Hallo allemaal,
Ik ben een beetje op de site van richardsversvoedig aan het kijken of ik weet wat orgaan vlees is wat bot en wat spiervlees is, want laatst dacht ik echt wat is wat nauw dus i kdacht ik zet hier neer wat ik denk wat wat is en dan kunnen jullie mij vertellen of ik het goed zie of niet.
ik neem een voorbeel van een schaap/lam.
- Lamsribben en een lamsbout zijn volgens mij bot met vlees.
- Lamskop die weet ik niet te plaatsen.
- lamshart is spier vlees ?
- Lamslong is orgaans vlees ?
- Schapen pens is ook orgaans vlees ?
Als ik dat een beetje snap dan kan ik met de volgende stap verder haha want anders kan ik wel zeggen ik neem dit en ik neem dat van dat dier en vervolgens mis ik dan iets dus dat wil ik niet.
en de verhoudingen zijn toch:
60/70 % spiervlees
15/20 % orgaansvlees (wat laxerend werkt toch?)
15/20 % bot (wat je het best kan geven met orgaansvlees omdat dit erg harde drollen geeft dat het elkaar een beetje op heft)
Ik hoop zo wat meer op weg te komen.
Groetjes Jessica.