Berre weer in de lappenmand.

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Berre weer in de lappenmand.

Berichtdoor Barfplaats

inni
5-sterren
Berichten: 2133
Lid geworden op: Do 25 Jun 2009, 06:59

Berre weer in de lappenmand.

Berichtdoor inni » Za 08 Mei 2010, 19:13

Hier is 't weer mis, Berre heeft een dunne darm ontsteking. Gisteren en eergisteren avond ging hij niet onmiddellijk eten zoals de laatste weken en vanmorgen was 't dan helemaal mis, enorm rommelende darmen , niet willen eten en na een tijdje fikse diarree (geel slijmerige vocht op 't einde van z'n hoopje). Bij de minste aanraking van de Da aan z'n buik ging hij enorm piepen. Hij heeft een prik gehad (maar ik ben vergeten te vragen wat juist :-[) en voor 3 dagen AB (noroclav).
't Is een serieuze domper, de laatste tijd ging 't zooo goed met hem, hij kreeg steeds meer energie en ging zelfs terug spelen alsof hij een pup was, zo kennen we hem helemaal niet.
Hij at ook elke keer met veel smaak z'n kommetje leeg en stond nadien in de keuken te bedelen om nog, ook 't knabbelen op 'n eendennek 's avond  deed hem zichtbaar deugd. Nu weet ik 't echt niet meer, hij at nu 2/3 eend compleet en 1/3 lam allergie van Naturis (dat moest ik wel nog 's extra mixen omdat hij met botten en grote stukken verteren problemen heeft.) Vandaag heb ik hem dan maar een heel klein beetje gegeven dat hij tussendoor toch nog heeft opgegeten. Ik hoop dat hij morgen weer wat beter is  want nu zit de moed me helemaal in m'n schoenen.
Gebruikersavatar
Binno
5-sterren
Berichten: 1575
Lid geworden op: Vr 23 Jul 2004, 14:27
Locatie: Antwerpen
Contact:

Re: Berre weer in de lappenmand.

Berichtdoor Binno » Za 08 Mei 2010, 20:15

hé wat vervelend dat het toch weer even mis gaat
misschien toevallig buiten iets opgepikt, of een microobje tegengekomen
je bent al zo voorzichtig met wat hij eet
ik duim dat hij snel weer beter is :-*
Lizzy
Moderator
Berichten: 59795
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Berre weer in de lappenmand.

Berichtdoor Lizzy » Zo 09 Mei 2010, 11:11

Balen zeg, dat hij ziek is en ook AB heeft gekregen :-\. Ook niet echt best voor zijn darmflora. Ik zou hem zeker probiotica geven. En ik ben de laatste tijd opnieuw gecharmeerd geraakt van zilverwater. Ik zou dat ook geven.
inni
5-sterren
Berichten: 2133
Lid geworden op: Do 25 Jun 2009, 06:59

Re: Berre weer in de lappenmand.

Berichtdoor inni » Zo 09 Mei 2010, 13:40

Lizzy schreef:Balen zeg, dat hij ziek is en ook AB heeft gekregen :-\. Ook niet echt best voor zijn darmflora. Ik zou hem zeker probiotica geven. En ik ben de laatste tijd opnieuw gecharmeerd geraakt van zilverwater. Ik zou dat ook geven.Probiotica krijgt hij zowiezo, nu dus weer wat meer. 't Probleem is weer eens dat we niet weten waarop hij reageert. 't Is ook weer veel beter vandaag wat me doet vermoeden dat 't geen echte ontsteking is (maar 'k durf de AB niet te stoppen :-[) Hij heeft sinds gisterenvoormiddag geen diarree meer gehad, z'n hoopje van vanmorgen zag er zo goed als normaal uit alleen had 't een veel scherpere geur en z'n buikje voelt terug wat soepeler aan (gisteren stond 't echt helemaal gespannen). Ik ga maar gewoon door met z'n voer (alleen een beetje minder zodat ik zeker z'n maag en darmen niet te fel ga belasten) en we zien wel wat er gebeurt, nu weer iets anders van voer gaan proberen zie ik niet zitten. Z'n zieke darmen nog meer gaan treiteren is geen goede basis om op te beginnen voor zover ik uit heel z'n voorgeschiedenis heb onthouden.
Dat zilverwater ga ik zeker in huis halen, wie weet wat ons nog te wachten staat, merciekes voor de tip.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Berre weer in de lappenmand.

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten