Kitten inenten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Kitten inenten

Berichtdoor Barfplaats

fem fatale
5-sterren
Berichten: 1059
Lid geworden op: Wo 07 Apr 2010, 20:09

Kitten inenten

Berichtdoor fem fatale » Do 08 Jul 2010, 13:59

Plien heeft ongeveer een week voor ze bij mij kwam haar eerste inenting gehad, en had er na twee weken dus nog één moeten krijgen. Maar ze kreeg niesziekte, en zat toen aan de antibiotica, dus heb ik dat niet laten doen. Dat is nu een week of 2 geleden, en ik laat haar morgen nog eens controleren door de DA, om te zien of het helemaal weg is. (Ze niest nog steeds af en toe, dus ik vertrouw het niet helemaal, maar ik ben ook behoorlijk ziek geweest afgelopen week, dus ik weet het niet helemaal zeker). Maar wat is nu een goede tijd om haar weer te laten inenten?

Mijn ouders hebben een kater gehad die net op het verkeerde moment is ingeënt, en daardoor chronisch niesziekte had, en die is daar blind van geworden. Nu is dat wel 26 jaar geleden gebeurd, maar het is voor mij voldoende reden om heel voorzichtig te zijn met het inenten nu. Ik zou het liever nog laten zitten en dan over een halfjaar opnieuw beginnen met die dubbele enting dan nu te snel weer gaan.

Ik kan wel proberen om een afspraak te maken met Tannetje Koning, want die is één dag in de week in de stad, maar dan moet ik wel overleggen met mijn werk, en volgende week kan ik bijvoorbeeld niet, omdat ik niet een andere dag kan komen werken, omdat ik al ziekenhuisafspraken heb en een dierenartsafspraak met mijn fretten. Maar als het heel zinvol zou zijn (Wat ik dus niet weet, want ik ben er nooit geweest) zou ik het wel proberen zo snel mogelijk te doen.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13403
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Kitten inenten

Berichtdoor koekje » Do 08 Jul 2010, 15:34

volgens mij moet de 2e vaccinatie binnen 4 of 6 weken na de eerste worden gedaan. natuurlijk niet vaccineren bij zieke katten.
bij natuurlijk gezonde dieren kan je zo te zien ook laten titeren en vaccineren.
Limpy
5-sterren
Berichten: 2400
Lid geworden op: Wo 13 Jan 2010, 12:17
Locatie: Amsterdam

Re: Kitten inenten

Berichtdoor Limpy » Za 10 Jul 2010, 18:24

Jep, die doen het ook en daar is op meerdere dagen de da aanwezig, anders zit er vlakbij ´t amstelstation in de watergaafsmeer ook nog een alt.da die titert/vaccineert naar beboefte (ma t/m do)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Kitten inenten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten