Vissnacks zelf maken/bakken?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor Barfplaats

BacoEnCindy
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Zo 22 Nov 2009, 12:18

Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor BacoEnCindy » Wo 14 Jul 2010, 19:56

Hallo,


Ik zou voor mijn Franse bull graag vissnacks bakken in de oven (Sardientjes/ansjovis)
Heeft er iemand hier ervaring mee?? Hoelang bak ik de visjes en moet ik de graat er uit halen?


High 5 van Baco! Hoop dat er iemand een antwoord heeft op de vragen!
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor Nynke » Wo 14 Jul 2010, 20:56

bakken of drogen ??

Als je het gaat bakken, op hogere temperatuur dus, zou ik de graten eruit halen. Bij drogen, op maximaal 70 graden, kun je de kleine graatjes wel laten zitten. Ik ben wel bang dat het enorm gaat stinken in huis, als je in de oven droogt  :-X :-X

Ik zou sowieso magere vis drogen, dat gaat makkelijker dan vette. Vette vis is wel weer voedzamer  :)
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor lauraV » Wo 14 Jul 2010, 23:25

niet boven de 50 graden drogen .....
anjovis is te zout , kun je beter spiering drogen als je een klein visje wilt drogen
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor *Natasja* » Do 15 Jul 2010, 09:17

Nynke F schreef:bakken of drogen ??

Als je het gaat bakken, op hogere temperatuur dus, zou ik de graten eruit halen. Bij drogen, op maximaal 70 graden, kun je de kleine graatjes wel laten zitten. Ik ben wel bang dat het enorm gaat stinken in huis, als je in de oven droogt  :-X :-X

Ik zou sowieso magere vis drogen, dat gaat makkelijker dan vette. Vette vis is wel weer voedzamer  :)


Ik heb laatst koolvisfilet in de droogmachine gedroogd, genoodzaakt in huis (normaal staattie in de garage, maar daar stonden dure fotografiespullen van mijn zwager  ;)). De stank viel mij echt enorm mee, terwijl het ook nog eens heel warm was buiten én in huis. Het ligt er misschien ook een beetje aan welke vis je droogt.
Jantina
5-sterren
Berichten: 4045
Lid geworden op: Do 22 Jan 2009, 14:25

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor Jantina » Do 15 Jul 2010, 15:22

Oei, dit vind ik ook wel een idee! Hoe heb je die koolvis gedroogt? Gaat dat goed?  Valt het dan niet heel erg uit elkaar? Ik heb geen machine maar op hoeveel graden kan dat dan in de over in hoe lang? De over moet dan op een kiertje toch?
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor *Natasja* » Do 15 Jul 2010, 17:33

[quote="Jantina"]
Oei, dit vind ik ook wel een idee! Hoe heb je die koolvis gedroogt? Gaat dat goed?  Valt het dan niet heel erg uit elkaar? Ik heb geen machine maar op hoeveel graden kan dat dan in de over in hoe lang? De over moet dan op een kiertje toch?
[/quote]

Koolvisfilet is ideaal om te drogen! Je laat het eerst ontdooien (ik doe dat in een vergiet met een lekbak er onder, dan komt er al veel vocht uit), dan knijp je de stukken uit, er komt dan nog best veel vocht uit. Vervolgens trek je de stukken uit elkaar zodat je stukje krijgt van 2 milimeter dik (ongeveer) en een paar centimeter lang. Deze droog je in de oven op 50 graden, het is inderdaad raadzaam om in ieder geval regelmatig de ovendeur op een kier te zetten, zodat het vocht er uit kan.
Suzanne
5-sterren
Berichten: 2035
Lid geworden op: Wo 08 Mar 2006, 18:06
Locatie: Noord Brabant
Contact:

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor Suzanne » Do 15 Jul 2010, 18:57

[quote="*Natasja*"]
Koolvisfilet is ideaal om te drogen! Je laat het eerst ontdooien (ik doe dat in een vergiet met een lekbak er onder, dan komt er al veel vocht uit), dan knijp je de stukken uit, er komt dan nog best veel vocht uit. Vervolgens trek je de stukken uit elkaar zodat je stukje krijgt van 2 milimeter dik (ongeveer) en een paar centimeter lang. Deze droog je in de oven op 50 graden, het is inderdaad raadzaam om in ieder geval regelmatig de ovendeur op een kier te zetten, zodat het vocht er uit kan.
[/quote]

??  ;-))
Echt, isse dat so simpel ook met vis?
Thanks ;-)
3 x raden wat er morgen op mijn boodschappenlijstje staat!

(Gebruik je dit als beloningssnackjes, dus hap slik weg, of is dit meer "kauwmateriaal"?)

Suzanne
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor *Natasja* » Do 15 Jul 2010, 19:01

[quote="Suzanne"]
??  ;-))
Echt, isse dat so simpel ook met vis?
Thanks ;-)
3 x raden wat er morgen op mijn boodschappenlijstje staat!

(Gebruik je dit als beloningssnackjes, dus hap slik weg, of is dit meer "kauwmateriaal"?)

Suzanne
[/quote]

Beiden  :biggrin2:

Beau doet aan hap-slik-weg, Benthe kauwt er langdurig op  :P
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3006
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor lauraV » Do 05 Aug 2010, 22:48

als de vis nog ietsjes bevroren is is het makkelijker in plakjes te snijden  ;)
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor *Natasja* » Vr 06 Aug 2010, 07:11

[quote="lauraV"]
als de vis nog ietsjes bevroren is is het makkelijker in plakjes te snijden  ;)
[/quote]

Koolvisfilet hoef je niet in plakjes te snijden, die trek je zo in stukjes uit elkaar als het ontdooid is  ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Vissnacks zelf maken/bakken?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten