Nekhernia

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Nekhernia

Berichtdoor Barfplaats

Tibor
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Vr 23 Jul 2010, 09:10

Nekhernia

Berichtdoor Tibor » Za 31 Jul 2010, 11:13

Mijn franse bulletje Bella ging naar een dierenopvang tijdens mijn vakantie van 3 weken. Gezond leverde ik haar af en als een wrak kreeg ik haar terug. Een hoge rug, praktisch op de tenen lopend, en haar lieve bekkie kon ze niet meer optillen van de pijn. Wat er gebeurd is kom ik niet achter maar men houd daar de honden in een roedel, dus groot met klein door elkaar. Nu was Bella daar de gangmaker maar dat is nu wel over. Ze hebben haar 3 weken zo laten stumperen onder de kreet "zo is Bella niet"maar hebben er geen dierenarts bijgehaald. Ik ging wel.....de dierenarts wil niet dat ze lijdt. Ze ligt 99 procent van de dag plat op de buik, haar nekspieren zie je schokken. De vrolijke meid zijn we kwijt.
Ze heeft dus een nek en rugtrauma. Er is gespoten, prednison en nog meer tabletten maar het helpt niet. De dierenarts zei dat "die opvang"gelijk hadden moeten komen dan was de schade minder geweest.  Haar voorpoten glijden onder haar weg en de achterpootjes zijn ook al wankel. Dit is geen leven voor ons meisje die altijd "the life of the party"was. Mensen zint eer ge begint, die roedels zijn niet onschuldig.
Cameratoezicht haalt niets uit als een hond per ongeluk op jou hond valt. Het kwaad is dan al geschied. Hamer het in alle hoofden dat als er iets gebeurt de dierarts erbij wordt gehaald. Wij zijn radeloos !!!!! Dhr. Hoogsma te Nijmegen is tm. 17 augustus op vakantie, ook dat nog.........
*loes*
5-sterren
Berichten: 1456
Lid geworden op: Ma 30 Mar 2009, 17:48
Locatie: Lelystad

Re: Nekhernia

Berichtdoor *loes* » Za 31 Jul 2010, 19:52

:'( :'(Heel veel sterkte met Bella  :-*
De Geijsjes
5-sterren
Berichten: 1077
Lid geworden op: Wo 28 Nov 2007, 18:09

Re: Nekhernia

Berichtdoor De Geijsjes » Za 31 Jul 2010, 19:57

:'( jemig ... vreselijk!
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25566
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Nekhernia

Berichtdoor Angelique » Za 31 Jul 2010, 20:27

Heel vervelend allemaal en ik hoop oprecht dat je hondje nog opknapt.

Wat het roedelgedoe betreft.....ik neem aan dat je van tevoren op de hoogte was van de werkwijze van deze opvang? Ik maak op op uit dit verhaal dat ze er al vaker geweest was?
Uiteraard hadden ze wat eerder een da in kunnen schakelen, maar verder is het iets wat overal waar meerdere honden bij elkaar zijn kan gebeuren. Grote dikke poot op een klein hondje kan al een drama zijn.
Fynn
5-sterren
Berichten: 1130
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 14:15
Locatie: Heinkenszand
Contact:

Re: Nekhernia

Berichtdoor Fynn » Za 31 Jul 2010, 21:13

Kan je niet naar een andere da als die andere dokter nog zo lang op vakantie is?

Groetjes Rian
Eef+doggies
5-sterren
Berichten: 4147
Lid geworden op: Zo 28 Sep 2003, 14:10

Re: Nekhernia

Berichtdoor Eef+doggies » Za 31 Jul 2010, 21:15

Wat erg. Heel veel sterkte.
Is er geen andere arts waar je terecht kunt?
Gebruikersavatar
-Annemarie-
5-sterren
Berichten: 5369
Lid geworden op: Di 31 Okt 2006, 15:44
Locatie: Drenthe

Re: Nekhernia

Berichtdoor -Annemarie- » Za 31 Jul 2010, 21:55

Een nekhernia is verschrikkelijk pijnlijk, heel veel sterkte gewenst voor jullie Bella.
Heel naar dat de opvang niet direct met haar naar de dierenarts is gegaan.  :(

Wij hebben een hond met een nekhernia gehad, en ik zou z.s.m. naar een dierenarts/specialist gaan. Er moet toch echt verder naar gekeken worden want je kunt met een hond die zoveel pijn heeft niet wachten tot 17 augustus.  :-\

En over het roedelgebeuren: een roedel staat of valt met de leiding die hij (de roedel) krijgt. Onze hond -klein en een lange rug- gaat in de vakantie ook naar een 'roedel' met meerdere grote honden en daar wordt toch echt wel goed op gelet. Ik vind niet dat je zomaar kunt stellen dat roedels niet onschuldig zijn.

Nogmaals, heel veel sterke gewenst.  :bigarmhug:
Gebruikersavatar
Fokke-Sido
1-ster
Berichten: 16
Lid geworden op: Za 24 Jul 2010, 22:31

Re: Nekhernia

Berichtdoor Fokke-Sido » Za 31 Jul 2010, 22:20

Hallo Tibor,
Geen idee of je iets hebt aan mijn verhaal, maar ik vertel het toch maar.

Fokke (dalmaat) kreeg 2 jaar geleden een rughernia, ongeveer midden op de rug. Het was niet zo acuut als bij Bella, dwz het ging langzaam slechter. Pijnstillers leken in eerste instantie te helpen, maar op een gegeven moment niet meer. Ook prednison niet. Hij kon met moeite nog 10 meter lopen, had grote wonden op z'n achterpoten van het slepen, ik hoefde alleen maar heel licht een hand op zijn rug te leggen en hij viel om. Opereren was voor ons geen optie vanwege zijn leeftijd (toen 10) en de risico's en vanwege de langdurige revalidatie. Hou een dalmaat maar eens rustig.....
Omdat hij verder nog zo levenslustig was wilden we ons niet neerleggen bij het advies van de DA om hem te laten inslapen.
We zijn terecht gekomen bij een acupuncturist en zij heeft hem letterlijk weer op de been geholpen in zo'n 10 behandelingen. Hij vond de behandelingen ook duidelijk prettig. Hij heeft nooit weer als een jonge hond gelopen, het blijft een zwakke plek. Maar we doen wel weer wandelingen van 30 tot 45 minuten en hij heeft er weer plezier in. Op zijn heel eigen, beetje vreemd uitziende manier, kan hij zelfs weer rennen. Ongeveer een half jaar later heeft hij nog een keer 3 behandelingen gehad.
Fokke is sinds ruim een half jaar ook onder behandeling van een klassiek homeopaat en ook dat helpt zijn bewegen.
Afgelopen april/mei ben ik voor het laatst terug geweest bij de acupuncturist omdat hij weer moeizamer ging lopen (geen wonder na zo'n zware winter). Dat hielp wel iets, maar niet meer zo duidelijk als de vorige keer. Hij gaf zelf ook aan dat hij die behandeling niet meer wilde. Wou niet meer rustig blijven liggen zoals de vorige keren.
Op advies van de homeopaat ga ik nu met hem naar een fysiotherapeut/osteopaat. We zijn nu 2 keer geweest. Hij vindt de behandeling heerlijk, zwijmelt helemaal weg. Zijn beweging is nu weer wat normaler en soepeler alleen heeft hij op dit moment behoorlijk spierpijn waardoor het toch even wat moeizaam is. Dat komt omdat hij nu anders beweegt dan hij lange tijd gedaan heeft. Als het goed is gaat dat de komende tijd over.
Misschien kun je hier iets mee.

In ieder geval heel veel sterkte voor jou en Bella
nolly
2-sterren
Berichten: 69
Lid geworden op: Vr 04 Jul 2008, 20:02
Locatie: haarlem

Re: Nekhernia

Berichtdoor nolly » Zo 01 Aug 2010, 10:32

Een hele goede arts , die hernia's opereert is dr. Michiel van Zuylen van dierenkliniek Oldenzaal de Thy in Oldenzaal. Je kan eens op zijn website kijken. Deze arts heeft al heel wat honden van hernia's en rugproblemen afgeholpen. Hij heeft zelfs een hond met een gebroken rug weer aan het spelen gekregen.
Mijn labraor( nu 11 jaar) heeft hij 2x aan 2 verschillende hernia's geopereerd verleden jaar en dit jaar. Ik vind het een kundig arts die vertrouwd en rustig overkomt.
Dit zou je kunnen overwegen , als accupunctuur niet helpt.
Sterkte met jullie meisje.
Gebruikersavatar
luka en kira
5-sterren
Berichten: 1231
Lid geworden op: Zo 30 Mei 2010, 23:51
Locatie: Harderwijk

Re: Nekhernia

Berichtdoor luka en kira » Zo 01 Aug 2010, 16:02

Wat afschuwelijk!  :'(
Ik heb geen ervaring hiermee en kan je geen tips geven.
Wel leef ik met jullie mee.

Sterkte voor Bella!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Nekhernia

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten