dilemma gewrichten

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

dilemma gewrichten

Berichtdoor Barfplaats

Ties
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Zo 24 Aug 2008, 14:34

dilemma gewrichten

Berichtdoor Ties » Ma 18 Jan 2010, 22:43

Al een hele poos niet hier geweest, geen tijd :-[
Helaas hebben we wat probleempjes met onze Ties op dit moment.
Sinds vorige maand loopt hij weer een beetje kreupel. We zijn direct naar de Bilt geweest, bij den Hoek.
Dit is een holistisch DA. Ze heeft m onderzocht en wat al bekend hij ons was is dat hij hypermobiel is en daardoor snel blokkades opricht in zijn rug, er komen dus wervels vast te zitten. Hierdoor loopt hij achter soms niet helemaal lekker. (Het voordeel van deze hypermobiliteit is dat hij ze vaak zelf ook weer kan opheffen.)
Ook heeft hij veel last van zijn voorpoten, links voor is hij 2 jaar geleden aan geholpen (LPC). Aan beide poten gaf hij nu pijn aan.
Rechts loopt hij nu helemaal niet meer lekker. Hij heeft acupuntuur gehad en zijn rug is weer recht gezet. Hij deed het daarna weer supergoed.
Helaas heeft het effect van de acupuntuur maar kort geduurd. We zijn nog een keer terug geweest vorige week.
En hebben met haar het mogelijk laten implanteren van goud besproken (dit gaf zij de vorige keer als mogelijkheid als hij goed op de acupuntuur zou reageren) Ik wilde graag eerst foto's laten maken van zijn voorpoot om precies te weten wat er zich afspeeld.
Vandaag zijn we bij de DA geweest. Een nieuwe, want de vorige was nl helemaal anti versvlees. En dit is wel eens lastig ???

Deze DA is van mening dat iedereen zelf moet voeren wat hij/zij wil. Helaas was ze er zelf vandaag niet, er was een vervangster.
Ze heeft de medische gegevens van m doorgelezen en begon daarna vrijwel direct over brokken hills J/D. Dit was volgens haar toch veel beter
gezien zijn voorgeschiedenis met zijn gewrichten en het was ons al eens geadviseerd >:(
Ik heb haar d'r verhaal laten doen en ben er verder niet echt op ingegaan. Daarna heeft ze hem onderzocht en de foto's die we al hadden bekeken. Ze adviseerde om de foto's door een specialist te laten doen. Dit gaan we dus ook doen.
Is er iemand bekend met de kliniek in Gent (B). Zij adviseerde Wageningen, de wagenrenk. Hoe zijn jullie bevindingen hierover?
Daarna begon ze wéér over de brokken, want er waren al zoveel honden die het daar goed op deden, het is beter voor de tanden dan vers, en maagkantelingen kwamen daardoor ook bijna niet voor, plus het was veel beter om hem 3 of 4 keer per dag eten te geven :o
Kortom we zijn niet veel verder.

Vraag 1: zijn er mensen die ervaring hebben met Gent/ Wageningen?
2: zijn er mensen die ervaring hebben met het laten implanteren van goud?
3: we hebben pijnstillers gekregen: Rimifin, carprofen. In de bijsluiter staat:carprofen mag niet gelijktijdig met glucocorticicoïden worden toegediend Ties krijgt Joint comp, hierin zit oa glucosaminesulfaat. Is het wel verstandig om deze pijnstillers te geven?
4: we geven Ties gluco (+chondro+msm) en visolie bij zijn eten. Welk merk geven jullie en waarom?
5: wie weet een DA in midden Limburg die wél achter het voeren van vers staat?

Nou een heel verhaal en vragenlijst.
Ik hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen/willen helpen?

Alvast bedankt!
Femke en Ties
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor Truus » Ma 18 Jan 2010, 22:48

Deze adressen staan in de bibliotheek :Pro vers dierenartsen

Provincie Limburg:

Diergeneeskundig Centrum Beek    
Julianalaan 7a
6191 AL Beek
Tel. 046-4371885

Dierenartsenpraktijk Bio Mentor
Broekhem 65
6301 HE Valkenburg (LB)
Tel. 043-6011418
http://www.biomentor.org/
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor Truus » Ma 18 Jan 2010, 22:58

Heb je hier iets aan?: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 439.0.html
In de zoekfunctie kom je wellicht nog meer tegen.

Overigens staat Wagenrenk goed aangeschreven en de discussie over brokken zou ik aan m'n laars lappen. Onwetendheid van de DA.

Beterschap voor Ties !
Gebruikersavatar
Hitam
5-sterren
Berichten: 5684
Lid geworden op: Ma 15 Sep 2003, 11:44
Locatie: Otterlo
Contact:

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor Hitam » Di 19 Jan 2010, 10:30

Versvlees met glucosamine en visolie werkt beter dan J/D, dus maak je daarover geen zorgen.
Ik laat mensen voor acupucntuur vaker terugkomen tot het langer werkt. Dus eerst een paar keer 1x per week en als het effect dan langer aanhoud naar eens in de twee weken en dan steeds langer. Dat werkt goed. Ik snap nooit waarom het met een of twee keer behandelen al goed moet zijn. Bij echte chronische patiënten redt je dat niet.
De ervaringen met goudacupunctuur voor gewrichtsproblemen zijn overwegend goed, bij rugproblemen wat minder naar mijn idee. maar ik weet niet of ik dat goed kan beoordelen. Ik krijg alleen de patiënten waarbij het niet gelukt is.
Als je hond een hypermobiele rug heeft is het belangrijk om de rest van de rug zo flexibel mogelijk te houden anders wordt het hypermobiele deel extra belast. Dus dat zou ook pleiten voor regelmatig terugkomen.
Gebruikersavatar
kira
5-sterren
Berichten: 3543
Lid geworden op: Do 27 Mar 2008, 20:30

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor kira » Di 19 Jan 2010, 14:25

wij hebben bij Theemuts regelmatig accupunctuur laten doen voor poot/rugproblemen, dat moet meerdere malen achter elkaar gebeuren, heb je geen vervolg afspraak bij de Bilt? Bij Theemuts hielp het altijd goed, maar het had steeds korter resultaat. Goudaccupunctuur heeft Theemuts in nov/dec (weet ik even niet meer) gehad, dit omdat dit blijvend is. Het resultaat is op zich heel goed. Alleen Theemuts is op leeftijd en realiseert zich dat niet, waardoor ze direct een paar dagen later een blessure in de rug heeft opgelopen (ze is vol in de crash gegaan doordat er een jonge bouvier in haar knalde), die we nu weer behandelen. Overigens was de voorpoot van Theemuts waarvoor we het gedaan hebben heel erg slecht, het is nu wel beter, ze loopt weer 50/60 minuten los (en dat is bij haar dan 50/60 minuten voluit door het bos stieren). De laatste controle werd er geen pijn meer gemeten op de voorpoten (maar dus wel in haar rug bij de nieuwe blessure). Toevallig had ik het vorige week met onze hol. da nog over goudaccupunctuur bij hypermob. Het leek haar niet zinvol. Maar ik neem aan dat de Bilt het voorstelde ivm de problemen aan de voorpoten en niet ivm de rugproblemen. Bij Theemuts viel overigens op dat haar achterhand, waar wij nooit klachten aan gemerkt hebben, enorm is verbeterd (klaarblijkelijk waren daar dus ook meer klachten als dat wij gedacht hadden). Theemuts hebben we geen foto's van de voorkant laten maken, het ligt voor de hand wat zich daar afspeelt, arthrose vorming door de vele blessures (dat is ook wat er gemeten wordt door de hol. da).
Gebruikersavatar
*Dorothea*
5-sterren
Berichten: 7164
Lid geworden op: Wo 23 Nov 2005, 20:31
Locatie: berkhout
Contact:

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor *Dorothea* » Di 19 Jan 2010, 14:59

Ties schreef:3: we hebben pijnstillers gekregen: Rimifin, carprofen. In de bijsluiter staat:carprofen mag niet gelijktijdig met glucocorticicoïden worden toegediend Ties krijgt Joint comp, hierin zit oa glucosaminesulfaat. Is het wel verstandig om deze pijnstillers te geven?


glucosamines behoren niet tot glucocorticoiden. Met glucocorticoiden wordt oa prednison en dexamethason bedoeld. Kan dus prima samen met carprofen.
saskia37
5-sterren
Berichten: 536
Lid geworden op: Ma 14 Sep 2009, 16:29

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor saskia37 » Di 19 Jan 2010, 15:20

Hey Femke, wat vervelend voor Ties dat hij last blijft houden van zijn gewrichten :(
Ik hoop dat het door de accupuntuur beter zal gaan, enne Ties wil geen brokjes hoor ;)

Geef hem maar een dikke knuffel van Gillian en Milay :bigarmhug:
Lizzy
Moderator
Berichten: 60328
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor Lizzy » Di 19 Jan 2010, 16:49

Vraag 1: zijn er mensen die ervaring hebben met Gent/ Wageningen?
2: zijn er mensen die ervaring hebben met het laten implanteren van goud?
3: we hebben pijnstillers gekregen: Rimifin, carprofen. In de bijsluiter staat:carprofen mag niet gelijktijdig met glucocorticicoïden worden toegediend Ties krijgt Joint comp, hierin zit oa glucosaminesulfaat. Is het wel verstandig om deze pijnstillers te geven?
4: we geven Ties gluco (+chondro+msm) en visolie bij zijn eten. Welk merk geven jullie en waarom?
5: wie weet een DA in midden Limburg die wél achter het voeren van vers staat?Ik hoop allereerst dat je ze qua brokken gewoon laat kleppen. Het is gewoon echt complete onzin wat ze uitkramen. Moet je kijken wat een gore rotzooi er in die J/D brok zit:

Ground Whole Grain Corn, Chicken By-Product Meal, Flaxseed, Soybean Mill Run, Brewers Rice, Soybean Meal, Pork Fat (preserved with mixed tocopherols and citric acid), Chicken Liver Flavor, Powdered Cellulose, Fish Oil, Potassium Chloride, L-Lysine, Calcium Carbonate, Choline Chloride, Iodized Salt, DL-Methionine, Vitamin E Supplement, vitamins (L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (source of vitamin C), Vitamin E Supplement, Niacin, Thiamine Mononitrate, Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate, Biotin, Vitamin B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement), L-Threonine, Taurine, Soy Lecithin, Glucosamine Hydrochloride, minerals (Ferrous Sulfate, Zinc Oxide, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Calcium Iodate, Sodium Selenite), L-Tryptophan, L-Carnitine, preserved with Mixed Tocopherols and Citric Acid, Chondroitin Sulfate, Beta-Carotene, Rosemary Extract.

Om op je vragen terug te komen:

1)Ik heb persoonlijk ervaring met de Wagenrenk en ik vind het een zeer prettige kliniek en heb daar tot nu toe alleen kundige mensen meegemaakt.
2)Ik heb geen ervaring met het implanteren van goud maar hoor er ook verschillende berichten over en dus niet alleen positief.
3)Je kunt de pijnstillers prima met de glucosamine geven.
4)Ik geef Corta RX Utimate Solution en in mijn ogen is er geen beter preparaat verkrijgbaar. Bij mijn honden helpt gluco + chondroitine + msm niet maar Corta geeft echt verbluffende resultaten. En niet alleen bij mijn honden. Ik zweer er echt bij en ben niet van Tell Sel en heb ook geen aandelen.
5)Zie lijstje van Truus.
Ties
1-ster
Berichten: 15
Lid geworden op: Zo 24 Aug 2008, 14:34

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor Ties » Di 19 Jan 2010, 19:04

@Truus: bedankt, Beek ziet er goed uit! Is nog een half uur rijden, maar is te doen.
@Hitam: We zijn pas 2 keer in de Bilt geweest, ik ben aan het zoeken voor iemand hier in de buurt die ook acupunctuur toepast. We zijn nl bijna 2 uur onderweg enkele reis. Ik denk zeker dat dit vaker nodig is. Het goud implanteren wordt idd voor de poten gegeven niet voor de rug.
@Kira; wat fijn dat ze er zoveel baat bij heeft! Jammer van de blessure nu :(. Ik wil voor de zekerheid toch nog een foto laten maken van zijn rechtervoorpoot, dan weet ik tenminste zeker wat er zich afspeelt. We bekijken dan samen met de hol arts wat het meest zinvol is.
@Dorothea; bedankt, dan kan ik het met zekerheid met en gerust hart geven!

Ik ben niet van plan brokken te gaan geven, er zit veel te veel troep in waar we niet de vinger op kunnen leggen. Waarom zou ik stoppen met iets dat goed gaat en wat hij lekker vindt? Ik laat ze zeker kletsen, wil ze eigenlijk wel nog wat info (sites) sturen waarom ik er zo over denk ;)

Is iemand hier bekend met "bony-gewrichtsformule" en "barlean's vlaszaadolie"?

Bedankt allemaal voor het meedenken!

Groetjes Femke
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: dilemma gewrichten

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten