Half brakende puppy

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Half brakende puppy

Berichtdoor Barfplaats

Bloempje
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 16 Dec 2009, 20:26

Half brakende puppy

Berichtdoor Bloempje » Do 17 Dec 2009, 12:06

Hallo allemaal,
Via een ander forum werd ik op dit forum gewezen om te kijken wat jullie verhaal zou zijn
Ik hheb het een beetje gekopierd en geplakt dus hopelijk is het nog te snappen, zo niet roep even dan splits ik het nog duidelijker op;

Ik heb een dikke 2 weken geleden een Border Collie puppy gekocht die nu de naam Murphy draagt. Eigenlijk zijn het 2 problemen in 1 (diarree, en braken)

Sinds zaterdagavond is Murphy begonnen met Kokhalsen, elk half uur begon die even zwaar te ademen en te hoesten om (voor mijn gevoel) het braken op te wekken...

ik heb behalve in de bench 3 brokjes, niks kunnen vinden van wat er uitgebraakt is. Maar sinds gister gaat ditdus als heel de dag zo. Vanmorgen ging het wat beter, en nu sinds een uurtje is die weer heel erg..

Zijn ontlasting is vanaf dag 1 dat die hier was al dun geweest maar sinds vrijdag gaat die ook regelmatig zitten persen terwijl er niks komt, en dan 5 minuten later komt het er alsnog waterdun uit, dus weet niet of dit een rol mee kan spelen.

De Dierenarts zei dat de diarree nog 2 weken mag duren, maar het werd nu echt weer steeds erger...

Sinds 15 December hoeste Murphy slijm (of doorzichtige vloeistof) op die hij daarna net zo smakelijk weer weglikte als ik even niet keek.

Ik ben wel gewisseld van de euro-premium (ini mini brokjes) naar de Kenner nog wat omdat deze brokjes iets groter waren en hij hier veel minder van nodig (euro-premium ruim 400 gram, kenner 150 gram) had volgens de verpakking... Kan het door de iets grotere brokken komen? Al kauwt die wel beter voor mijn gevoel op deze brokken..

Maandag en dinsdag heb ik Murphy vlees gegeven (prins) en voor mijn gevoel hoeste die dat wel minder maar het was nog niet weg. Deze dagen had die wel ontzettend slijmerige ontlastig maar dit scheen enigzins normaal te zijn wegens de omschakeling van brok naar vlees. Woensdag is die weer gewoon op de brokken gezet.

Oja bij de fokker is die om de week ontwormt en ik doe dit nu elke maand door middel van een pipetje in de nek.

Gister ben ik bij de dierenarts geweeswt en die zei het volgende;
Het was geen kennelhoest aangezien er niks op de longen te horen was.. Hij denkt aan een irritatie van de luchtpijp.
Hij heeft nu tabletjes (Stomorgyl-2) voor de diarree gekregen, dit moet dit weekend weg zijn anders moet ik wat meeneemen voor de kweek.

Voor het hoesten heeft die hoestsiroop en dit kan nog een kleine 2 weken aanhouden, zodra die groen/geel gaat slijmen moet ik direct bellen...

Voorlopig mag die enkel brokjes vanwege de diaree en over een maandje mag k weer voorzichtig met vlees beginnen als het mee zit.

Dus we hopen snel opverbetering...


Hopelijk is het niet een te grote bonk informatie... Als er meer informatie nodig is hoor ik het graag! Ben erg benieuwd naar jullie mening

Groetjes, Larissa
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor me and my boys » Do 17 Dec 2009, 12:34

een pup die braakt en aan de diarree is en dat mag volgens de da 2 weken duren???
die is gek!
zwaar ademen en hoesten, is er goed naar de longen geluisterd? Daarbij kunnen da's weleens wat over het hoofd kijken of het gewoon niet horen......longonstekingen bv..
Om de week ontwormen?
en ik zou voorlopig maar uitscheiden met iedere maand een pipet te geven..
de da denkt niet aan longontsteking, waar komt dan dat slijm vandaan?
heeft de hond koorts?
en dat hoesten met al die slijm mag ook nogeens 2 weken duren terwijl de pup het al een poosje heeft?!
Ik zou de ontlasting opvangen en een ontlasting onderzoek laten doen, daarnaast zou je okugest kunnen gaan geven..
en heel eerlijk, ik zou me zorgen maken en naar een andere da gaan......
zo'n jonge hond die al een poos aan het hoesten, slijm opbrengt en aan de diaree is...is geen goede combi..
lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor lightning » Do 17 Dec 2009, 12:35

om te beginnen welkom hier. ik zou sowieso gene brokjes geven maar dat is mijn mening. zoals je het omschrijft klinkt het wel als kennelhoest maar je schreef dat hij dat niet had? om diarree 2 weken te laten duren omdat een da dat zegt dat het mag vind ik niet. pups drogen snel uit en lijkt mij niet gezond. misschien ook eens okugest en probiotica proberen. andere leden zullen vast meer tips voor je hebben
Sonja
5-sterren
Berichten: 3636
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor Sonja » Do 17 Dec 2009, 12:52

Ik vind het toch ook wel klinken als kennelhoest, maar goed, ik heb de hond niet gezien en ik ben geen da.  :-\
Wel vind ik dat je met een pup met diarree heel voorzichtig moet zijn. Ik zou geloof ik gelijk een ontlastingonderzoek laten doen om te kijken om er een parasitaire infectie bij zit. Wormen, giardia, coccidiose, het kan allemaal voor lastige problemen zorgen en hoe langer je er dan mee wacht voordat je actie onderneemt, hoe langer het duurt voordat de darmpjes weer hersteld zijn. Pipetjes in de nek doden voor zover ik weet ook niet alle soorten wormen en parasieten.
Brokjes zijn wat mij betreft nooit een goed idee, of de hond nu diarree heeft of niet. En een paar keer switchen van vlees naar brok v.v. werkt ook niet bevorderlijk bij diarree. Ik zou het houden bij een niet te vette KVV die je voordat je 'm geeft overgiet met heet water en dan geeft op kamertemperatuur.
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25573
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor Angelique » Do 17 Dec 2009, 12:54

Welkom op BARFplaats. Je zult begrijpen dat zolang jij denk...Ik zet 'm GEWOON op de brokjes" dat je hier eigenlijk op het verkeerde forum zit.

Je klacht is dat je hond hoest, op vlees hoest die minder en vervolgens zet je  'm na 2 dagen GEWOON weer op brokjes en nog wel die van het slechtste soort. Mij ontgaat even de logica, want je had toch niet verwacht dat het hoesten met 2 dagen helemaal over zou zijn enkel omdat je 'm op vlees zet.

Mij ontgaat ook de logica waarom het geen kennelhoest zou zijn aangezien je hond wel veel symptomen daarvan laat zien en je van enkel een geirriteerde luchtpijp geen extra slijmvorming krijgt. Een geirriteerde luchtpijp krijg je wel van veelvuldig hoesten. Om de luchtpijp te ontzien zou ik alweer de brokken eruit kiepen en de Prins gaan geven, daarbij geen halsband omdoen, maar een tuigje en vooral niet uit een soortement van troost het keeltje gaan aaien.

Verder zou ik je adviseren om een andere DA te zoeken, diegene die je nu hebt komt me aan de hand van jouw verhaal niet kundig over.


Ik zou zowieso over gaan op vers vlees, dat is beter voor iedere hond en zeker voor een pup en dan niet volgende maand misschien, maar gisteren. Die van Prins die je gaf is prima. Door de extreme mate van ontworming vermoed ik dat jouw pup een darmflora van 0,0 heeft en die zal eerst opgebouwd moeten worden voordat je pup uberhaupt goede ontlasting kan krijgen en een goede weerstand op kan bouwen
**Jolanda**
5-sterren
Berichten: 2130
Lid geworden op: Zo 07 Dec 2008, 17:33
Locatie: Sittard

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor **Jolanda** » Do 17 Dec 2009, 15:28

Fijn dat je er bent!

Ja wat ik je al eerder schreef; ik zou geen brokken voeren maar gewoon vers vlees. (ook blijven voeren als hij straks weer beter is ;))

En zoals al gezegt is; ik zou ook geen 2 weken wachten met een leeglopende pup. Als je een plooi van zijn huid omhoog trekt en loslaat, valt de huid dan gelijk terug of blijft hij even een beetje overeind staan, zo dat je nog kunt zien dat je daar de huid vast hebt gehad? Wanneer de huid dus niet gelijk terug valt zou ik snel naar een andere DA gaan want dan is je pup namelijk al aan het uitdrogen.
Hier op barfplaats is een lijst van dierenartsen die bekend zijn met vers vlees voeren. Misschien dat je een DA kunt vinden op die lijst die bij jou in de buurt zit?
index.php/topic,11904.0.html

Voordeel van vers vlees is dat het vocht van het vlees beter opgenomen word in de darmen, dus de vochthuishouding van je pup zal het ook goed/beter doen met vlees, beter dan op droge brokken en water en dus ook minder snel uitdrogen.

Let verder zo goed mogelijk op hem, of hij levendig blijft, of hij geen verhoging krijgt, of hij goed blijft drinken ect.

Misschien kun je eens met een andere DA bellen en zeggen hoe het zit, vertellen wat je eigen DA gezegt heeft en vragen wat hij/zij denkt.
ulla
5-sterren
Berichten: 1961
Lid geworden op: Vr 27 Okt 2006, 19:26

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor ulla » Do 17 Dec 2009, 21:16

ik ging als de sodemieter naar een andere da, en ging hem rauw voeren.
vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor vitess » Vr 18 Dec 2009, 09:34

Welkom hier, zou ook de brokken de deur uit doen en vers gaan voeren. Ik vind het nogal wat om zolang aan te modderen met een pup, denk dat je beter een andere dierenarts kunt zoeken (zelf door schade en schande wijs geworden..) en de ontlasting laten onderzoeken.
**Jolanda**
5-sterren
Berichten: 2130
Lid geworden op: Zo 07 Dec 2008, 17:33
Locatie: Sittard

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor **Jolanda** » Vr 18 Dec 2009, 16:58

Hij heeft nu al 2 dagen zijn medicijnen he? Hoe gaat het met de ontlasting? Is dat nog altijd slappe hap of is het al beter aan het worden?
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor Borke » Vr 18 Dec 2009, 18:19

Welkom op Barfplaats!

Ik sluit me aan bij de vorige sprekers: rauw vlees voeren (Prins is prima en gemakkelijk verkrijgbaar) en een andere DA zoeken.
Diarree die 2 weken moet kunnen duren, belachelijk, een pup mag helemaal geen diarree hebben!
Waar woon je, wellicht kan een van de leden van Barfplaats je hun dierenarts aanbevelen  :)
vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor vitess » Zo 20 Dec 2009, 10:16

Hoe gaat het met Murphy?
Deesje
5-sterren
Berichten: 935
Lid geworden op: Ma 16 Jul 2007, 20:06
Locatie: Utrecht

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor Deesje » Zo 20 Dec 2009, 10:34

ik sluit me aan bij de rest.... direct over op vlees (dan krijgt hij ook meer vocht binnen en kan ie zijn energie ipv in het verteren van rommel in herstel gebruiken) en een andere dierenarts zoeken..

de symptomen deden mij ook direct aan een kennelhoest denken.. dit hoeft niet perse direct een flinke longontsteking te zijn.. het slijm verandert bij een longontsteking vaak van kleur, hou dat ook even in de gaten en zorg dat je gaat temperaturen om te kijken of ie geen koorts krijgt (heeft?)

hoe is het met zijn ontlasting?

weet je trouwens waar hij vandaan komt? issie in huis gesocialiseerd, was het een gepland nestje? heb je hem eerder gezien dan toen je hem kocht? was ie toen gezond?

ik zou in ieder geval niet te lang afwachten.. zoek een dierenarts die wat meer moeite wil doen en degelijke adviezen wil geven.. wat je nu doet is alleen symptoombestreiding maar voor de ontwikkeling van murphy is het belangrijk dat de oorzaak aangepakt wordt.

(ik zou nu dagelijks echinacea gaan bijgeven om zijn herstel waar mogelijk te ondersteunen)
**Jolanda**
5-sterren
Berichten: 2130
Lid geworden op: Zo 07 Dec 2008, 17:33
Locatie: Sittard

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor **Jolanda** » Zo 20 Dec 2009, 14:13

Omdat we niks meer van *bloempje horen heb ik even op het andere forum gekeken of ze daar wat gepost had.
Dit is wat ze daar schrijft:

Hij zit nu enkele dagen op de medicatie en gaat al beter. De ontlasting is zo goed als normaal, alleen het hoesten blijft nog, ik druppel dit nu op een brokje, maar is het dan wel eigenlijk effectief
Hij begint nu echt als kool te groeien en heeft in die paar dagen zelfs al een klein bol buikje

Dus gaat zeker de goede kant op!


Ik vind het jammer dat de adviezen van hier niet worden opgevolgd. Maar het is haar keuze en niet onze hond.  :-\
Ik hoop dat ze ooit het licht ziet en haar pupje alsnog volledig op vers zet.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor me and my boys » Zo 20 Dec 2009, 15:14

in een paar dagen en bol buikje, klinkt ook lekker :-\
**Jolanda**
5-sterren
Berichten: 2130
Lid geworden op: Zo 07 Dec 2008, 17:33
Locatie: Sittard

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor **Jolanda** » Zo 20 Dec 2009, 15:33

vanaalst schreef:in een paar dagen en bol buikje, klinkt ook lekker :-\


Tja dat dacht ik ook, maar goed, dat is toch echt iets wat met het brokken voeren te maken heeft? En wanneer je vlees voerd krijgt je pup geen bol buikje, toch? Als je brokken voerd weet je denk ik niet beter dan dat dat bolle buikje een goed teken is.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Half brakende puppy

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten