Eierschalen

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Eierschalen

Berichtdoor Barfplaats

Eelco
1-ster
Berichten: 7
Lid geworden op: Za 01 Mei 2010, 15:16

Eierschalen

Berichtdoor Eelco » Ma 03 Mei 2010, 17:52

Hoi even een voorstel stukje uit een ander topic gepakt :

Hallo allen,

Ik ben nieuw hier op het forum. Ik ben hier beland nadat ik en mijn vriendin ruim 2 jaar geleden Luna ( een boomer ) hebben gekregen.
Luna heeft vanaf pups af aan problemen gehad met eten en ontlasting. Aangezien het mijn eerste hondje is ( altijd kattenmens geweest ) ben ik me eerst helemaal gaan storten op de opvoeding en weet het diarree probleem aan andere dingen zoals voer wisselen enz enz...

Het probleem kwam en ging... dan ging het weer een paar dagen goed tot max een week en dan kwam er weer een periode met diarree!!
Ook konden we haar maar met moeite aan de brokken krijgen ( tja je weet nu beter ) Duss wat deden we.. we gingen het zogenaamd lekkerder maken voor haar... Nu weet ik dat Luna de Febo ( frolic ) en de Mac Donalds ( ceacar ) onder de hondenvoeding kreeg
Dit wilde ze wel eten maar de problemen werden alleen maar erger..
Tot ze op een ochtend gewoon zat te janken tijdens het poepen .. en er meer en meer bloed bij zat!!!

We deden een ontlastings onderzoek en gingen aan de lichtverteerbare brokken die ook weer lekker gemaakt moesten worden met lichtverteerbare pate...
uit het onderzoek kwam nix.. Toen is de knop omgegaan en zijn we voorzichtig overgegaan op Carnibest, dit had ik al eens eerder geprobeerd in de wanhopige periode maar toen hadden we haar "cold turkey" rauw gegeven ---> tuurlijk diarree en gelijk de gedachte .. dit is het ook niet...

De 2e keer dus heel voorzichtig aangepakt en heeeeel langzaam steeds meer rauw gegeven.. Tjonge wat een verschil echt bizar... Luna eet met zoveel plezier!!!!! ze begint te glimmen!!! we rommelen wel een beetje met de hoeveelheid want ze was iets afgevallen en nu weer aangekomen dus we zoeken nog naar de juiste hoeveelheid.

Nu ben ik ook voorzichtig aan het proberen te barfen met kippenvleugels en ze heeft nu 2 keer een heel ei gehad.
Alleen ik zie net in haar ontlasting nog hele stukjes eierschaal??!! Moet dit niet gewoon verteerd zijn?? en kan ik als ze eierschalen niet verteerd wel botjes geven???

groetjes Eelco
Boeffie Blafmans
5-sterren
Berichten: 2607
Lid geworden op: Vr 02 Okt 2009, 11:34

Re: Eierschalen

Berichtdoor Boeffie Blafmans » Ma 03 Mei 2010, 18:00

Niet alle honden verteren eierschaal goed als het niet gemalen is. Dat geeft niets. Je kunt gewoon bot voeren. Je ziet vanzelf of dat wel goed wordt verteerd.

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten