ik vraag me wat af!

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: pluk

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

ik vraag me wat af!

Berichtdoor Barfplaats

An
5-sterren
Berichten: 527
Lid geworden op: Di 13 Jan 2004, 20:58
Locatie: Berendrecht
Contact:

ik vraag me wat af!

Berichtdoor An » Zo 12 Sep 2004, 17:31

Op andere fora lees ik dat meer en meer mensen 's ochtends brokken geven en 's avonds vers vlees 'zoals Duck of Rodi)

Maar nu vraag ik me wat af. Een hond op brokken moet het denk ik doen van de KH verbranding om in gang te blijven. Maar een hond op vers doet het dan weer op vetten en eiwit. Maar is het niet erg belastend voor een lichaam om telkens te moeten omschakelen? De mensen die Atkins doen snappen ook wel wat ik bedoel denk ik he? Je lichaam doet toch telkens ook rare dingen als je omschakelt. Of ligt dit bij honden anders?

Want ik raad altij mensen aan om zoveel mogelijk de brokken opzij te zetten en op vers te gaan, dus een hond die al alleen maar 's ochtends nog met de brokken zit dat vind ikd an al een verbetering, maar ik vraag me dan af doe je die beesten idd een plezier met die compleet verschillende voeders te mengen, maak je het miss nog erger?

(waarom gooit nu niet iedereen gewoon die brokken buiten, scheelt mij weer ene hoop denkwerk :D)
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 25566
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:ik vraag me wat af!

Berichtdoor Angelique » Zo 12 Sep 2004, 17:39

Het meest ideale is ook (als men wil blijven combineren) om een paar dagen achtereen brok te geven en dan een paar dagen vers.
Nu zijn er veel mensen die voeren zoals jij het verteld, smorgens brok en savonds vers en blijkbaar hebben die honden er geen problemen mee. Hebben ze dat wel dan uit zich dat in onregelmatige ontlasting e.d. Zolang een hond er goed mee omgaat en het voor de baas zo goed te doen is dan zou ik het er bij laten. Wanneer je bij deze groep mensen (uitzonderingen daargelaten) gaat propageren dat deze combi niet goed is, dan gaan veranderingen meestal ten koste van de versmaaltijden omdat veel mensen die smorgens niet kunnen/willen horen, zien of ruiken.
Zelf heb ik tig jaren brok en/of diners gemengd met vers (50/50) en mijn honden hadden daar ook geen problemen mee, maar als je het van de meest logische kant bekijkt is na 100% vers het beste om om de paar dagen te wisselen.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60266
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:ik vraag me wat af!

Berichtdoor Lizzy » Zo 12 Sep 2004, 17:47

Ja, helemaal eens. De meeste honden kunnen de overschakeling prima aan. Als je 8 uur er tussen houdt, dan is het eten zo goed als verteerd en zal de omschakeling ook het minst problematisch zijn. En veel mensen vinden het gewoon praktisch om 's morgens brokken te geven. Zo vinden sommige dat 'bloederige vlees' vervelend op de nuchtere maag en andere vinden het toch net teveel werk om 's morgens iets anders als brokken te geven en deze mensen zou ik niet graag ontmoedigen! De hondjes mogen al niet klagen dat ze sowieso vers vlees krijgen! Daarnaast denk ik dat dit altijd nog beter is als alleen brokken. Dan belast je het lichaam namelijk twee keer per dag met veel koolhydraten.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:ik vraag me wat af!

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten