Lekbek

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Lekbek

Berichtdoor Barfplaats

Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Lekbek

Berichtdoor Jojo » Ma 28 Sep 2009, 20:14

Zaterdagavond is Zusje ineens enorm begonnen te speekselen, waar ze lag, lag dan echt een plas. Het was ook niet kwijl maar echt water.
En ik maar denken, wat kan dat nou zijn?? Eerst denk je aan misselijkheid maar dat hebben we vrij snel uit kunnen sluiten; ze wilde gewoon alles snacken snoepen en vreten zoals altijd, heb haar ook nog even mee naar buiten genomen voor ene blokje om (frisse lucht en kijken hoe ze te pas was) maar wandelen ging ook normaal. Pijn in de bek?? Alles gevoelt en zo goed als mogelijk bekeken maar ook niets gevonden. Ook wilde ze gewoon op haar nylabone kluifje knagen en dat zou ze niet doen als ze zeer bekje had. Al met al heeft het wel een paar uur aangehouden, we hebben haar mee naar bed genomen (handdoeken er onder :P) en toen ik haar om een uur of 3 checkte was het wel over gelukkig. Ze heeft al die tijd heerlijk rustig liggen pitten, ze leek er zelf verder helemaal geen hinder van te hebben. Maar ik heb dus nog steeds geen flauw idee waar dit nou zo vandaan kwam!!! :g: Heeft er iemand een idee, iemand die het herkent??
Die avond hebben ze lamsribben gegeten wat ze eigenlijk maar sporadisch krijgen. Nu is Zus wel een enorme kwijlbaard als het om eten gaat (bellen blazen en idd ook wel drup drup) en vond ze dit maaltje danig lekker dat ze het met haar hanekam op de rug (tegen Joey die even verderop aan het eten was...MIJN!!!!) naar binnen gewerkt heeft. Ook viel me op dat ze 's avond wel 3 keer naar de waterbak geweest is om te drinken.... maar dat zie ik wel vaker na een maaltje met veel knaagwerk, dat ze dan dorst hebben...
Enige wat ik zo kan verzinnen is dat, omdat ze dit zo lekker vond haar speekselklieren zeg maar overstimulated waren dus dat het zeg maar een beetje psychisch was, zoals bij de Pavlov reactie...???? Does that make sense?? Heb geen flauw idee of dat zou kunnen hoor... ???
Gebruikersavatar
Lefki&Amy
5-sterren
Berichten: 3117
Lid geworden op: Ma 09 Jun 2008, 12:49
Locatie: Nijmegen

Re: Lekbek

Berichtdoor Lefki&Amy » Di 29 Sep 2009, 14:39

Misschien tong iets beschadigd door t knagen of aan iets gelikt?? Bv anti-vlooienmiddel o.i.d.???
Greece
5-sterren
Berichten: 674
Lid geworden op: Zo 11 Nov 2007, 19:34

Re: Lekbek

Berichtdoor Greece » Di 29 Sep 2009, 18:57

Ik herken het wel. Heb ook een hond gehad die zomaar, soms gewoon tijdens z'n slaap, een bak water produceerde.
Net als jij laten eten, afleiden en weet ik wat niet allemaal meer. Na een paar uur hield het dan spontaan weer op. Nooit kunnen ontdekken wat de reden was.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Lekbek

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Miesj en 7 gasten