Wie kent het middel Clomicalm???

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Barfplaats

geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor geer » Wo 23 Jul 2003, 08:24

Kent iemand dit middel?? Ik heb nl. een kat die steevast buiten de bak blijft plassen, ik denk ivm territoriaal gedrag. Van een dierenarts kreeg ik de tip om dit middel te geven om haar wat zekerder te maken, maar ik wil eerst ff checkuh....
Lizzy
Moderator
Berichten: 60257
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Lizzy » Wo 23 Jul 2003, 09:24

Ik heb nog nooit gehoord van het inzetten van Clomicalm bij katten met territorium problemen.... Nog nooit! Volgens mij is clomicalm ook niet goed getest op katten. Het middel is eigenlijk bedoeld voor honden die niet alleen thuis kunnen blijven (angst problemen, verlatingsangst problemen) en wordt ook wel eens voorgeschreven voor katten met verlatingsangst problemen.

Zie hier bijv: http://petplace.netscape.com/articles/a ... artID=3341

Heeft deze kat al een eigen kattenbak?
Groetjes, Lizzy
Ivonne
5-sterren
Berichten: 1894
Lid geworden op: Zo 25 Mei 2003, 12:04

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Ivonne » Wo 23 Jul 2003, 09:36

een van mijn katten vind dat bij tijd en wijle ook nodig, ik heb er een kattebak bij gekocht (nu dus 2 bakken voor 2 katten) en de beide bakken maak ik regelmatig schoon met bleekwater en dit lijkt te lukken.

Het middel ken ik niet, sorry.
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor geer » Wo 23 Jul 2003, 10:13

Even het hele verhaal dan:

Twee jaar geleden heb ik twee kittens aangeschaft. Met de ene gaat alles goed, maar Doris (de andere dus) kwakkelt al sinds het begin. Het begon met ontzettende diarree...elke dag lag het hele huis vol met poep. Na heel veel onderzoeken zijn we erachter dat ze bepaalde eiwit-afbrekende enzymen niet aanmaakt. Daarvoor krijgt ze nu om de dag een Tryplase-pil en dit werkt goed. Maar nu dat plassen...in het begin plaste ze steevast naast de bak, vooral op de bank. Of ik nu een, twee of drie kattenbakken neerzette, ze bleef het doen. Sinds we een hond hebben, plast ze niet meer in de kamer, maar heeft ze haar werkterrein verlegd naar studeerkamer, badkamer en toilet. Haar favoriete plekjes zijn de gordijnen, daar gaat ze (ook als je erbij bent) gewoon voor staan en dan plast ze ze staand helemaal onder. Je kan ook niets op de grond laten liggen (tassen, kledingstukken), want ook dan kan je ervan uitgaan dat Doris er op plast. De dierenarts heeft haar onderzocht, maar kan geen lichamelijke oorzaken vinden. Ook plast ze vaak genoeg wel op de kattenbak...
Ik was elke keer braaf alles schoon, maar moet eerlijk zeggen dat ik die constante kattenpies lucht en het continue opletten een beetje vervelend begin te worden. Zo willen we bijvoorbeeld het huis gaan verbouwen, nieuwe gordijnen, bankstel etc.etc., maar ik vind het doodzonde als alles binnen no-time weer naar pies stinkt. Ik kan me zo voorstellen dat ze een territorium probleem heeft, heb er ook al over gedacht om een goed tehuis voor haar te vinden waar ze wel onbeperkt naar buiten kan, maar ja, ik denk niet dat iemand een kat met dit soort problemen die daarnaast ook nog eens totaal niet aanhankelijk is in huis wil nemen.. En ik wil haar ook eigenlijk helemaal niet kwijt, wat kan ik nog proberen om dit op te lossen??

dat was het zo'n beetje...
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2513
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Jolly » Wo 23 Jul 2003, 10:49

misschien gek, maar kunnen ze naar buiten? en waar heb je ze gekocht, misschien heeft ze (of is het een hij?) daar een slechte ervaring opgelopen met de bak.
Tja ik weet het ook niet ben geen katten expert, weet wel dat wij ooit een kat en een poes hadden die 12 weken waren toen we ze meenamen en die van een boerderij kwamen, die wilde dus ook niet op de bak en piesde echt overal waar je maar kon bedenken, toen hebben we ze naar buiten laten gaan, eerst aan een lijntje 3 weken(staat nogal stom maar ja wat moet je dan) en toen mochten ze zelf. We woonde op een flat 3 hoog, maar de onderste buurvrouw had een trapje via haar balkon naar beneden en zij had een kattenluikje in haar voordeur. Zo gingen de katten van haar(had er stuk of 6 dus die 2 van ons merkte ze niet eens op) en van ons dus via haar naar buiten en ook weer naar binnen. In het trappenhuis liepen de katten dan altijd via de trappen weer naar onze etage  en gingen dan bij de deur liggen of miauwde even. Snachts mochten ze niet buiten en dat wistte ze erg goed dan deden ze wel iets op de bak maar 9 van de 10 keer deden we ze 's avonds in de badkamer opsluiten. was makkelijker schoonmaken. We hadden wel altijd door het poezenvrouwtje oppas voor de katten als we weg gingen. Ze zijn 8 en 9 geworden, toen kregen ze vlak na elkaar een hersenbloeding erg eng en naar was dat.
lang en veel blabla en je hebter geen reet aan Sorry Geer
Laatst gewijzigd door Jolly op Wo 23 Jul 2003, 10:51, 1 keer totaal gewijzigd.
sylvia

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor sylvia » Wo 23 Jul 2003, 11:01

Hoi Geer,wat je kunt prtoberen is om de kat met kattenbak op te sluiten in een draad bench(zo'n metalen kamerkennel zo één als deze Afbeelding hier hou je haar met bak en dat voor enkele weken in,klinkt zielig maar vaak is het de enige oplossing om dit gedrag te doorbreken.Zeker als je niet de optie hebt dat ze naar buiten kan wanner ze wil.
Tijger hier had ook de nare gewoonte om op kleintjes bed te plassen,achter de pc en ook op de bank  :o,wij hebben een leren zithoek en de kattenpies liep tussen de elementen door bah bah.Tijger deed het ook waar je bijzat keek je niet dan gaf hij even een paar donkere mauwen ten gehoor zodat je ook wel even wist dat hij het ging doen >:(. Tijger mocht niet naar buiten,ja aangelijnd,waar hij ongeacht welk tuigje er ook gebruikt werd,altijd uit wist te ontsnappen,of hij wilde naar binnen om te eten,ging je er bij staan dan at hij,keek je om liep hij al aan het eind van de tuin,gek werd ik ervan,ook dat ik dacht sjipppsss waar zijn we aan begonnen ??? :-/.Op een gegeven moment heb ik me eroverheen gezet dat ik tegen loslopende katten ben en heb em los gelaten met zweet in mijn handen en een licht paniek gevoel,vanaf die dag heeft tijger niet een druppel urine meer ergens anders gedeponeerd dan in de kattenbak.Dus misschien is een kattenluikje een optie zodat ze zelf kan beslissen of ze binnen of buiten is.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60257
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Lizzy » Wo 23 Jul 2003, 12:06

Hoi Geer, mmmmm, herkenbaar. Ik heb dus ook zo'n kat gehad.....

Zeven jaar lang heeft ze mijn hele huis ondergezeken. In de printer, de video, de PC, de gordijnen, het aanrecht, de bank.

Honderd keer naar de dierenarts geweest. Diverse specialisten bezocht. Zelfs naar Fokko Huisman in Siegerswoude geweest (alternatief genees-heer die met dieren praat - ik zal je de details besparen. Hoewel? Behalve 1. Ik moest 450 gulden afrekenen voor het consult en 1 half-edelsteen en een potje met gemalen bamboe-scheuten).

Goed, ze is intern geweest bij een kattenpsycholoog. Daar had ze drie weken niet gepiest. Ik mocht haar op komen halen, ze zou het nooit meer doen, piesen in huis. Ik zet haar thuis neer, ze springt op het aanrecht en zeikt de boel onder...

Om je eerlijk de waarheid te zeggen? (en jullie mogen me nu allemaal een slecht mens gaan vinden!). Ik kreeg een grote hekel aan deze kat. Ik haatte haar. Wat ik ook deed, ze bleef zeiken. Ik wilde eigenlijk maar 1 ding en dat was haar herplaatsen (wie wil een zeikende kat?) in de hoop dat als ze de enige kat zou zijn, ze niet meer zou plassen of in laten slapen... Dat mocht dus niet van mijn man, het was zijn kat.

Op 7 jarige leeftijd ging ze van alles en nog wat mankeren. Ze kreeg plasmacellulaire pododermatitis en meer. Bij weer een ander onderzoek bleek dat ze een zeer ernstig verschrompelde nier had. Deze zou operatief verwijderd worden. De nacht voor de operatie is ze om 03:45 uur in mijn armen overleden.

Moraal van het verhaal? Ik geloof er niet in dat onzindelijke katten niet iets mankeren. Ze zijn of geestelijk gewoon kniftig of lichamelijk niet in orde. Bij Snuitje was het waarschijnlijk een combinatie van deze twee.

Het spijt me maar ik mis haar niet. Ik ben blij dat zij rust heeft en ik ben eerlijk gezegd ook blij dat ik rust heb...

Ik wil je niet ontmoedigen maar de kans dat je dit probleem opgelost krijgt is KLEIN!. Je kunt wel de DAP variant voor katten nog proberen. Dat zijn die feromonen-stekkers.

Groetjes, Lizzy  
Ivonne
5-sterren
Berichten: 1894
Lid geworden op: Zo 25 Mei 2003, 12:04

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Ivonne » Wo 23 Jul 2003, 12:13

nou Geer, dit probleem is een beetje groter dan alleen maar naast de bak plassen.

Ik zou niet zo goed weten wat je er mee aan moet  ??? heb je nog gezocht naar bijv. een kattenforum misschien dat daar mensen zitten die dit kennen??

Kan ze echt niet naar buiten? Blijkbaar lost dat toch bij veel katten het probleem op...........

En ik kan me voorstellen dat je zo niet zit te wachten op het veranderen van je interieur, wetende dat dit binnen een mum van tijd weer beplast is.

Tja, en wat is nu wijsheid, ik wens je veel succes en hoop dat je een oplossing vind.
Ivonne
5-sterren
Berichten: 1894
Lid geworden op: Zo 25 Mei 2003, 12:04

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Ivonne » Wo 23 Jul 2003, 12:23

Nou Lizzy, ik kan het me zo voorstellen dat je een hekel kreeg aan die kat (wat een frustratie, je doet "alles" maar het lost niets op) maar aan de andere kant: ze is in je armen overleden....... geen fijner plekje dan daar toch? dus ook al had je er een hekel aan gekregen (waarschijnlijk meer aan het piesgedrag met alle gevolgen dan aan de kat zelf) het beestje had toch een speciaal plekje bij je want anders ga je niet midden in de nacht bij een kat zitten die aan het doodgaan is.

Ook ik heb mijn katten wel eens zitten vervloeken hier en dan met name Pebbles; huis werd volledig ondergescheten, onvoorspelbaar agressief gedrag etc etc..   totdat uiteindelijk bleek dat zij een alvleesklierontsteking had met alle gevolgen van dien.

Onze Moby drijft me af en toe ook tot "waanzin" met zijn ongelofelijke gemekker en gemauw (wil alleen maar eten, eten, eten en nog eens eten) of als hij het weer eens nodig vind om in een kledingstuk te gaan hangen met zijn 9 kilo, dan wordt je ook even niet zo heel erg blij.

Maar dit is eigenlijk helemaal "niets" in vergelijking met wat jullie katten gepresteerd hebben.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Tot voor kort Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor oebaya » Wo 23 Jul 2003, 13:03

Katten zijn ook niet echt mijn specialiteit, alhoewel ik ze wel heb, maar wat voor kattenbakken heb je? Wij gebruiken tegenwoordig graag die dingen met een deksel erop en er zijn katten die daar een hekel aan hebben. Deksel van de bak en ze gaan er wel op. Dat is één mogelijkheid.
Anderen zeggen weer: 2 katten = 3 kattenbakken. Vraag me niet waarom ,maar kattendeskundigen beweren dat.
Maar het gedrag dat je beschrijft, lijkt voor mij het meest op territoriumgedrag. Ik weet van een kat, die het ook had (pieste altijd op die helft van het bed waar het baasje sliep) en nu iets homeopatisch krijgt en dat prima helpt. Vraag me niet hoe het heet, maar een homeopaat kan je vast helpen.
Piesen op de bank kan je afleren door de hele bank te beleggen met alumium folie en de gordijnen zou ik met iets inspuiten waar een sterke citronella geur aanzit, regelmatig herhalen, want de geur trekt snel weg.
Tot voor kort had ik 2 katten en 1 van de 2 legde elke ochtend een grote poep op de plaats waar het eten stond. Andere kat is overleden, geen poep meer te vinden.
En helpt het allemaal niet, dan is herplaatsen de enige optie. Wij hebben het met een kat meegemaakt: met andere dieren in huis niet zindelijk. Als enige kat in het huis en geen andere dieren, geen enkel probleem meer. Behalve één keer, toen werd er een zak kattenvoer meegebracht waar de lucht van een andere kat aanzat: prompt weer piesen.
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor geer » Wo 23 Jul 2003, 13:09

Tjsa, 't is inderdaad een beetje een gedoe. En weet je wat nou het stomme is?! Ik zou het nog niet eens zo erg vinden, als ze maar iets aanhankelijker was. Ze moet gewoon niets hebben van op schoot liggen of aaien, ligt het liefst ergens op een kast...
Ze kan hier wel het balkon op, van daar kan ze naar de balkons van de buren. We hebben ook een 'afstapje' getimmerd zodat ze op de pergola van de benedenburen kan springen en van daaraf in de binnentuin, maar op de een of andere mabnier doen ze dat allebei niet...
Af en toe houdt ze er een tijdje mee op, en dan ineens hangt er weer ergens zo'n weke pieslucht. Als ik nou mensen kende waarvan ik wist dat ze veel ruimte hadden EN haar de medicijnen geven die ze moet hebben, zou ik erover nadenken om haar te laten herplaatsen. Maar in laten slapen of in een asiel stoppen, dat nooit, 't is wel mijn Doortje....
Ivonne
5-sterren
Berichten: 1894
Lid geworden op: Zo 25 Mei 2003, 12:04

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Ivonne » Wo 23 Jul 2003, 13:59

nou, maar in laten slapen of naar een asiel zijn ook wel hele grote uitersten...... er zit sowieso nog een hele weg tussen
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor geer » Wo 23 Jul 2003, 15:18

Ja, weet ik ook wel... En bovendien hoop ik niet mijn hele leven op een etage te blijven wonen...misschien over een paar jaartjes leuke boerderij met een tuin  ;D ;D Maar in de tussentijd zou het me wel lekker lijken als ze het afleerde... toch kan ik me wel voorstellen dat een kalmeringsmiddel, of dit nou clomicalm is of iets anders, zou helpen. Ze doet namelijk wel heel erg stoer, maar volgens mij is dat ook een beetje uit angst. Ik heb nog een kat, dat is een vrij schuwe kat, maar die komt wel bij Saar en mij op de bank liggen. Doris doet dat nooit, die wil echt niet opgetild worden. Wat ik ook een beetje vreemd vind, is dat ze als je op het toilet  ??? zit, ze er wel altijd bij wil. Dan wil ze op schoot en geaaid worden (hmmmmm, poepen met een kat op schoot  :P)... ik dacht dat dat misschien komt doordat daar geen andere beesten komen.
oebaya
5-sterren
Berichten: 1070
Lid geworden op: Vr 20 Jun 2003, 15:19
Locatie: België
Contact:

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor oebaya » Wo 23 Jul 2003, 18:34

Wat jij beschrijft over het karakter van je kat, doet mij denken aan de Pers die net is overleden. Kon wel naar buiten, maar ging niet eens en het hoefde niet ingewikkeld over een balkon hoor. Had trouwens ook af en toe aanvallen van onzindelijkheid.
Ja en bij je op de wc komen zitten, de kat die nu nog over is, gaat altijd op de bak zitten poepen als ik in de buurt ben. Katten zijn rare wezens, ik heb er niet zo veel mee, maar de baas wel, dus vandaar dat we ze hebben.
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Femke » Wo 23 Jul 2003, 19:29

Hoi Geer!

Mijn vorige kater (Teigetje.....hoe origineel) was na 6 weken blaasontsteking ook niet meer zindelijk. Blaasontsteking duurde zo lang omdat de antibiotica tot 2 keer toe niet aansloeg (.....?)

Toen heb ik de bench-truuk toe Sylvia beschrijft toegepast, sterker nog ik heb een foto van die kat precies hetzelfde als die Syl heeft geplaatst (alleen met een cyper erin). Na 3 weken was het over, hij heeft nooit meer buiten de bak gepiest. Maar................deze kat was vóór die tijd al 100% zindelijk, dit was verstoord geraakt door die blaasonsteking, en op deze manier was het weer opnieuw ´ingeprent´ dat hij op e bak moest piesen.

Clomicalm ken ik niet anders dan idd een ondersteunend medicijn bij gedragstherapie voor verlatingsangst e.d. maar ik zal eens kijken of ik wat kan vinden.

Ik begrijp dus wat je bedoelt met die vreselijke pies-lucht........... :-X :-X

Femke
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Wie kent het middel Clomicalm???

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten