'Complete vis' in menu verwerken

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Barfplaats

Anne-Claire
2-sterren
Berichten: 57
Lid geworden op: Wo 25 Nov 2009, 11:13

'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Anne-Claire » Di 04 Mei 2010, 10:26

Hallo iedereen,

Even een vraagje... Ik wil graag wat meer vette vis toevoegen aan het menu voor de omega 3. Nu wil ik graag een hele makreel toevoegen en had gelezen dat dit 'compleet' is; in de juiste verhoudingen.

Maar hoe kom ik dan uit qua verhoudingen, uitgaand van ongeveer 100 gram makreel (is dat dan ongeveer: 40 - 50% bevleesde 'graat'; 15 % orgaan; 35 - 45% spiervlees(vis))???

Ben niet zo'n rekenwonder en wil natuurlijk dat het menu wel uitgebalanceerd blijft :biggrin2:!!!
Laatst gewijzigd door Anne-Claire op Di 04 Mei 2010, 10:45, 1 keer totaal gewijzigd.
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2276
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor bloemetje » Di 04 Mei 2010, 11:12

Als een dier compleet is dan tel je dat gewoon niet mee in je menu!
Anne-Claire
2-sterren
Berichten: 57
Lid geworden op: Wo 25 Nov 2009, 11:13

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Anne-Claire » Di 04 Mei 2010, 13:30

Hoe bedoel je dat dan???? :o
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2276
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor bloemetje » Di 04 Mei 2010, 13:33

Oef uhh

als je 400 gram in de week voert en je vis is 100 gram. Dan bereken je alleen een menu over 300 gram.

(rare maten maar even simpel gezegd dan  :biggrin2:)
Anne-Claire
2-sterren
Berichten: 57
Lid geworden op: Wo 25 Nov 2009, 11:13

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Anne-Claire » Di 04 Mei 2010, 18:02

Ik snap het hahaha ;D

Bedankt voor je reactie!!!
Too
5-sterren
Berichten: 3207
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Too » Di 04 Mei 2010, 18:11

Soms heeft de visboer ook hele kleine horsmakreeltjes [die zijn ook lekker vet, net als bv sardien] van  ca 60-80gr , ideaal hoef je niks meer aan te doen
Anne-Claire
2-sterren
Berichten: 57
Lid geworden op: Wo 25 Nov 2009, 11:13

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Anne-Claire » Di 04 Mei 2010, 18:20

Wat ik mij alleen afvraag is of ik de ingewanden er in moet laten zitten?
Ik heb namelijk gelezen (ook hier ergens op barfplaats) dat ze de ingewanden vaak niet zo lekker vinden...

Hoe doen jullie dat?
Too
5-sterren
Berichten: 3207
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Too » Di 04 Mei 2010, 19:08

Ik laat  alles erin zitten, wat ze echt niet blieven laten ze wel liggen  ::) als je m schoon [laat] maken zit er helemaal niks meer in
Catoo vindt koppies van sardien en ansjo niet zo lekker, Cera heeft liever koude vis dan vis op kamertemperatuur -dan laat ze van alles liggen-

Edit.. als je gaat malen zou de gal je hele prak kunnen 'verzieken', mijn dames eten m altijd op maar de inhoud is echt heel vies.
Laatst gewijzigd door Too op Di 04 Mei 2010, 19:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: 'Complete vis' in menu verwerken

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten