Voorstellen / kriebels

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Barfplaats

Leen en Wiebe
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Do 07 Jan 2010, 14:14

Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Leen en Wiebe » Vr 08 Jan 2010, 11:10

Dag,

Ik ben nieuw op Barfplaats. Mijn naam is Marleen en mijn lieve líeve huisgenoot is Wiebe, een Friese Stabij (niet rasecht) van drie en een half jaar.
Wiebe kreeg een tijdje geleden jeuk. Zijn oorschelpen waren geirriteerd en over zijn hele lijf kriebelde het. Om het ergste te doen verdwijnen heeft hij een Cortison injectie gekregen en hiernaast ben ik gaan experimenteren met zijn eten. Voor de jeuk begon kreeg hij Kivo, hierna Enerqique nummer 4 maar ik ben niet tevreden. Ik ben met het Kronveld dieet begonnen maar dat was voor ik las hoe ontzettend zinloos en niet logisch rijst voor honden is. Ik ben er absoluut van overtuigd dat Barf het beste is voor honden en dit is dan ook de kant die ik op wil gaan. Ik ben lid geworden om jullie adviezen, ervaringen, menu's, adressen mee te kunnen nemen. Het zal even wennen zijn aangezien ik zelf geen vlees eet. "Alles voor Wieb", moest ik herhaaldelijk tegen mijzelf zeggen toen er gisteren een 'half geslacht lam' op mijn aanrecht lag.... ???
Stef@nie
5-sterren
Berichten: 558
Lid geworden op: Di 04 Jul 2006, 16:14
Contact:

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Stef@nie » Vr 08 Jan 2010, 11:58

Welkom Marleen en Wiebe :) !
Wat is Wiebe een plaatje :smitten: ! Ik hoop dat Wiebe weer helemaal opknapt door het barfen! Zoals je ongetwijfeld al gemerkt hebt, is hier ontzettend veel informatie te vinden, hopelijk helpt je dat een eind op weg :) . En eh, ik was in het begin ook nog al geshockeerd door alle barfdingen... maar echt, het went ;) .
Fynn
5-sterren
Berichten: 1130
Lid geworden op: Do 09 Feb 2006, 14:15
Locatie: Heinkenszand
Contact:

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Fynn » Vr 08 Jan 2010, 12:38

Welkom Marleen en Wiebe.
Je zult merken na verloop van tijd dat je nergens vies meer van bent :biggrin2:
Ik hoop dat barf voor Wiebe de oplossing blijkt te zijn.

Groetjes Rian
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Mevroi Kruim » Vr 08 Jan 2010, 12:45

Welkom!

En join the club  :D BP is vergeven van de veggies  :biggrin2: hier ook een, en Lizzy, de eigenaar van het forum, is ook een veggie  ;)
Alles went, zo ook dooie beesten. Ik ben van de generatie die is opgegroeid zonder brokken (bestond nog niet) dus ik was al gewend aan onderdelen van dooie beesten, maar ook voor newbies is het te doen. Een dier van binnen is reuze interessant! Het is echt boeiend om te zien hoe dat allemaal in elkaar steekt en wat waar zit enzo. Zelfs koppen  :D
Lizzy
Moderator
Berichten: 60726
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Lizzy » Vr 08 Jan 2010, 15:52

Klopt inderdaad, ik ben sinds mijn 7de vegetarier. En ik ben er op zich niet specfiek trots op, maar het went inderdaad. Stond ik 15 jaar geleden nog brakend een runderhart in stukjes te snijden, snijd ik nu fluitend complete runderpenzen aan stukken, geef ik lamskopjes te eten, etc. Weet je wat het is? Mijn honden zijn carnivoor. Zij kunnen er niks aan doen dat ik vegetarier ben. Bovendien houd ik mijzelf voor (en ik vind dat ook echt) dat mijn honden eten wat de mens niet eet en of laat vernietigen of er vleesmeel van laat maken. Dus ja ble, een lamskop aan je hond geven, ble zielig. Dat is de ene kant van het verhaal. De andere kant is dat het anders vernietigt wordt. Nu hebben mijn honden er een geweldige gezonde maaltijd aan. Mjah, ik kan daar goed mee leven!
Leen en Wiebe
1-ster
Berichten: 5
Lid geworden op: Do 07 Jan 2010, 14:14

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Leen en Wiebe » Vr 08 Jan 2010, 18:38

Ik geloof zeker dat het zal wennen en ik denk dat ik ook maar eens een goed scherp mes aan moet schaffen. Zal het werk ook wat minder naar maken  :)  Het is ook niet dat ik het zielig vind. Zoals je zegt, de dieren zijn toch al geslacht en een aantal delen kan ik voor Wiebe heel goed gebruiken! Het is een genot om hem te zien smullen van zijn lamsribben en als het zijn gezondheid ten goede komt wil ik best  door deze zure appel heen.

Bedankt voor jullie welkom.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8366
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Borke » Vr 08 Jan 2010, 21:27

Welkom op Barfplaats, leuk nog een stabijtje er bij, of zoals ze dat op het stabij forum noemen een stabijna  :biggrin2:

Heel veel van wat wij Barfers aan onze honden geven zijn zaken die 'afval' zijn van het vlees wat mensen eten en ik vind het mooi dat zo alle delen van het geslachte dier gebruikt worden.
Overigens ben ik zelf ook vleeseter, maar het is toch wennen in het begin al die hoeveelheden vlees en grote delen, koppen met ogen er in enz.
Nynke
5-sterren
Berichten: 7583
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Nynke » Vr 08 Jan 2010, 22:09

Welkom Marleen en Wiebe  :) :) :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Voorstellen / kriebels

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten