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoe zetten jullie probiotica in?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bedaan en 2 gasten