vraag over ocd

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vraag over ocd

Berichtdoor Barfplaats

arenda
4-sterren
Berichten: 275
Lid geworden op: Vr 13 Feb 2004, 11:07
Locatie: zeeland
Contact:

vraag over ocd

Berichtdoor arenda » Zo 18 Apr 2010, 13:48

Is het mogelijk dat een hond met ocd geen pijnklachten aangeeft. De hond in kwestie is alleen mank bij het lopen linksvoor, niet bij een sneller tempo. Springt op en van de bank (proberen ze wel te voorkomen hoor) en laat nergens mee blijken pijn te hebben. Alleen dus bij het lopen...
Dit duurt al behoorlijk lang en ze gaan ook rontgenen, maar omdat er sprake is dat de hond 2 weken bij mij komt ben ik daar dus wel benieuwd naar. Twee honden ravotten immers wat af en ik ben eigenlijk bang dat ze hier slechter uit gaat komen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60703
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: vraag over ocd

Berichtdoor Lizzy » Zo 18 Apr 2010, 17:43

Een hond mankt in mijn ogen niet voor niets. Dat doen ze omdat ze pijn hebben.
Fynn
5-sterren
Berichten: 1130
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 14:15
Locatie: Heinkenszand
Contact:

Re: vraag over ocd

Berichtdoor Fynn » Zo 18 Apr 2010, 18:26

Ik denk zelf dat OCD altijd pijnklachten geeft en dat zich dat uit in manken.
Asani had OCD aan beide knieen en stond heel stijf op,liep met een bolle rug,had hij wat meer gespeeld liep hij mank.
Te wild spelen waarbij ze veel rennen en bochtjes maken is zeker niet goed.

Groetjes Rian
arenda
4-sterren
Berichten: 275
Lid geworden op: Vr 13 Feb 2004, 11:07
Locatie: zeeland
Contact:

Re: vraag over ocd

Berichtdoor arenda » Zo 18 Apr 2010, 18:42

Ja, dat begrijp ik wel. Manken is ook een uiting van pijn. Maar er heeft een da naar gekeken en die kon voor de rest ook niks vinden. Strekken en buigen, duwen, trekken, de hond kijkt er niet van op of om. Vandaag heb ik haar weer voor het eerst gezien en ben er eigenlijk best van geschrokken. Het is alleen in stap, maar dan wel behoorlijk erg. Nu valt het met een voorpoot natuurlijk ook heel erg op.
Ik vraag wel of ze voor de logeerpartij maar even foto s wil laten maken, ik ben zo bang dat het hier alleen maar erger wordt. Het is ook nog een jonge hond, net 1 jaar... van marktplaats  :-X :-X
Gebruikersavatar
kira
5-sterren
Berichten: 3554
Lid geworden op: Do 27 Mar 2008, 20:30

Re: vraag over ocd

Berichtdoor kira » Zo 18 Apr 2010, 19:30

Waarom denk je dat het een OCD is? Foppe loopt ook vaker na rennen iets kreupel, dat komt omdat hij wat last heeft van de banden/spieren bij zijn schouders. Hij heeft geen botafwijkingen. Maar goed een foto metspoed lijkt mij geen overbodige luxe. En ik zou dan ook al gelijk zeggen, ga naar een goede da, zodat je foto's maar een keer hoeft te laten maken.
toscak
4-sterren
Berichten: 433
Lid geworden op: Wo 10 Jun 2009, 12:56

Re: vraag over ocd

Berichtdoor toscak » Zo 18 Apr 2010, 19:41

Ik herken het symptoom, want Bob heeft/had het ook. Alleen andersom, manken in ren maar niet in stapvoets.
Verder is hij gewoon heel erg druk en wil overal op en af springen, als het aan hem ligt uren rennen en vliegen. We hebben officiele foto's laten maken waaruit bleek dat Bob helemaal vrij van ED en HD is.
Hij mankt trouwens met linksvoor.
Na alle goede orthopeten (Krooshof, Walter Strikkers) zijn we naar Dorit gegaan en zij signaleerde een spierverrekking in zijn biceps. Eerst geloofde ik het allemaal niet meer, aangezien Krooshof en Strikkers dachten aan groeipijnen. Na 10 dagen Rymadil + 4 dagen zonder ging het erg goed, totdat Bob een verkeerde beweging in zijn tuig maakte en we weer helemaal terug bij af waren. Door die beweging zag ik echt waar het mis ging... inderdaad in de biceps linksvoor. Weer terug voor een nieuwe kuur  :(

Dit is al ruim 6 a 7 weken geleden en het gaat nu echt de goede kant op, maar het is een zeer vervelende situatie die errrruuggg lang duurt.

Ik zou dus zeker foto's laten maken om het uit te sluiten (bij een goede DA), maar laat ook even naar de spieren + pezen etc kijken. Een verrekking duurt lang en wordt alleen maar erger bij overbelasting.
arenda
4-sterren
Berichten: 275
Lid geworden op: Vr 13 Feb 2004, 11:07
Locatie: zeeland
Contact:

Re: vraag over ocd

Berichtdoor arenda » Zo 18 Apr 2010, 19:48

Het is niet na het rennen. Het is direct al bij het opstaan. En hoorde dat het al heel lang gaande is. Ik hoop dat het wat anders is en wil ook niet van het meest slechte uit gaan. Maar mijn gevoel fluistert het me in. Niet als zekerheid maar als mogelijkheid. Daarom ben ik ook benieuwd naar in hoeverre de pijnklachten duidelijk zijn bij zoiets als ocd. Ik vind ook dat ze het te lang op zijn beloop laten, zeker nadat vorig jaar hun vorige hond op driejarige leeftijd te lijden aan zo n ernstige hartziekte dat ze binnen twee weken weg was. En dat was ook zo n lekker ding net als deze :-) En met langdurige klachten bedoel ik dus zeer regelmatig terugkerend sinds vorig jaar augustus met een piek in de laatste 2 maanden.
joo-tje
3-sterren
Berichten: 134
Lid geworden op: Zo 26 Apr 2009, 13:52
Locatie: Groningen

Re: vraag over ocd

Berichtdoor joo-tje » Zo 18 Apr 2010, 19:59

Teun heeft minstens twee jaar met ocd rondgelopen. Het enige dat opviel was het manken af en toe. Dat werd steeds erger en men dacht artrose. Twee jaar later bij een andere DA wilde men rontgenfoto´s maken en toen bleek al snel dat het een LPC was en dat het verwijderd moest worden. Teun gaf geen krimp, alleen dus dat manken. De chirurg die hem opereerde zag wel andere klachten  zoals een poot dikker, 1 poot ontlasten met zitten en staan, beetje overhellen, gaan smekken bij het betasten van de poot, zelfs de warmte van de poot die aangedaan was, was anders. De operatie is gelukt maar veel artrose erbij en regelmatig artritisaanvallen. Hij mankt ook nog steeds.
arenda
4-sterren
Berichten: 275
Lid geworden op: Vr 13 Feb 2004, 11:07
Locatie: zeeland
Contact:

Re: vraag over ocd

Berichtdoor arenda » Zo 18 Apr 2010, 20:26

Wat mij vandaag gewoon heel erg opviel is dat ze even enorm accelereert, na 20 meter gaat liggen en dan gewoon blijft liggen. Totdat er een bal of zoiets gegooid wordt, of er een andere hond dichtbij komt. Dan springt ze weer overeind. Maar voor een jonge hond van net een jaar vind ik dat geen gezond gedrag. Ze gaat ook vrij snel weer liggen. Het manken zie je alleen wanneer ze loopt dus, niet in volle vaart.
Ze wijten het zelf aan een te lange wandeling als pup van 4 maanden die hun zoon er stiekem mee gemaakt had.
Fynn
5-sterren
Berichten: 1130
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 14:15
Locatie: Heinkenszand
Contact:

Re: vraag over ocd

Berichtdoor Fynn » Zo 18 Apr 2010, 20:49

Ik zou wel foto's laten maken bij een specialist.
Bij Asani is het begonnen met 7 maanden en het duurde 4,5 maand voordat duidelijk was dat hij OCD had.
Omdat we naar onze da gingen en daar achteraf te lang zijn blijven aanmodderen met ontstekingremmers ,lijnrust en bezoekjes aan Dorith Aharon.
Toen naar Antwerpen gegaan foto's genaakt en met 10 minuten was het duidelijk.
Ik denk dat te lang lopen als pup geen ocd veroorzaakt hoor dan moet je het wel heel bont maken.

Groetjes Rian
joo-tje
3-sterren
Berichten: 134
Lid geworden op: Zo 26 Apr 2009, 13:52
Locatie: Groningen

Re: vraag over ocd

Berichtdoor joo-tje » Za 24 Apr 2010, 09:14

Teun loopt het liefste ook zo snel mogelijk. Als hij langzaam moet lopen heeft hij duidelijk veel meer last. Een OCD of LPC kan veroorzaakt worden door een trauma. Ik denk zelf dat Teun het heeft opgelopen door teveel springen naar een bal (waarna hij eens door zijn poten klapte en op de grond bleef liggen een paar minuten)...of door een verkeerde actie bij behendigheid. Zeker weten doe je het nooit natuurlijk. Van gewoon lopen lijkt me sterk. En ach uiteindelijk maakt het niet uit waardoor het komt, maar wel hoe je het weer kunt verhelpen toch? Trouwens Teun heeft geen startpijn (voor zover ik kan zien). Voor zo'n jong hondje is het wel vreselijk dat ze zoveel last heeft.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: vraag over ocd

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten