vraagje

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

vraagje

Berichtdoor Barfplaats

muppie en co
1-ster
Berichten: 39
Lid geworden op: Zo 08 Nov 2009, 12:56

vraagje

Berichtdoor muppie en co » Ma 15 Feb 2010, 12:59

ik heb hier een oudje rondlopen dat naast haar 'normale' ouderdomskwaaltjes sinds een maand of drie hoest en vooral 's morgens last heeft van slijm in haar neus/keel. Ze maakt dan gorgelend geluidjes met ademhalen. Als ze een tijdje op is, dan verdwijnt dit gorgelend geluid weer. Ze wordt hier heel onrustig van (benauwdheid??).

De dierenarts denkt dat ze astma/bronchitis heeft omdat op de rontgenfoto de bronchieen te duidelijk te zien waren. Ik heb de afgelopen weken allerlei medicijen gebruikt ook omdat ze op een gegeven moment vocht op haar longen had. Furosemide, prednoral, verschillende antiobiotica, een zakdoekje met dampo bij haar in de buurt gelegd, gestoomd met eucalyptus, bisolvon. Ik weet het niet meer, want de medicijnen wordt ze ziek van (loopt ze de hele tijd met gespannen buikje rond) en de dampo en eucalyptus werken maar zeer kort.

Heeft er nog iemand tips?

Ze heeft trouwens epilepsie, dus met alle nieuwe dingen moet ik voorzichtig zijn!
Jacqueline1968
3-sterren
Berichten: 236
Lid geworden op: Ma 07 Sep 2009, 09:17

Re: vraagje

Berichtdoor Jacqueline1968 » Ma 15 Feb 2010, 14:30

onze 1e hond, die ook ruim 15jaar oud werd, en dus echt oud was, had dit ook.
De bronchieen waren te veel te zien, zijn dan geloof ik wat gespikkeld op de rontgen.
er is ook nog een scopie van de bovenste luchtwegen gemaakt door een kno-arts, die zag wel slijm zitten, maar vond absoluut geen oorzaak.
Boy hoeste en rochelde er dus slijm van op, soms zelfs knal groen, en had het van die hoest aanvallen en gerochel heel benauwd.
Alles geprobeerd aan medicatie, niets hielp, en ten einde raad bij de da gestaan toen hij 13.5jr was. (wij hadden het opgegeven eerlijk gezegd)

Toen hebben we hem, na stevig beraad, op prednisolon gezet, daar reageerde hij enorm op.
Ik weet niet of prednoral ook prednison is? Lijkt er wel op he?
Hij dronk en plaste zich echt een ongeluk, heel vervelend.
Maar......... de luchtwegen knapte er enorm van op. We zijn na een dag of 10 gaan afbouwen naar een minimale nodige dosis.
En dat werd om de dag een half of een derde pilletje geloof ik (hij was 13kg). Die dag dat hij pred kreeg, was niet echt pret omdat hij direct reageerde met drinken (en in huis plassen) maar zijn leven was wel weer leuk. Hij heeft nog 1.5jaar geleefd en is echt ingeslapen van ouderdom, zijn lijfje was op.

Volgens onze da was het een soort natuurlijke slijtage van de luchtwegen.

De dierfysio heeft hem trouwens ook goed geholpen zo 1x in de maand maakte ze zijn spieren rond zijn borstkas los omdat hij soms zo verkrampte van het hoesten, zij is ook osteopate en heeft hem ook in dat opzicht behandeld. Zijn leven met pred was soms zwaar voor ons (we hebben wat gedweild en met hem buiten gelopen) maar voor Boy was het een uitkomst.

Dus ik hoop dat zoiets misschien voor jouw oudje ook helpt. de verschijnselen en uitslag van de rontgen zijn in elk geval gelijk.
charmed
5-sterren
Berichten: 3884
Lid geworden op: Do 19 Jan 2006, 17:51

Re: vraagje

Berichtdoor charmed » Ma 15 Feb 2010, 15:34

Ik geef mijn oudje met bronchitis een pufje Ventolin dat 2x daags. Dat werkt perfect, wij hebben van alles geprobeerd, theolair, maar dat ging niet samen met haar pancreasinsufficientie. Chinese kruiden, maar die mocht ze niet zo lang gebruiken, meerdere homeopatische middelen. En uiteindelijk heb ik de specialist gevraagd omdat ze het zo benauwd had, en nu heeft ze Ventolin, dat is een verademing.

Je zegt dat ze Epilepsie heeft, dan zou ik maar oppassen met Eucalyptus! Daar kan je aanvallen mee opwekken!
muppie en co
1-ster
Berichten: 39
Lid geworden op: Zo 08 Nov 2009, 12:56

Re: vraagje

Berichtdoor muppie en co » Ma 15 Feb 2010, 21:24

bij mijn oudje zie ik geen slijm, maar ik hoor het wel. (gorgelen geluid, snotterend geluid). prednoral en prednison is geloof ik hetzelfde. Hier reageerde ze dus helemaal niet goed op. Werd ze bijna hysterisch van en had ontzettende buikpijnen. Dus dit is geen optie.

Ik weet dat eucalyptus niet goed kan gaan met epilepsie, maar ja ik moet toch iets. het is kiezen tussen meerdere kwaden.  :'(
Jacqueline1968
3-sterren
Berichten: 236
Lid geworden op: Ma 07 Sep 2009, 09:17

Re: vraagje

Berichtdoor Jacqueline1968 » Ma 15 Feb 2010, 22:02

wij hebben van de dierfysio ook geleerd boy te helpen met het opbrengen van het slijm, zeg maar een soort kloppen als bij mensen.

ventolin zou ook nog een optie kunnen zijn, zet de luchtwegen open.
Therese
1-ster
Berichten: 3
Lid geworden op: Za 11 Sep 2004, 20:00
Locatie: Delfgauw (tussen Delft en Zoetermeer)

Re: vraagje

Berichtdoor Therese » Di 16 Feb 2010, 12:32

Hoe geef je een hond een pufje ventolin?

Zou het graag weten n.a.v. een hondje van een vriendin die het nogal benauwd heeft.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: vraagje

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten