ree/hert rugstuk

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

ree/hert rugstuk

Berichtdoor Barfplaats

yazzie
3-sterren
Berichten: 152
Lid geworden op: Wo 23 Jul 2008, 15:07

ree/hert rugstuk

Berichtdoor yazzie » Wo 17 Feb 2010, 09:32

Even een vraagje, want ik twijfel eigenlijk of ik dit kan geven. Mijn Duitse herders barfen nu een jaar en zijn gewend aan diverse botten, waaronder lamsribben en hertribben. Daar hebben ze geen moeite mee, zowel niet qua kauwen als verteren. Nu heb ik in de vriezer een stuk hertrib liggen met volgens mij een stuk ruggewervel eraan. Kan ik dat ook geven of is dat toch echt te hard. Het is wel vrij kaal, dus ik wil het geven in combinatie met schapenpens. Is dat wat? Alvast bedankt voor jullie advies.  :)
En nu ik toch bezig ben: is iemand bekend met geitenbot/vlees van Herby? Ik heb dat nog niet besteld omdat ik ook denk dat dat te hard is... Iemand die dat weet?
*Monique
5-sterren
Berichten: 1887
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 09:41
Locatie: Beltrum

Re: ree/hert rugstuk

Berichtdoor *Monique » Wo 17 Feb 2010, 10:38

ik heb hier wel eens een rugstuk gehad van hert wat door de cattles goed word gegeten. Bantu laat het laatste stuk liggen want is te hard, en Vienna pak ik het laatste stuk af i.v.m hardheid.
Als erw einig vlees aanzit zou ik hetzeker met pens o.i.d geven.
Geit heb ik van Harby ook al eens gehad en ik vind het erg verschillen van kwaliteit. De ene keer knoepert hard, de andere keer botermals.
Nu krijgen ze alleen nog de ribben van het IC
Gebruikersavatar
miik
5-sterren
Berichten: 2552
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2008, 22:10
Locatie: Delft
Contact:

Re: ree/hert rugstuk

Berichtdoor miik » Wo 17 Feb 2010, 13:08

Verschilt ook heel er per ree (denk oud-jong).
Ik geef het meestal gewoon en kijk hoe het gaat, ik pak evt het laastste stuk af als dat teveel moeite kost.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: ree/hert rugstuk

Berichtdoor Mevroi Kruim » Wo 17 Feb 2010, 13:30

Ik vind wervels iha minder hard dan ribben. Je zou het kunnen proberen.
tiny
5-sterren
Berichten: 894
Lid geworden op: Di 03 Okt 2006, 13:17
Locatie: Culemborg

Re: ree/hert rugstuk

Berichtdoor tiny » Wo 17 Feb 2010, 18:22

Mmmmmh. heb hier ook hertenbotten. Is echt wel hard, maar heerlijk om op te kluiven. Laatste stukje gooi ik weg. Vind ik eng. En in combi met spiervlees vinden ze het heerlijk.
Greece
5-sterren
Berichten: 642
Lid geworden op: Zo 11 Nov 2007, 19:34
Contact:

Re: ree/hert rugstuk

Berichtdoor Greece » Wo 17 Feb 2010, 19:25

Er is wel verschil tussen ree of hert. Reeenribben zijn zachter dan hertenribben. Rugwervels van het ree zullen dus ook zachter zijn.
Maar je moet dan wel weten wat je hebt ree of hert.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: ree/hert rugstuk

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast