Hoesten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoesten

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Ruby/Billy
5-sterren
Berichten: 841
Lid geworden op: Zo 14 Feb 2010, 12:47

Hoesten

Berichtdoor Ruby/Billy » Zo 21 Feb 2010, 12:45

Al een poosje is Lajos aan het hoesten met daarna een braakneiging. Al verschillende keren bij de Da geweest en die kan niets vinden en geeft dan om alles uit te sluiten maar weer een antibiotica kuur mee voor een luchtweginfectie of opkomende longontsteking. Maar dat helpt niet want zelfs tijdens de kuur komt het hoesten in vlagen terug. En mijn gevoel zegt ook dat dit het niet is.
Het hoesten komt in vlagen, de ene keer de hele dag en de andere keer 1 of 2 keer op een dag en soms dagen niet.

Na een hoop lees en speurwerk kom ik met de symptomen eerder op last van maagzuur. Symptomen zijn hoesten, braakneiging, gras eten en proberen van straat te snaaien. Verder is het een hele vrolijke hond.

Wat kan ik Lajos geven om te zien of dit het misschien is en hoeveel mag ik geven, hij is 11 aar 8 mnd en weegt 12,5 kilo. Het gaat om een grtote teckel. Wel zet ik hem op dieet want meneer wordt nu iets te zwaar (minder beweging door het slechte weer van de laatste tijd) en sinds een week krijgt hij energique nr 4 en daarvoor zijn hele leven diverse soorten brokken. Ook krijgt hij de volgende medicijnen: benakor 5mg (licht vergroot hart) en carporal 50mg een halve tablet per dag.

Groetjes Agnes en Lajos
charmed
5-sterren
Berichten: 3880
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: Hoesten

Berichtdoor charmed » Zo 21 Feb 2010, 14:23

Misschien even naar een specialist gaan. Je hebt zoveel oorzaken voor hoesten, o.a. harthoestje, hoesten door een trachea collaps, hoesten door longontsteking, of bronchitis. Al die ab lijkt me ook niet goed voor een hond. Als de AB nu wel werkt is het een ander verhaal, maar als het totaal niet werkt, zou ik het zeker niet geven en een second opinion bij een specialist vragen.
hamada
5-sterren
Berichten: 2417
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: Hoesten

Berichtdoor hamada » Zo 21 Feb 2010, 20:02

Ook ik zou even naar de specialist.
Ramses, ook ingesteld op fortekor, begon een paar weken geleden te hoesten. Bij zijn specialist bleek dat zijn hart begon te decompenseren en hij is ingesteld op nieuwe medicatie. Het hoesten is nu gestopt en binnenkort gaan we weer voor een controle ECG.
Sterkte.
spreeuwtje
5-sterren
Berichten: 3774
Lid geworden op: Ma 21 Jan 2008, 16:31
Locatie: lutjewinkel

Re: Hoesten

Berichtdoor spreeuwtje » Zo 21 Feb 2010, 21:17

eum..
paap hoestte ook met braakneigingen..
geen d.a. wist wat t was..
ze zagen dat zijn keel ietwat geirriteerd was.. maar meer was er niet te vinden..
geen longprobleem, geen hartprobleem etc. etc..

helaas is paap een jaar nadat het hoesten begon, overleden aan een hersentumor.. :shy:
en de d.a. zei dat het hoesten achteraf gezien daarmee te maken kon hebben..

ik lees de leeftijd van jouw Lajos.. en moest daar aan denken..
niet om je ongerust te maken, maar om nóg een reden van hoesten met kokhalsen aan te geven..

:-*  sterkte met Lajos..
Gebruikersavatar
Ruby/Billy
5-sterren
Berichten: 841
Lid geworden op: Zo 14 Feb 2010, 12:47

Re: Hoesten

Berichtdoor Ruby/Billy » Ma 22 Feb 2010, 11:06

Vandaag gebeld met de da en deze belt me terug, of ik langs moet komen of dat er een aanpassing in medicijnen plaats vindt.  (deze da heeft ook ontdekt dat Lajos een hartprobleem heeft, alleen is het wat verder reizen, gelukkig vind mijn man nu ook dat we moeten overstappen naar deze). Op het moment heeft hij nergens last van en hoest ook niet meer.

Groetjes Agnes en Lajos
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2371
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: Hoesten

Berichtdoor bloemetje » Ma 22 Feb 2010, 14:22

Bolaj schreef:Vandaag gebeld met de da en deze belt me terug, of ik langs moet komen of dat er een aanpassing in medicijnen plaats vindt. (deze da heeft ook ontdekt dat Lajos een hartprobleem heeft, alleen is het wat verder reizen, gelukkig vind mijn man nu ook dat we moeten overstappen naar deze). Op het moment heeft hij nergens last van en hoest ook niet meer.

Groetjes Agnes en Lajos


Als hij een hartprobleem heeft zal het hoesten ws daar wel van zijn. Dan is zijn hart ws verder vergroot of hij heeft last van vocht. Veel sterkte met hem!!
Gebruikersavatar
Ruby/Billy
5-sterren
Berichten: 841
Lid geworden op: Zo 14 Feb 2010, 12:47

Re: Hoesten

Berichtdoor Ruby/Billy » Ma 22 Feb 2010, 19:23

Bloemetje, dat is ook precies wat de da zei. Alleen geef ik liever zo weinig mogelijk plastabletten die ze steeds voorschrijven, misschien daar iets homeopatisch voor vinden. Iedere keer als hij plastabletten krijgt is hij helemaal van slag en plast 's nachts zijn slaapplek eronder.

Groetjes Agnes en Lajos
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2371
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: Hoesten

Berichtdoor bloemetje » Ma 22 Feb 2010, 21:03

Bolaj schreef:Bloemetje, dat is ook precies wat de da zei. Alleen geef ik liever zo weinig mogelijk plastabletten die ze steeds voorschrijven, misschien daar iets homeopatisch voor vinden. Iedere keer als hij plastabletten krijgt is hij helemaal van slag en plast 's nachts zijn slaapplek eronder.

Groetjes Agnes en Lajos


Ik weet precies wat je bedoelt. Maar iets homeopatisch is niet echt te vinden.. Voorzover ik weet althans. Ik heb ze ook niet meer als halve gegeven toen op een dag of een hele ik weet het niet meer. Maar het is wel sneller over dan natuurlijk.. Maar ik vond hun kwaliteit van leven belangrijker.
Een optie die je hebt is misschien wel vetmedin. En als dat niet helpt dan houdt het gewoon op.. :-\

Ik zou een kleurendoppler laten maken als je die mogelijkheid hebt. Dan weet je precies waar je aan toe bent.
DJ_Doerak_Tucker
5-sterren
Berichten: 2120
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009, 09:10
Contact:

Re: Hoesten

Berichtdoor DJ_Doerak_Tucker » Wo 24 Feb 2010, 10:42

Hè bah, dat is precies zoals DJ ook hoest de laatste tijd zo af en toe. In het topic 'DJ weer hondsberoerd' heb ik dit ook vermeld. Hij heeft daarnaast ook symptomen als kwijlen, slikken maar ook een borrelende buik en lucht wat naar boven borrelt (boeren dus ;)).

Ik vermoed ook dat het iets met maagzuur te maken heeft, ik hou een dagboekje bij wanneer klachten zich voor doen, wat hij gegeten heeft en andere bijzonderheden. Misschien ook een idee voor jou? Misschien kun je een patroon ontdekken.

Sterkte!
hamada
5-sterren
Berichten: 2417
Lid geworden op: Zo 08 Aug 2004, 19:42
Locatie: Achterhoek

Re: Hoesten

Berichtdoor hamada » Wo 24 Feb 2010, 20:48

Toen eerst Remi maar later ook Ramses plastabletten voorgeschreven kregen viel het ons op dat ze de eerste week moeite hadden hun plas op te houden en soms ook tijdens het slapen urine lieten lopen. Maar na een aantal dagen verminderde dit, en konden/kunnen ze het goed ophouden. We laten Ramses nu wel een uurtje na zijn plastabletten even buiten een plas doen, voor hem wel zo prettig lijkt ons, maar hij kan het prima ophouden. Alsof hij echt even moet wennen aan de werking van die pillen. En destijds bij Remi leek dit ook het geval.
Succes met Lajos.
Gebruikersavatar
Ruby/Billy
5-sterren
Berichten: 841
Lid geworden op: Zo 14 Feb 2010, 12:47

Re: Hoesten

Berichtdoor Ruby/Billy » Do 25 Feb 2010, 12:39

Vandaag belde de Da me op, om te vragen hoe het gaat en we hebben direct de afspraak gemaakt dat Lajos 1 wwek een half tabletje per dag krijgt en daarna of om de dag een halve of iedere dag een kwart (net waar hij beter op reageert). En als het zover is dat al deze maatregelen niet meer helpen dan gaat hij aan de vetmedin, maar dat kon volgens de da nog wel een poos duren voor het zover is.

Groetjes Agnes en Lajos
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoesten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten