Carnibest en Orijen?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Barfplaats
Gesponsord bericht

Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Barfplaats

Fien
1-ster
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 11 Dec 2009, 20:35

Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Fien » Do 31 Dec 2009, 17:24

Ik ben via via bij barfplaats gekomen. Ik las op een ander forum over rauw voeren en het sprak mij heel erg aan.
Sinds een week heb ik weer 2 katten in huis. Een hiervan is mogelijk zwanger. Bij de vorige eigenaar kregen ze Felix brokjes en heeeel soms blik omdat ze daar diarree van kregen.

Ik geef nu Orijen brokjes en Bozita natvoer. Ik heb al rauwe kip/kippenhart/runderhart/kippenlever geprobeerd. De poes kan dit allemaal niet echt waarderen. De kater vindt sommige dingen wel lekker hiervan. Wat ze wel lekker vonden was rundergehakt.

Ik heb nu een kilo carnibest lam in huis. Ze hebben net een eerste portie gehad met een beetje warm water erover en het staat er nu nog. Ik ga zo wat natvoer er doorheen mengen om ze het te laten eten.

Omdat poes dus mogelijk zwanger is ga ik niet haar brokken weghalen. Ik heb sowieso nog een beetje moeite met het berekenen van  de juiste hoeveelheid en het idee dat er niet de hele dag brokken staan.
Kan ik carnibest ook gewoon als blikvoer in de avond geven? Ik vind helemaal overzetten best lastig met het ontdooien etc. en ik heb nog een grote zak brok staan.
Kan ik nu langzaam steeds proberen aan te bieden en straks eventuele kittens ook aan de carnibest proberen te krijgen?
Too
5-sterren
Berichten: 3744
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Too » Do 31 Dec 2009, 17:56

hai Fien, welkom op Barfplaats!  :)

Gezellig om weer katten in huis te hebben he!

Zoals je vast wel weet zijn katten soms wat eigenzinnig, ook als t om eten gaat..
Carnibest mengen met lekker [stinkend] blikvoer werkt vaak erg goed, daarna kun je langzaam de hoeveelheid blik afbouwen.
Zolang er ook - de hele dag- brokken staan kan t een stuk lastiger zijn ze 'om' te krijgen, de noodzaak om iets anders te eten is dan niet erg groot  ;)
Eerlijk gezegd zou ik nu, zeker met een zwangere dame, nu doorpakken de brokken aan de kattenopvang doneren en volledig vers gaan geven..

Mijn dames kregen ,ook in de broktijd, 2xdaags een beperkte tijd om een afgepaste portie te eten -dat hadden ze met een paar dagen door- t grote voordeel daarvan imo is dat je goed de inname kunt controleren en waar nodig bijsturen.


Carnibest is helemaal compleet, voor tekorten hoef je niet bang te zijn en je kunt straks de kittens ook afspenen met cb - dat is hartstikke goed voor ze!

Succes met t stel!
GoldenCavaliers

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor GoldenCavaliers » Do 31 Dec 2009, 18:35

Wij geven nu net pas een maandje kvv aan onze (asiel)kater,dat ging niet direct van een lije dakje,maar bij nader inzien viel het eigenlijk nog wel mee. ;) ;D Maar ik zou dus geen water er over gooien dat word een natte smurrie en kan me indenken dat een kat dat niet graag eet.Mijn asielkater was ook duidelijk gewend om de hele dag brokjes te hebben klaar staan en hij heeft ons de oren van de kop gemekkerd,echt knettergek werden we van dat gemekker,maar hij is er nu goed aan gewend dat er twee maal daags voer komt en wel om 5:30 uur en om 15:30 uur,en dat weet ie precies want om 15:15 uur komt ie al loeren of zijn bakje al gevuld is. ;D ;D ;D en hij ziet er zelf nu al,terwijl we pas een maandje kvv voeren echt super goed uit,we zijn bere trots op hem.Hij is enorm groot maar toch niet te dik.De reden dat wij ook geen brok meer willen geven is dat brokkendrollen gewoon erg stinken en dieren die in huis poepen(wellis waar in de kattenbak)daar wil ik zo min mogelijk stank van ondervinden.De kater poept iedere ochtend een schattig hard drolletje en verder niet,ideaal toch? ;D Ik heb nu spijt dat ik mijn eerdere katten nooit kvv heb gegeven,dat vind ik echt een gemiste kans.Onze Pers moet er binnenkort ook aan geloven,zij geeft een hoop weerstand,maar ik ga me echt harder opstellen en zorgen dat ze ook 100% kvv gaat eten. :)
Fien
1-ster
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 11 Dec 2009, 20:35

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Fien » Do 31 Dec 2009, 20:22

De tip van een beetje kokend water over de carnibest komt anders van carnibest.nl hoor  :biggrin2:

"Tevens dient u de eerste week een klein beetje kokend water over het nog op te dienen portie voer te gieten en dit vervolgens op kamertemperatuur te serveren. Indien de ontlasting goed blijft kunt u de 2e week steeds meer rauwe Carnibest geven. U kunt, indien nodig, het portie voer gedurende een aantal weken lichtelijk blijven overgieten met kokend water om het vervolgens op kamertemperatuur te serveren."
http://www.carnibest.nl/tips.htm

Ik vind trouwens nu al dat de kattenbak helemaal niet stinkt. De kattenbak staat eigenlijk best dicht bij mijn slaapkamer maar ik ruik echt nooit wat. Ik vind dat ik gewoon nu al heel goed kattengrit gebruik  ;)

En verder vond ik de zak Orijen nou niet echt goedkoop, ik kan het nou niet echt missen om een net gekochte zak duur kattenvoer zomaar weg te geven. Wat dat betreft mogen ze al blij zijn dat ik ze niet gewoon goedkoop felixvoer geef vind ik hoor. Ik ben er zelf nog niet helemaal uit of ik carnibest wel fulltime zou willen geven.
Ik vind dat hele ontdooien en zo goed als bevroren vlees in stukken staan snijden nou niet echt heel gebruiksvriendelijk. Ze zouden van die blokjes moeten maken ervan... net zoals spinazieblokjes  :biggrin2:

Maar ik heb het voer nadat ze er alle twee niet meer van aten/snuffelden weer weggehaald. Morgenochtend nieuwe poging.
GoldenCavaliers

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor GoldenCavaliers » Vr 01 Jan 2010, 07:38

Tsja als je zoveel mits en maar'en hebt,wil je dan wel echt vers gaan voeren?Orijen kan dan nog zo duur zijn het blijft droogvoer en is voor mij gewoon een brok onder de brokken niets speciaals aan,hooguit de absurd hoge prijs.En de tip van Carnibest is inderdaad een tip,en geen kwestie van moeten,maar als jouw katten het met water niet graag eten geef ik de tip(geheel vrijlbijvend hoor ;) )om het eens zonder water te voeren.Want als je eenmaal je katten hebt zien smullen van versvlees dan wil je echt geen brokjes meer voeren. :D
*Natasja*
5-sterren
Berichten: 3629
Lid geworden op: Za 03 Sep 2005, 16:43
Contact:

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor *Natasja* » Vr 01 Jan 2010, 09:03

Ik weet niet hoe het met de kattenvarianten zit, maar bij de hondenvarianten KVV's zijn er merken die niet in een homp van een halve of een hele kilo verpakt zitten, maar in schijfjes van bijvoorbeeld 100 (Rodi) of 25 (Runner) gram. Je zou die eens kunnen proberen, misschien dat dat beter bevalt  :)

De tip van het warme water erover gieten is om 2 redenen: dieren met een gevoelig spijsverteringsstelsel kunnen op deze manier langzaamaan wennen aan het versvoer, anders wil de overgang nog weleens te groot zijn en kunnen ze in het begin wat last van diarree hebben. Daarnaast vinden veel honden en katten het aantrekkelijker als er warm water overheen gegoten is, de vleesgeur komt dan beter vrij. Maar het is geen must, je zou ook kunnen proberen of ze het zonder overgieten wel eten.
Fien
1-ster
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 11 Dec 2009, 20:35

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Fien » Vr 01 Jan 2010, 11:23

Oh dat is wel een goeie ja! Ik ga eens kijken of er ook deelverpakkingen zijn. Het ontdooien duurt hier nu zeker 24 uur in de koelkast en dat vind ik best lang! Als ik het een keer vergeet eruit te halen dan zit je toch mooi...

Ik wil het ook best een keer zonder water proberen maar ik dacht dus dat het juist goed voor ze was.

Ik zou ze best carnibest bij brok willen geven tot de brok op is en daarna misschien helemaal overschakelen maar rauw bij brok of rauw ipv blikvoer vind ik ook wel een optie. Ik heb ze er inderdaad nog niet echt van zien smullen... dat ze het nu niet eens lekker lijken te vinden (hoe normaal dat ook is voor katten in het begin) maakt ook niet echt dat ik meteen de brokken aan de kant wil zetten.
Maar deeltijd rauw is altijd nog beter dan helemaal geen rauw toch?
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2472
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor May Linn » Vr 01 Jan 2010, 12:57

Klopt dat deeltijdvers altijd beter is dan enkel brokken.
Maar de grotere kans op nierziektes en aanslag op gebit blijft als brokken gegevens blijven worden.

Zou het ook zo proberen, carnibest mengen met blikvoer, eerst meer blikvoer dan carnibest, miss zelfs maar theelepel carnibest erdoor en dan heel langzaam de hoeveelheid carnibest ophogen. Katten moeten vaak gewoon wennen aan wat nieuws en dat kost even wat tijd en moeitte.
Gekookt water zou ik bij deze methode niet doen, omdat ze er zo ook langzaam aan wennen.

W.b.t. ontdooien, mocht je het keer vergeten zijn, is zo'n rol in uur ontdooit als je hem in koud water legt.
Je kunt ze ook prima ontdooien, in portie's snijden en weer terug doen in de vriezer, scheelt ook weer.
ben benieuwd of het je gaat lukken je poezels aan vers te krijgen!
Fien
1-ster
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 11 Dec 2009, 20:35

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Fien » Vr 01 Jan 2010, 14:45

Poes eet carnibest  ;D
Ik had 1 portie verdeeld over 2 bakjes en mevrouw moet altijd eerst even bij meneer checken of hij niet iets lekkerders krijgt  :biggrin2: maar ze zit te eten...
Zeker als ze echt zwanger is vind ik het best fijn dat ze dit soort dingen eet  :biggrin2:

Ik denk dat ik carnibest eerst gewoon als vervanging voor blikvoer wil gaan geven. Tegen de tijd dat ik een nieuwe zak brokken moet gaan kopen beslis ik wel of er een nieuwe zak brok komt of alleen maar carnibest/rauw :)

Kittenbrokken ga ik in ieder geval niet kopen. :)
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 13394
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor koekje » Vr 01 Jan 2010, 18:23

voor katten zijn er minder soorten kvv. voor honden zijn er meer merken, maar ik vind ze kwalitatief allemaal niet zo denderend. in hondenkvv zitten altijd meer koolhydraten en soms een calciumsupplement ipv gemalen bot. als ze hondenkvv willen eten, kan dat goed en is het nog beter dan brok, maar ik heb wel een voorkeur voor kattenkvv.

ik geloof dat prins kattenkvv blokjes oid heeft. ik vind prins niet het meest geweldige kvv en het schijnt nogal kartonnerig te zijn.
kijk met zwangere katten en kittens heel erg uit voor volwassen brok, als je er echt persé brok bij wil geven. door de (chemische) verzuurders kan de botgroei belemmert worden. dat wil je echt niet. kvv bevat bij mijn weten geen (chemische) verzuurders en kan dus veilig voor alle leeftijden gegeten worden.
er zijn ook legio andere redenen waarom je brok eigenlijk niet zou moeten willen geven.
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Mevroi Kruim » Vr 01 Jan 2010, 18:59

Prins heeft idd van die hamburgertjes en het ziet eruit als gemalen karton  :-X maar de monsters hier vinden het stukken beter te pruimen dan carnibest. Ik heb het op voorraad voor geval dat ik vergeet te ontdooien of geen puf heb om te malen.
ibbi
5-sterren
Berichten: 675
Lid geworden op: Ma 19 Jan 2009, 22:43
Locatie: heerhugowaard

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor ibbi » Vr 01 Jan 2010, 23:46

als je pondverpakkingen carnibest haalt hoef je die één keer te ontdooien, en niet weer porties in te vriezen, want zo'n rol eten ze binnen 2 dagen op.  er zijn nog meer kvv's met pond en zelfs ook met een halve pond verpakking.  voor het geval je een keer vergeet, even een uurtje in warm water leggen en 't is ontdooit inderdaad... of voor die ene keer een paar blikjes achter de hand houden.

als poes zwanger is zal ze wel veel gaan eten binnenkort!
Fien
1-ster
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 11 Dec 2009, 20:35

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Fien » Za 02 Jan 2010, 00:08

De dierenwinkel waar ik het gehaald heb verkocht het alleen in kilo verpakking.

De orijen brok is ook geschikt voor kittens want daarom had ik ook dit merk gekocht. Ik wist en weet nog steeds niet zeker of ze zwanger is.
Ik wilde carnibest kitten halen voor als er echt kittens komen.

Kartonnen hamburgertjes op voorraad voor als je vergeet te ontdooien vind ik een goed idee  :biggrin2:

Het is zo gek want van een bord op tafel willen ze rustig pikken als er niet eens vlees op ligt maar echt vlees eten ze nog niet heeel goed.  Of moet ik hun bakjes ook gewoon op tafel zetten en is gepikt veel lekkerder  ::)
GoldenCavaliers

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor GoldenCavaliers » Za 02 Jan 2010, 07:13

[quote="Mevroi Kruim"]
Prins heeft idd van die hamburgertjes en het ziet eruit als gemalen karton  :-X maar de monsters hier vinden het stukken beter te pruimen dan carnibest. Ik heb het op voorraad voor geval dat ik vergeet te ontdooien of geen puf heb om te malen.
[/quote]Ben ik laatst voor op pad geweest omdat mijn kater een tijdelijk miep-actie ingelast had. ;D Nou Prins is echt vreselijk duur!Bij pet's place 300 gram voor € 2,95 dat is omgrekend € bijna € 10,00 per kilo.We betalen voor CB al € 4,45 en daar ligt voor mij ook wel de grens,hij kan nu van 1 kilo 5 dagen eten.En volgens de verkoper was Prins er niet in voordeelverpakking(?).
Fien
1-ster
Berichten: 9
Lid geworden op: Vr 11 Dec 2009, 20:35

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Fien » Za 02 Jan 2010, 22:39

Hm dus karton in hamburgervorm is nog duur ook  :D

Ik zie nu trouwens dat CB ook rijst op de ingrediëntenlijst heeft... dat is toch helemaal niet goed?
Ik kocht juist allemaal rijstvrij droog- en natvoer omdat ik dacht dat dit beter was. Ik ga eens even de zoekfunctie gebruiken hier  ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Carnibest en Orijen?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten