Hoe doen jullie dit

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Barfplaats

TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Hoe doen jullie dit

Berichtdoor TMG1961 » Ma 02 Aug 2010, 22:45

Als jullie vlees geven, hoe groot zijn dan de stukken die je geeft? Snijden jullie de hoeveelheid die de hond krijgt in kleine stukken of gewoon 1 stuk?

Ik heb tot nu toe het vlees voor Pixie in kleine stukjes gesneden.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Nynke » Ma 02 Aug 2010, 22:52

het karkas of ander vleesbot blijft heel, het spier of orgaanvlees is in stukken, maar dat komt ook omdat dat in verhouding zo klein is dat het ook als het 1 stuk is, in 1 keer doorgeslikt kan worden  :)
Nyncke

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Nyncke » Ma 02 Aug 2010, 22:59

In het begin maakte ik het voor Cadiz wel kleiner, nu niet meer, hij knaagt keurig netjes.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 11994
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor me and my boys » Di 03 Aug 2010, 07:52

hier wel kleinere stukken aangezien het net reigers zijn, ze klokken het zo naar binnen......met als gevolg dat het op dezelfde snelheid weer terug komt..
Gebruikersavatar
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Malamoods » Di 03 Aug 2010, 07:56

Als ik spiervlees geef, dan hangt 't van de grootte van 't vlees af. Als 't te groot is om in één keer door te slikken, laat ik 't lekker heel en mogen ze zelf "aan 't werk". Als de stukken wel in één keer naar binnen kunnen, maar dit niet lekker valt, dan maak ik de stukken kleiner en snijdt ze tot aanvaardbare grootte.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55292
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Lizzy » Di 03 Aug 2010, 08:55

Hier kloeken ze ook alles zo naar binnen. En staan ze forse stukken zacht vlees al kokhalzend naar binnen te werken. Niet echt prettig. Dus ik geef vrijwel alles in stukken van zo'n 10 a 15 cm. Behalve harde taaie stukken kopvlees. Die krijgen ze niet in 1 keer weg, laten ze gek genoeg ook niet in 1 keer naar binnen glijden (behalve Brutus, die krijgt alles in stukjes van 5 cm. Sinds kort nog maar hoor. Sinds hij niet zo lekker gaat. Maar ja, hij is ruim 14 jaar). Daar knagen ze op. Dus dat krijgen ze echt in flinke stukken/lappen.
Migudu

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Migudu » Di 03 Aug 2010, 09:28

Ik maak het ongeveer snijlinggrootte, zeg maar.
Niet te groot, maar ook geen kvv... :biggrin2:

Groetjes,
Gerda
Hitam
5-sterren
Berichten: 5656
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Hitam » Di 03 Aug 2010, 09:51

Hele stukken. In het begin probeerde ze ze wel eens heel in te slikken, maar nu kauwt ze ze rustig weg.
Gebruikersavatar
Charlie Angel
Moderator
Berichten: 9444
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2005, 17:47
Locatie: Deventer

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Charlie Angel » Di 03 Aug 2010, 10:55

Ik maak het ook in stukken, voor Jane (die gelijk doorslikt) wat groter dan voor Charlie.
Bot laat ik wel heel.
Voor Charlie wil ik bijv. eendenrug nog wel eens doormidden doen.
Laatst gewijzigd door Charlie Angel op Di 03 Aug 2010, 11:08, 1 keer totaal gewijzigd.
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor TMG1961 » Di 03 Aug 2010, 11:12

Migudu schreef:Ik maak het ongeveer snijlinggrootte, zeg maar.
Niet te groot, maar ook geen kvv... :biggrin2:

Groetjes,
Gerda


ehhh, hoe groot is een snijling? Vergeet niet dat moi pas bezig is met vers voeren dus hoe groot cq klein alles is moet ik nog uitvinden.
orinake
5-sterren
Berichten: 1953
Lid geworden op: Vr 29 Mei 2009, 16:08
Locatie: Nevele
Contact:

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor orinake » Di 03 Aug 2010, 11:17

Aan spiervlees ga ik niet snijden, enkel voor de kat die krijgt kleinere stukken.
Orgaan is te zien wat ik geef.
Lever moet ik hapklare brokken anders eet de oudste teef het niet.
Hart (runds) snijd ik ook in hapklare brokken, lamshart blijft gewoon op zijn geheel of word in 2 gedaan.
Vleesbot krijgen ze zo ;)
Migudu

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Migudu » Di 03 Aug 2010, 11:24

TMG1961 schreef:ehhh, hoe groot is een snijling? Vergeet niet dat moi pas bezig is met vers voeren dus hoe groot cq klein alles is moet ik nog uitvinden.


Ongeveer dit, plaatje everzwijn
http://www.eurokip.be/groot%20wild.html

Groetjes,
Gerda
Gebruikersavatar
Sammy1980
5-sterren
Berichten: 1930
Lid geworden op: Ma 01 Dec 2008, 16:25
Locatie: Den Haag

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Sammy1980 » Di 03 Aug 2010, 11:32

Botwerk laat ik heel, Sammy knaagt daar keurig op.

Orgaan en spiervlees maak ik wel wat kleiner, anders gaat het in 1X naar binnen  ::)
Migudu

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Migudu » Di 03 Aug 2010, 11:46

En ik bedoel ook alleen spiervlees en orgaan, vleesbotten laat ik heel.

Groetjes,
Gerda
TMG1961
5-sterren
Berichten: 3578
Lid geworden op: Zo 11 Jul 2010, 23:15

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor TMG1961 » Di 03 Aug 2010, 11:55

Migudu schreef:Ongeveer dit, plaatje everzwijn
http://www.eurokip.be/groot%20wild.html

Groetjes,
Gerda


bedankt. Ik snij het nu nog iets kleiner voor Pixie. Maar juffie is beginnend barfster, moet dus nog even kijken of ze kauwt of zoals met veel dingen hap, slik weg doet. Laatste keer was de bak binnen 5 seconden leeg, zat 400gram paardevlees in. Botwerk wordt wel netjes gekauwd dus dat geef ik in z'n geheel. Nu is dat nog hoofdzakelijk eendennek en kwartel, gisteren laatste kwarteltje gegeven en moet dus nieuwe gaan halen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoe doen jullie dit

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast