Hoe dachten jullie....

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Barfplaats

**Jolanda**
5-sterren
Berichten: 2130
Lid geworden op: Zo 07 Dec 2008, 17:33
Locatie: Sittard

Hoe dachten jullie....

Berichtdoor **Jolanda** » Do 10 Dec 2009, 00:29

Hoe dachten jullie voorheen over rauw vlees? Of over visjes, of eitjes of of of?
Dus nog voordat jullie je hadden verdiept in het vers vlees voeren.
Vonden jullie het gelijk logisch klinken of....??

Een jaar of 2-3 geleden heb ik mijn vriend voor gek verklaart toen hij zei dat ik Kyra 1x per week een rauw ei moest geven. Die spoorde niet dacht ik. Hoe kon hij dat nou zeggen!? Een rauw ei was echt niet goed voor mijn hondje! Ik was er van overtuigd dat ze er van zou moeten overgeven, diarree kreeg, er ziek van werd ect. en zou never nooit een rauw ei van mij krijgen! ::)
En oohh wat was ik boos toen ik er achter kwam dat mijn vriend haar een rauw ei had gegeven!

Toen kwam hij ineens met het 'geniale' idee dat ik haar af en toe een visje moest voeren, want dat zou goed voor haar zijn. Die was van de pot gerukt meende ik! Hoe verzinde hij het!!?? >:( >:( Haar br*kken en tafelresten, dat was goed voor mijn meisje, toch niet visjes en eitjes!

En nu...nu krijgt ze (en de andere 2) natuurlijk minimaal 1 eitje per week, rauwe visjes en het andere rauwe spul en vraag ik me af hoe stom ik heb kunnen zijn om mijn honden vol te proppen met br*kken.
En mijn vriend....is anti-barf, al vind hij een rauw eitje en een visje op zijn tijd nog altijd logisch, maar met de rest verklaart hij me voor gek. (snappen jullie het nog? ;D )
Nadia
5-sterren
Berichten: 6237
Lid geworden op: Ma 27 Jul 2009, 23:03
Locatie: Puth

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Nadia » Do 10 Dec 2009, 00:40

haha, wat grappig...

Ik was ook eerst wel overtuigd dat brokken goed waren.. Echter gaf ik de hond van mijn ex wel regelmatig een stukje rauw vlees wat overbleef. Ook wel kip, maar dat kookte ik altijd eerst (salmonella) Toen ik hoorde dat ze kip ook rauw mochten hebben sloeg ik stijl achterover. Ik heb het volgens mij wel 10keer gevraagd of het echt wel goed zou zijn.. hihi..
java
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Za 08 Mei 2004, 13:35
Locatie: brabant
Contact:

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor java » Do 10 Dec 2009, 09:19

Mijn border collie Belle was al een jaar ziek, nee erg ziek. Zo ziek dat de DA voorstelde om haar te laten inslapen terwijl ze nog maar 15 mnd oud was. Dit vond ik zo'n afgang en gelukkig maakte een kennis mij attent op KVV en Barf. Tjee ik schrok me een ongeluk..... Dat kon niet goed zijn, botten en rauw vlees. En van rauwe kip had ik altijd gehoord dat dat bar slecht was. Omdat ik geen keus had, of mijn lieve Belle inlaten slapen of dan toch maar dit rauwe vlees aan te schaffen, ben ik begonnen met KVV. Stom verbaasd was ik dat Belle dat at en zeker niet zieker werd. Binnen 4 weken zag ik verschil maar alles bij elkaar duurde het een jaar voor dat Belle helemaal 'normaal' hond was !!! Ze is nu 7 jaar en blakend gezond en krijgt barf en KVV. Nee een goede sport hond is ze nooit meer geworden maar wel een reuze fijne huis hond die met plezier met onze andere twee honden uren kan wandelen in de Oisterwijkse bossen.

Het was voor mij een totaal nieuwe wijze van voeden naar 40 jaar honden gehad te hebben op brok. Zo zie je maar zelfs een 'oma' kan nog veel leren  :) als je er maar open voor staat !!

groetjes Will en haar doggy's
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Mevroi Kruim » Do 10 Dec 2009, 09:29

Kejje nagaan ... ik heb ook al 40 jaar honden maar die van mij kregen vroegah 'gewoon' vlees en brood en groente. Brokken en blik was raar en niemand voerde dat eigenlijk. Dus voor mij is het eigenlijk heel gewoon en vanzelfsprekend en ik vraag me nog steeds af waarom ik in vredesnaam ooit op br*k ben overgegaan.
Gebruikersavatar
rheawithpixels
4-sterren
Berichten: 354
Lid geworden op: Wo 04 Feb 2009, 16:13
Locatie: Zaandam
Contact:

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor rheawithpixels » Do 10 Dec 2009, 10:32

Wij voerden ook al ruim 25 brokken. Voor onze pup was het een drama...elke keer met lange tanden eten. Alle soorten brokken, met yoghurt, met vlees erbij...tot ze in een schijndracht kwam met 9 maanden en ze helemaal stopte met eten. We kregen een zakje pens mee van de pro-barf dierenwinkel en toen begon ze langszaam weer te eten. We hadden al een rol Carnibest gekocht voor die tijd, maar dat zag er zo rauw uit, heel anders dan Duck  ;D toen gingen we haar vlees geven, gekookte lamsvlees enzo. gort en gort droog natuurlijk vanwege het koken. Ik had al wel de verhalen gehoord over rauw vlees via Angelique en 1 van haar puppiemensen. We dachten...dat kan toch niet! Toen een keer de lamsreepjes rauw gegeven en ze at het gewoon op. Rare hond dachten we toen nog. De kip rauw geven was vooral voor mijn vader een dilemma, want ja...salmonella. We zijn toen heel voorzichtig kippennekken gaan voeren. Met kloppend hart zit je naast je hond om te kijken wat ze er mee doet. We hebben eigenlijk heel lang in de fase van eierschaal gezeten en weinig experimenteren. Pas sinds we hond nr 2 erbij hebben, zijn we serieus gaan barfen. En nu is het eigenlijk maar raar dat mensen brokken voeren. Ik kan er van genieten hoe de honden van hun maaltijden genieten.  :D
moniqueo
4-sterren
Berichten: 422
Lid geworden op: Za 13 Dec 2008, 21:43

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor moniqueo » Do 10 Dec 2009, 10:57

Ik dacht eigenlijk niet over voeding
Laatst gewijzigd door moniqueo op Wo 29 Jun 2011, 02:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60360
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Lizzy » Do 10 Dec 2009, 11:00

Ik ben door mijn moeder opgevoed met de overtuiging dat kant en klaar voedsel ongezond is. Ik kreeg dus mijn eerste hond, keek naar die gortdroge smerig muf-stinkende brokken en dacht "Dit kan gewoon niet goed zijn. Hier kan nooit alles in zitten wat een hond nodig heeft. Dit is dood voedsel". In eerste instantie ben ik voor mijn hond gaan koken. Vlees, orgaanvlees, beetje rijst en groenten. Toen kwam ik bij mijn toenmalige DA en die vertelde mij dat ik brok moest voeren of de gekookte voeding moest combineren met brok want anders was ik een slechte hondenmoeder en zou mijn hond doodziek worden. Hij was zo stellig dat ik voor de helft brokken ben gaan voeren (dit is goddank al heeeeeel lang geleden). Maar, ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat mijn DA gelijk had. Ik bleef het doodgekookte vieze stinksmurrie vinden. Vervolgens ben op Internet gaan zoeken. Ik kwam op doggy-net terecht (waar is de tijd gebleven?), daar voerde heel wat mensen rauw. Dat vond ik veel logischer klinken. Ik ben KVV gaan voeren (ook al weer heel lang geleden). En dat leverde me niet op wat ik had verwacht. Ik ben me verder gaan verdiepen en ik ben zelf samen gaan stellen. En ik weet en zie dat dit simpelweg de enige juiste voeding is voor de hond.
bloemetje
5-sterren
Berichten: 2375
Lid geworden op: Do 17 Nov 2005, 09:43

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor bloemetje » Do 10 Dec 2009, 11:09

Ik dacht niet heel erg veel in het begin eerlijk gezegd.. Ik wilde alleen maar dat mijn hond zou gaan eten! Hij vond zijn brokjes zoo goor  :-\. Arm dier! Uiteindelijk had ik manlief dan zo ver dat er Energique gevoerd mocht worden (dat merk was toen heel hot op de cavalierpagine) en o wat was Noah toen blij! Tot zijn dood heeft hij het met veel plezier gegeten en nooit meer een maaltijd overgeslagen.
Toen bleek dat hij het zo graag at, ben ik mij er pas verder in gaan verdiepen eigenlijk.
sandrra
5-sterren
Berichten: 1701
Lid geworden op: Ma 07 Apr 2008, 22:05
Locatie: Hoorn (NH)

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor sandrra » Do 10 Dec 2009, 11:26

Vroeger kreeg onze hond gekookte groente ( andijvie was goed had de DA gezegd), gekookte hart, en pens ( zelfs dat heeft mijn mams een keer gekookt en dat was niet te harde in de flat.) wat brood of rijst met een schepje gistocal  ::) erbij.
Dus toen ik mijn eigen hond ( mechel) kreeg  voerde ik dit ook. Totdat iemand me vertelde dat een fokker van Mechelse herders alleen maar goede brokken gaf.
En ja bij de DA zag je die zakken ook dus dan zou t wel goed zijn...toch ??? Hoewel mijn gevoel anders zei ben ik toch overgehaald. Maar ja ik was nog jong en dacht dat de DA altijd gelijk had. :-[ Mijn Amber was een kieskeurige eten en at niet alle merken. Maar eigenlijk achteraf gezien was ze gewoon slim.
Wel kreeg ze 1 keer in de week vuile pens van me en hart . Ok dit laatste gekookt, maar niet door en door.
Nu kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik me toen heb laten overhalen om die zooi te gaan voeren. Toen we Mazoe kregen at ze brokken en later Khami ook, maar die kreeg soms ook vers bij haar mama thuis. Nadat Mazoe enorme huidproblemen kreeg en daarbij de nodige kuurtjes en natuurlijk de speciale br*kken kreeg, wat allemaal niet hielp ben ik toch maar eens overgestapt op vers. ik had  hier en daar er wat over gehoord en de resultaten ervan gezien. Het leek me ook veel logischer om te voeren. Ok tegen CB kon Mazoe ook niet en toen maar gaan barfen en tada we willen nooit meer anders.
Het enige wat ik in t begin wel wat eng vond waren kippenbotjes. Maar dat kwam meer omdat ik als kind zijnde een pup heb gehad die daarin gestikt is. Maar ja dat ding was natuurlijk gebakken bedacht ik me later en niet kapot te krijgen en daarom zat ik overdwars in zijn keel. :'( 

Maar goed nu is t een genot om onze honden ( en katten) vrolijk te zien knagen en knippen.
Gebruikersavatar
Anthraciet
5-sterren
Berichten: 1381
Lid geworden op: Zo 18 Nov 2007, 17:33
Locatie: Duitsland

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Anthraciet » Do 10 Dec 2009, 11:55

Ik stond er vroeger eigenlijk niet echt bij stil en gaf 'gewoon' brok zoals alle andere mensen :-[
Mijn allerliefste Chakka had eigenlijk altijd al wel wat moeite met brok, dat vond hij niet lekker, maar met blik of vlees eroverheen vond hij het goed te pruimen. :-X


En op een dag werd ik wakker en dacht: waarom geef ik niet alleen vlees aan hem?? ::)
Eigenlijk gewoon zo, uit mezelf :biggrin2:

Natuurlijk ben ik toen eerst achter mijn pc gedoken om informatie te zoeken, want ik wilde wel zeker weten dat ik niet gewoon een heel gek idee had wat niet uitvoerbaar was. :biggrin2:
En toen vond ik dit forum en de rest is zogezegd 'history'  8)

Gelukkig zag mijn hubbie ook meteen al in dat het beter was voor de beestjes, al was hij eerst nog wel wat sceptisch ivm de vriezers die ik meteen wilde hebben en hoe het ging met het inkopen van alle benodigdheden e.d.
Maar dat was gelukkig maar heel even, toen zag hij ook wel in dat dat prima ging :biggrin2:
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor me and my boys » Do 10 Dec 2009, 12:05

ik was zo over hoor, geen probleem vondt alles heel erg logisch toen iem me erop wees..
nu kregen ze wel vlees 1x per week en een (gekookt) eitje maar ze zaten zo op vers..
rare vriend, het wel logisch vinden om ze rauwe eieren en vis te geven, maar in de rest ziet ie niks?
Alba
5-sterren
Berichten: 1634
Lid geworden op: Wo 29 Apr 2009, 18:16
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Alba » Do 10 Dec 2009, 12:13

Mijn eerste ervaring met KVV was toen ik in een dierenpension stage liep en werkte, daar gaven ze Energique aan honden met allergien en grote honden die vaker moesten eten omdat dit minder maagtorsie-gevoelig was. Ik heb me er toen in verdiept, en was wel overtuigd. Met het verdiepen kwam ook BARF naar voren, maar daar was ik vrij sceptisch over. Vooral omdat mijn ervaring is dat de meeste mensen geen idee hebben wat ze voeren en hier ook niet over na wíllen denken. Zelf samenstellen leek me dus vrij link.

Vers voeren is voor mij sindsdien altijd heel logisch geweest en ook tijdens mijn studie ben ik me meer gaan verdiepen in voeding met dat idee in mijn achterhoofd. Mijn afstudeeronderzoek wilde ik ook over BARF laten gaan, maar bij gebrek aan wetenschappelijke literatuur heb ik dat laten varen (een goed cijfer leek me belangrijker  ;)) dus heb ik me verdiept in alle supplementen die op de markt zijn (literatuurstudie, enquete, berekeningen wat het nou toevoegt etc). Daar kwam voor mij steeds meer naar voren dat veel mensen supplementen geven omdat ze, ondanks alle reclame, zelf ook het idee hebben dat de brokken niet alles bevat wat hun hond nodig heeft. Maar, uit mijn berekeningen kwam naar voren dat de meeste supplementen helemaal niets toevoegen... Nou ja, IK zou toch vers gaan voeren!

Toen we serieus over de eerste hond aan het nadenken waren, heb ik direct verteld dat ik vers wilde geven. Gelukkig snapte mijn vriend dat helemaal en was hij zelf ook enthousiast. Hoe dichter bij het kwam, hoe meer ik me ben gaan inlezen, daarmee ben ik hem langzaam gaan vertellen over BARF en ook dat viel helemaal goed.
Nog steeds ben ik van mening dat als je je niet wil verdiepen in zelf samenstellen, of het eng vind, je vooral niet moet gaan BARF-en. Nou is ook dat deel van mijn hond voor mij een hobby dus geen probleem, maar als mensen mij ernaar vragen en ik merk dat ze wat moeilijk doen, schakel ik al gauw over op het KVV verhaal. Beter dat dan zelf rommelen. Tuurlijk, het is helemaal niet moeilijk om zelf samen te stellen maar je moet er wel moeite voor willen doen anders blijf ik het onverstandig vinden.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60360
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Lizzy » Do 10 Dec 2009, 14:15

En in het kader ook van het andere topic dat loopt: het is eigenlijk heel simpel. Ik bepaal hoe de honden worden gevoerd, hoe ze worden gevaccineerd, hoe ze (niet) worden ontwormt, etc. Terwijl het toch echt onze honden zijn. Maar ik heb er nou eenmaal mijn specialisatie van gemaakt en ik weet dus wat een hond moet eten om optimaal gezond te zijn en te blijven. Gelukkig vindt Leo rauwe voeding niet meer dan normaal en zou hij niet anders willen. Hij vindt het volstrekt logisch. Bovendien heeft hij natuurlijk in de afgelopen jaren het verschil kunnen zien tussen honden die slecht gevoerd worden (bij zijn ouders thuis kregen de honden brok en blikzooi te eten) en hoe een goed gevoerde hond eruit ziet (en ruikt).
Linda & Kay
3-sterren
Berichten: 231
Lid geworden op: Za 03 Jan 2009, 17:48
Locatie: Den Haag

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Linda & Kay » Do 10 Dec 2009, 14:34

Van kvv had ik wel gehoord, aan mijn eerste hond gaf ik wel eens smuldier pens.
Daarna kwam er een pup, die kreeg in het nest rodi (en brokken). Dat ben ik ook gaan voeren. Toen kwam ik een keer bij mijn (ex)schoonzusje en zij gaf de katten rauwe kip. Nou, dat vond ik echt belachelijk! Dat kan toch niet i.v.m. salmonella. Vervolgens kon mijn exvriend op z'n werk (hij is kok) heel vaak vlees mee nemen. Zodoende kreeg ons hondje brokken en vlees wat hij van z'n werk mee kon nemen (meestal ossenhaas en kalfsoester). Af en toe haalde ik bij de slager wel eens een zakje hart. Toen vertelde mijn (ex)schoonvader dat hij zijn honden vroeger nooit brokken gaf, maar altijd vlees bij het abattoir ging halen. Ik ben een beetje op internet gaan surfen en toen kwam ik hier terecht. Ik heb alle info die ik kon vinden in me opgezogen en de hondjes direct overgezet op vers.
En Kay eet het met smaak!!! En ik heb een leuke hobby!  ;D :D
Staftime
5-sterren
Berichten: 840
Lid geworden op: Za 10 Nov 2007, 12:48
Locatie: Zwijndrecht
Contact:

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Staftime » Vr 11 Dec 2009, 23:09

Toen ik Romeo kocht had ik nooit van rauw voeren gehoord.
Een hond at brok en voor de lekker soms wat blik.
Ik weet nog dat Romeo een keer rauwe kipfilet van het aanrecht had gepikt en dat ik doodsbang was dat hij heel erg ziek zou worden, ik hing meteen met de dierenarts aan de lijn.
Toen kwam Julia erbij, en had ik wel eens wat gehoord over rauw, zo nu en dan gaf ik de honden wel eens een rauwe maaltijd van dingen die ik bij de Islamitische slagerij haalde, met een groentemixje erbij.
Maar dat verwaterde na verloop van tijd, ondanks dat ik hier al lid was.

Maar Julia was niet gezond, ze wilde steeds niet eten, en had altijd diarree en hele grote hopen.
Steeds weer andere brokken, en blikvoer erdoor zodat ze at.
Toen werd ze steeds magerder, en kreeg meer klachten, tot ze op een dag blaasgruis bleek te hebben en toen begon ik het zat te worden.
Ik ben gestart met carnibest aangevuld met appelazijn en nog wat urineverzurende dingen voor Julia.
Al snel knapte ze op, en ook Romeo veranderde.
En toen waren we allebei overtuigd, dit was beter, veel beter dan brok.

Langzaam zijn we over gegaan naar zelfs samenstellen, en het bevalt ons heel goed.
We willen nooit meer iets anders.

En de tijd dat ik doodsangsten uitstond als mijn hond een stuk rauwe kip jatte is voorbij.
Ik ben veel banger dat de honden nu een hap brokken te pakken krijgen tijdens visite ofzo.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoe dachten jullie....

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten