Incontinent

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Incontinent

Berichtdoor Barfplaats

Lizzy
Moderator
Berichten: 60253
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Incontinent

Berichtdoor Lizzy » Zo 06 Jul 2003, 17:49

Hoi allemaal, ik heb hulp nodig!! Ik waarschuw maar alvast, het wordt een lang verhaal...

Zoals de meeste van jullie weten, heb ik bijna twee jaar geleden Pinkel geadopteerd. Pinkel was toen vier jaar oud. Zij is bij haar vorige eigenaar heel erg mishandeld (geschopt en geslagen door man en zoon des huizes). Het was een groot lichamelijk en geestelijk wrak.... Nog steeds is zij niet helemaal "normaal".

Pinkel werd door deze mensen nooit uitgelaten en mocht bij Gods-gratie af en toe op het plaatsje (geen tuin, maar een betonnen plaatsje van 2 bij 2). Haar nagels waren 4 1/2 centimeter lang toen zij bij ons kwam! :'(

Goed, eerlijk is eerlijk, Pinkel is dus een totaal verknipt hondje met hele rare dingen. Ze kan niet alleen thuis blijven, draait (bij veel opwinding zoals de deurbel) rondjes op haar as en zo kan ik nog wel 1 uur doorgaan.

Toen wij haar meenamen had Pinkel twee rood/bruine vlekken op haar achterste. We wisten niet waardat vandaan kwam maar we dachten dat dit wel over zou gaan. Nou, mooi niet dus... Deze rood/bruine ronde vlekken zitten er nog steeds. En wij hebben ons ROT gepeinsd over wat het kon zijn. We zijn er mee naar drie verschillende dierenartsen geweest en zij wisten het ook niet.

Maar, ik ben erachter.... Pinkel is dus incontinent... Pinkel geeft NOOIT aan wanneer zij moet plassen of poepen. Dat heeft ze gewoon niet geleerd. Wanneer haar blaas vol zit en zij ligt op de bank of in haar bench, dan kan zij haar urine niet ophouden en dit loopt eruit. Geen druppels, nee: hele plassen! Het idiote is dat Pinkel dit als een wezeloze gaat zitten weglikken (opdrinken dus "gewoon" :(). Ze likt de plekken ook helemaal (bijna helemaal droog en schoon).

Ik heb al eerder bij de dierenarts aangegeven dat ik het vermoeden had dat er urine uit liep (waar ze dan in ligt waardoor ze rode/bruine plekken krijgt - en door het likken). Dit kon volgens de dierenartsen niet, want daarvoor was het te schoon en rook zij te fris. Het gekke is dat je ook beslist niets in mijn huis ruikt... Ze likt dus ook de bank droog.. (Godzijdank ontsmet ik de bank vaak ;D en nu meerdere keren per dag).

Ik ben hier overigens allemaal achter gekomen omdat Pinkel weer enorm aan haar muts zat te wassen. Ik heb haar poot toen opgetild en haar koppie weggeduwd en ik zag toen de urine eruit stromen.... (niks druppels).

Goed, jullie begrijpen natuurlijk dat ik dit doodzielig vind voor haar. We laten haar nu wel 20 keer per dag plassen en het leek beter te gaan. Maar, gisteren waren we naar het park geweest en heeft zij veel gezwommen en veel water binnen gekregen... Ik had haar daarna nog wel uitgelaten, maar 's avonds zag ik haar aan haar muts wassen, stond ik op, stond zij ook op en zag ik een plas urine op de bank....

Wat ik zo gek vind:

1)Wanneer Pinkel een grote plas moet, dan plast zij niet uit. Ze knijpt de boel nog voor het einde van de plas af. Dit duidt toch op het feit dat haar sluit-spier goed werkt? Overigens, ze plast dus zelden of nooit goed uit... Het lijkt wel of dat ze bang is om te plassen en dus moet alles "snel snel".

2)Pinkel was dus al incontinent voordat ze gecastereerd werd. Met andere woorden: Ik geloof er niet in dat hormoon-tabletten voor haar de oplossing zijn. Daarnaast zie ik het helemaaaal niet zitten om haar hormonen te geven... Wat is jullie mening daarover?

3)Kan het zijn dat Pinkel gewoon nooit geleerd heeft om aan te geven dat zij moet en dat haar blaas gewoon TE VOL zit? Of moet een hond haar plas "gewoon" op kunnen houden?

4)Kan het zijn dat haar blaas/sluitspier verkloot is doordat die vorige eigenaren haar nooit uitlieten en ze, van pup af aan, met een veel te volle blaas heeft rond moeten lopen?

We gaan deze week met haar naar de dierenarts en we willen haar dus helemaal nagekeken hebben. Maar, ik wil eigenlijk jullie mening over deze situatie weten!

Groetjes en bedankt alvast, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op Zo 06 Jul 2003, 18:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Janet
5-sterren
Berichten: 717
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:38
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Incontinent

Berichtdoor Janet » Zo 06 Jul 2003, 18:12

Oh jee, da's een heel verhaal :'(. Arme Pinkel.
Om een poging te doen je vragen te beantwoorden:

1)Wanneer Pinkel een grote plas moet, dan plast zij niet uit. Ze knijpt de boel nog voor het einde van de plas af. Dit duidt toch op het feit dat haar sluit-spier goed werkt?

Volgens mij zijn de meeste honden 'geprogrammeerd' om een hoeveelheid urine in de blaas achter te houden, zodat ze kunnen markeren, zowel reuen als teven. Dat zou een verklaring kunnen zijn voor het feit dat ze niet 'uitplast'.
2)Pinkel was dus al incontinent voordat ze gecastereerd werd. Met andere woorden: Ik geloof er niet in dat hormoon-tabletten voor haar de oplossing zijn. Daarnaast zie ik het helemaaaal niet zitten om haar hormonen te geven... Wat is jullie mening daarover?
Mee eens hoor, als je er zeker van bent dat het geen hormonale of andere medische kwestie is, kun je er beter niet aan beginnen.
3)Kan het zijn dat Pinkel gewoon nooit geleerd heeft om aan te geven dat zij moet en dat haar blaas gewoon TE VOL zit? Of moet een hond haar plas "gewoon" op kunnen houden?
Een beetje van beiden, denk ik. Zeker omdat ze de eerste jaren heel erg verwaarloosd/mishandeld is. Als ze nooit heeft geleerd dat ze zindelijk moet zijn en haar eigen ligplaats niet mag bevuilen, weet ze in feite niet beter. Anderzijds zou het lichamelijk mogelijk moeten zijn om, na gedegen zindelijkheidstraining, de plas een behoorlijk lange tijd op te kunnen houden. Ik ken d'r één die 't 24 uur kan volhouden als 't echt moet. Maar persoonlijk heb ik een antipathie tegen de eigenaren en hun manier van 'met een hond omgaan'.
4)Kan het zijn dat haar blaas/sluitspier verkloot is doordat die vorige eigenaren haar nooit uitlieten en ze, van pup af aan, met een veel te volle blaas heeft rond moeten lopen?
Het lijkt mij juist dat ze dan een uitstekende blaas-/sluitspier heeft. Maar goed, als ze nooit zindelijkheidstraining heeft gehad etc.
Heel veel succes bij de d.a. Ik hoop dat er wat zinnigs uitkomt.
Ink

Re: Incontinent

Berichtdoor Ink » Zo 06 Jul 2003, 20:43

Boerenverstand en niets meer dan dat.

1) De historie van Pinkel lezende denk ik dat ze echt bang is om uit te plassen. Waarschijnlijk heeft ze voor die tijd al enorm op haar flikker gekregen van haar vorige bazen. Terug naar puppy-opvoeding? Aan de lijn mee, rustig laten plassen, belonen, whatever?

2) Ligt eraan. Overleg met DA en/of bijvoorbeeld Tannetje. ALS hormonen helpen zou ik het doen. In dit geval zou het levensplezier van mijn hond (want ik kan me niet indenken dat Pinkel hier gelukkig mee is) VOOR mijn principes gaan.

3) Er was niemand om wat dan ook aan te kunnen geven dus een plas moeten doen waarschijnlijk ook niet. Sam was/is ook niet gewend om het aan te geven omdat we in eerste instantie om de haverklap met hem naar buiten gingen en later stond hier de achterdeur altijd open. Dat werd even lastig in de wintertijd. Hij piepte niet als 'normale' honden. Wel liep hij op een gegeven moment naar de achterdeur om aan te geven dat het tijd was. Ik denk niet dat Pinkel dit nog leert. Zie 1) -> terug naar puppytijd?

4) Kan een DA dat onderzoeken? Tig keer laten plassen en NOG problemen hebben lijkt me niet normaal. Dan is er OF van een fysiek OF van een psychisch probleem sprake. In het ergste geval een combi. In ieder geval psychisch en ik heb geen idee hoe dat bij honden op te lossen is. Het lijkt of ze OP is van de zenuwen en met zichzelf geen raad weet. Het is in ieder geval belangrijk voor haar dat niemand haar 'ongelukjes' merkt. Baas wordt immers boos als ze plast.
Met betrekking tot fysiek zou ik afgaan op een deskundige. Een DA. Desnoods 3.

Pffff Liz, lastig. Arm Pinkeltje.
Ivonne
5-sterren
Berichten: 1894
Lid geworden op: Zo 25 Mei 2003, 12:04

Re: Incontinent

Berichtdoor Ivonne » Zo 06 Jul 2003, 20:51

Oke, ik heb er eigenlijk geen verstand van maar mijn gedachtegang is gezien het verleden van Pinkel; ze durft niet te plassen (gestraft geweest?) en omdat ze niet geleerd heeft om het aan te geven dat ze moet, doet ze het "stiekum" oftewel onder het mom van likken ondertussen de plas laten lopen en opdrinken.....  Dus volgens mijn lekenverstand is zij niet incontinent maar heeft ze zich een manier van haar blaaslegen eigen gemaakt die niet echt gebruikelijk is, zal ik maar zeggen.

Misschien dat er op het homeopatische gebied nog iets te bedenken is ter ondersteuning van haar gemoedstoestand ?

Wat een verleden heeft die hond zeg...... je zou sommige mensen toch  >:(  maar goed, ze heeft nu een goed huis en met een beetje geluk en tijd gaat dit ook nog wel goed komen.
ine

Re: Incontinent

Berichtdoor ine » Zo 06 Jul 2003, 21:22

Lizzy, wat naar voor Pinkel allemaal, voor jullie ook, maar voor Pinkel moet dit echt verschrikkelijk zijn!
Mij voorstellende in jouw situatie, zou ik samen met een Holistisch dierenarts en een gedragstherapeut proberen dit omkeerbaar te maken. Het zal vermoedelijk een lange weg zijn en of het helemaal omkeerbaar is, zou ik niet weten, maar het moet zo worden, dat het voor jullie beiden acceptabel wordt!
Nu snap ik wel, dat het al die tijd al zo is geweest en dat zij hier niet voor weg hoeft, maar ook voor haar is het toch onnatuurlijk gedrag!
Wat kunnen mensen toch wreed zijn, dat ze zo'n hond op deze manier hebben behandeld!
Lizzy heel veel sterkte en knuffel voor Pinkel!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60253
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Incontinent

Berichtdoor Lizzy » Zo 06 Jul 2003, 21:23

Hoi dames (de heren hebben niet gereageerd, tis ook een echt vrouwenkwaaltje, is het niet?), bedankt voor jullie uitgebreide reactie!! Hier heb ik wat aan!

Wij belonen haar natuurlijk als zij een plas buiten doet maar of die zenuwe-lijer echt begrijpt dat plassen OK is....? Dat weet ik dus niet... We zeggen binnen ook "kom Pinkel plasje doen" maar zij begrijpt nog steeds niet dat wij echt met haar naar buiten gaan, mocht ze moeten plassen... Ook niet met poepen trouwens hoor, dat geeft ze ook niet aan. Ik denk inderdaad dat zij een hele slechte ervaring heeft met in huis plassen. He, vervelend is dat, dat je nooit precies weet wat zo'n hondje heeft meegemaakt...

Ik vind inderdaad wel dat een hond zijn plas een paar uur op moet kunnen houden. Dat kan zij dus niet. We laten haar 8 keer per dag uit en nog houd zij het niet droog... Misschien omdat ze inderdaad "geleerd" heeft dat ze haar blaas kan legen door het te laten lopen en op te likken (zoas Ivonne schrijft). Misschien is er toch lichamelijks iets loos... Misschien beide. Ik heb trouwens geen idee of dit door specialisten onderzocht kan worden van binnen. Jullie?  

Ik denk dat ik eerst maar eens de hele reutemeteut laat nakijken of lichamelijke klachten... Dan kunnen we in ieder geval een aantal dingen uit sluiten...

Ik ben het met je eens hoor Ink, beter hormonen dan dat zij zichzelf onder moet plassen... Maar IETS in mij zegt me dat dit het probleem niet is... (zeker weten doe ik het natuurlijk niet, ben geen arts). Ik geef haar liever geen hormonen als het niet nodig is. Aangezien zij voor haar casteratie al incontinent was, denk ik dus aan iets anders...

Op dit moment geef ik homeopathische druppels 74 van Dr Reckeweg. Dit zou tegen blaaszwakte en onwillekeurig urineren helpen (tegen incontinentie). Op de een of andere manier lijkt het de afgelopen twee dagen erger geworden en misschien dat we hier met een typisch "begin verergering" te maken hebben. Op zich een goed teken natuurlijk... Goed, het middel moet lang gegeven worden, dus misschien dat we hier nog wat mee bereiken?!

Ja, erg he, dat ZO'N lief hondje ZO slecht behandeld is.. Ik zou met liefde die twee kerels even goed in elkaar gaan beuken. Dat wijffie van ons heeft een hele batterij vreemde dingen aan haar "vorige leven" over gehouden. De hufters! (sorry).

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op Zo 06 Jul 2003, 21:36, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60253
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Incontinent

Berichtdoor Lizzy » Zo 06 Jul 2003, 21:29

Hoi Ine, wij hebben gelukkig bijna een continue begeleiding van een gedragstherapeut! ;D. Toevallig komt zij ook wel hier op het forum ;D. Maar, ik heb het nog niet over de incontinentie van Pinkel gehad, dus dat zal ik ook opperen. Het is wel moeilijk om zo'n volwassen hond zindelijkstraining te geven! Eigenlijk zijn we daar nu al 1 jaar mee bezig... Na het eten, na het spelen, etc. dan is het "Pinkel plasje".

Nee, weg doen we haar nooit. Al zeikt ze mijn hele kamer onder! Ik poets wel extra. Geen probleem. Wel hebben we besloten dat we toch maar geen nieuw bankstel gaan kopen.. Maar, voor haar is het natuurlijk ook heel erg vervelend. Wat Ivonne schrijft is PRECIES de omschrijving zoals ik denk dat het gaat! Ze weet dat ze niet binnen mag plassen (ergens) - waarschijnlijk is ze geschopt en geslagen met plassen maar ze weet ook niet wat ze dan wel moet doen. Of ze weet juist wel wat ze moet doen, ze laat het "gewoon" lopen en likt het dan maar op. Ik weet het dus niet precies.

Het is toch verschrikkelijk... Het klinkt misschien overdreven maar ik kan echt wel janken om dit soort dingen... Arme hond...

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op Zo 06 Jul 2003, 21:37, 1 keer totaal gewijzigd.
ine

Re: Incontinent

Berichtdoor ine » Zo 06 Jul 2003, 22:03

;D Natuurlijk weet ik van de gedragstherapeute ;D
Eerlijk gezegd, lijkt het mij meer in haar hoofd te zitten, dan in problemen met haar blaas! Daarom heb ik het over omkeerbaar gedrag!
Ik hoop, dat zij je een stuk op weg kan helpen en begeleiden!
Een middel, dat ook haar onzekerheid kan verminderen lijkt me wel iets, misschien met Bachbloesem?? Maar daar heb je zelf meer verstand van dan ik! ;)
Even een vraag van praktische aard. Wat voor soort bankstel heb je? Stof of leer, uit 1 stuk of losse kussens? Heeft Pinkel een vaste plek op de bank?
Lizzy
Moderator
Berichten: 60253
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Incontinent

Berichtdoor Lizzy » Zo 06 Jul 2003, 22:22

;D Natuurlijk weet ik van de gedragstherapeute ;D
Eerlijk gezegd, lijkt het mij meer in haar hoofd te zitten, dan in problemen met haar blaas! Daarom heb ik het over omkeerbaar gedrag!
Ik hoop, dat zij je een stuk op weg kan helpen en begeleiden!
Een middel, dat ook haar onzekerheid kan verminderen lijkt me wel iets, misschien met Bachbloesem?? Maar daar heb je zelf meer verstand van dan ik! ;)
Even een vraag van praktische aard. Wat voor soort bankstel heb je? Stof of leer, uit 1 stuk of losse kussens? Heeft Pinkel een vaste plek op de bank?


Hihihihi, ik heb dus weer een serieus gesprek met Yalla nodig! Het zou mij ook niet verbazen hoor, als het meer tussen haar oortjes zit.. Bach bloesems hebben we al meerdere keren geprobeerd en dat heeft helaas niet geholpen. Maar, ik kan er nog wel een keer naar kijken! Goed idee!

Wij hebben een leer bankstel aan 1 stuk met vaste kussens. Tis zo'n goedkoop, geplastificeerd ding (het lijkt plastic maar het is leer). Ze ligt niet op een vaste plek op de bank. Eerder waar het haar of mij uitkomt...

Groetjes, Lizzy
ine

Re: Incontinent

Berichtdoor ine » Zo 06 Jul 2003, 22:29

Jammer van het bankstel, ik hoopte, dat het losse kussens waren. Die kun je soms heel goedkoop vervangen. Had ze een vaste plaats, dan zou je het iets makkelijker op kunnen lossen.
Helaas, dan maar gewoon blijven soppen! ;)
Houdt maar in je achterhoofd, dat het voor Pinkel erger is dan voor jou!! Zij begrijpt er helemaal niets van en kan er dus ook niets aan doen!
Lizzy, houd je ons op de hoogte, hier kunnen we allemaal iets van leren en ik hoop en duim en bid, dat Pinkel geholpen kan worden!
Lizzy
Moderator
Berichten: 60253
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Incontinent

Berichtdoor Lizzy » Zo 06 Jul 2003, 22:40

Hoi Ine, bedankt voor het mee denken! Ach, gelukkig heb ik geen hekel aan soppen...!

Maar, ik ben het met jou eens hoor, het is voor Pinkel erger als voor ons... Ik zou die kleine zo graag willen helpen verdorie...

Ik moet wel zeggen dat Pinkel gelukkig niet meer de Pinkel is die zij was hoor! Zij was echt diep en diep ongelukkig en nu is zij best een beetje een stoere meid geworden! We behandelen haar dan ook wel met zijde handschoentjes...

Maar, het is wel altijd oppassen geblazen met haar.

Zal ik jullie een voorbeeld geven met hoe erg het is met Pinkel? Wij hadden een paar weken geleden best een paar vliegen in huis (door die gore rot containers die te weinig geleegd worden hier). Leo nam een vliegenmepper om ze eens even om zeep te helpen en liep driftig achter de vliegen aan. Pinkel schoot van de bank, staart tussen haar benen en ging bibberend onder de eettafel staan! Ik heb haar toen even mee naar buiten genomen en ben lekker gaan wandelen met haar, terwijl Leo de vliegen om zeep hielp. Ze heeft TWEE hele dagen niet meer bij Leo durven liggen! Zielig he?

Groetjes, Lizzy
Nelly
5-sterren
Berichten: 2548
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 23:40
Locatie: Herkenbosch (L)

Re: Incontinent

Berichtdoor Nelly » Zo 06 Jul 2003, 22:43

Hoi Lizzy, net als jij, Ine en alle anderen die gerageerd hebben denk ik ook dat Pinkel's probleem vnl. in haar hoofd, dus tussen de oortjes zit (mijn Angel heeft ook een naar verleden, en soms raar gedrag), maar voor de zekerheid zou ik toch ook een lichamelijk onderzoek laten doen. Stel dat er inwendig iets kapot geschopt is? :-/ En die roodachtige plekken komen idd. door het likken, witte vacht wordt rood onder invloed van speeksel.
ine

Re: Incontinent

Berichtdoor ine » Zo 06 Jul 2003, 22:52

Lizzy, zo'n verhaal heb ik kortgeleden ook gehoord! Van Nelly????
Vermoedelijk kun je nog wel tig verhalen vertellen over kranten, stofzuigers etc.. Het is echt ongelofelijk wat mensen honden aan kunnen doen. Ik snap jouw enorme verontwaardiging, boosheid en moordneigingen ten opzichte van de vorige eigenaars! Maar je weet het: Positief denken en handelen, daar is Pinkel bij gebaat! ;)
Nelly
5-sterren
Berichten: 2548
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 23:40
Locatie: Herkenbosch (L)

Re: Incontinent

Berichtdoor Nelly » Zo 06 Jul 2003, 23:43

Had vanavond nog zoiets, Ashley had een kussen van de bank naar buiten gesleept en daar laten liggen. Ik ga de honden binnen roepen, en zie dat kussen liggen. Dus, mee dat ik de honden roep, raap ik dat kussen op en schud ermee en klop erop om evt. zand eruit te krijgen. Ashley loopt gewoon langs me heen naar binnen, maar Angel duikt in elkaar en durft niet meer langs me naar binnen te lopen. :-/
Ik heb het al vaker gezegd, dergelijke honden met een verleden zouden één keer moeten kunnen praten, om te vertellen wat ze allemaal hebben meegemaakt, zodat je er rekening mee kunt houden. En kom me nou svp niet met een honden-fluisteraar.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60253
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Incontinent

Berichtdoor Lizzy » Ma 07 Jul 2003, 09:41

Hoi Ine, ik moet inderdaad positief blijven! Gelukkig is dat niet moeilijk met zo'n schattige wijfie als Pinkel!

En Nelly, ik voel met je mee meid! En ik kom niet aan met de "hondenfluiteraar" of "de vrouw die naar honden luistert" want deze heb ik ritueel verbrand...

Groetjes, Lizzy
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Incontinent

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten