okugest

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

okugest

Berichtdoor Barfplaats

Jacqueline1968
3-sterren
Berichten: 236
Lid geworden op: Ma 07 Sep 2009, 09:17

okugest

Berichtdoor Jacqueline1968 » Wo 23 Sep 2009, 21:16

Jullie spreken regelmatig over okugest, wat is dat en waren halen jullie dat??

Gorby had na 1,5dag goede ontlasting (wel erg groenig) vanavond weer pure diarree. Hij was al zo stilletjes vandaag, terwijl hij gisteren heel levenslustig was. We worden er wanhopig van, hij schiet van normaal naar diarree en dat gaat steeds sneller.

We geven hem nu 3 dagen piepkleine beetje pens, de klassiek homeopate is (nog) tegen een abrupte overschakeling. De anamnese is geweest, die gaat ze vrijdag uitwerken en hoopt dan een behandeling in te zetten.

Ik ben er heel verdrietig van, we hebben hem uit een ellendige situatie gehaald, waar alles mis was. Behalve dat hij daar geen diarree had. Nu is veel hersteld, hij ziet er prachtig uit, mensen maken (zelfs wild vreemden) complimentjes over hoe mooi ze hem vinden, maar ondertussen zit er binnenin iets hartstikke fout.

Ik vind dit heel moeilijk, mijn gevoel wil ook terug rennen naar de dierenarts, maar we weten, mijn man en ik zijn het daarover eens, dat nog meer medicatie niet het juiste is voor ons zwarte snor, de oplossing moet op een andere manier komen.

Dus eerst maar die okugest, wat is dat precies, hoe gebruik je het, wat kan je er van verwachten, en waar koop je het???
Gebruikersavatar
Sher
5-sterren
Berichten: 1384
Lid geworden op: Vr 24 Aug 2007, 13:15

Re: okugest

Berichtdoor Sher » Wo 23 Sep 2009, 21:47

Okugest is een homeopatisch middel bij misselijkheid en diarree.
Afbeelding Gewoon bij apotheek en drogist te koop.
Zelf geloof ik ook erg in het geven van probiotica. Tilly reageert vrij heftig op anti-biotica kuurtjes. Met probiotica kan ik vrij aardig de balans dan weer herstellen.
Too
5-sterren
Berichten: 3741
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: okugest

Berichtdoor Too » Wo 23 Sep 2009, 21:59

Sher heeft t al gezegd.. okugest  van VSM is helemaal niet lastig te verkrijgen [je kunt t ook zelf gebruiken]

Beestjes die niet in orde zijn maken je zo onrustig... sterkte met jullie Gorby!
Jacqueline1968
3-sterren
Berichten: 236
Lid geworden op: Ma 07 Sep 2009, 09:17

Re: okugest

Berichtdoor Jacqueline1968 » Wo 23 Sep 2009, 23:25

morgen dus naar de drogist.

vanavond nog fijn gesprek met de klassiek homeopate gehad, zij is erg voor overzetten naar carnibest, maar Gorby moet eerst wat stabieler zijn, en dan vermoedelijk stap voor stap. Ze heeft me moed ingepraat en het schuld gevoel ver weg geschoven. We passen de dosering van het homeopatische middel aan en ik moet die okugest gaan zoeken. heb zelf PDS met een disfunctie in de dikkedarm dus wie weet, is het meer voor mij als voor Gorby.

Thanx mensen, voor de reacties, super !!! :)
inni
5-sterren
Berichten: 2133
Lid geworden op: Do 25 Jun 2009, 06:59

Re: okugest

Berichtdoor inni » Do 24 Sep 2009, 07:11

Wij hebben er hier eentje die van pens diarree kreeg, ik weet ook geen oplossing hoor, 'k ben geen specialist, 't is enkel maar ervaring met onze (eerste) hond.
Jacqueline1968
3-sterren
Berichten: 236
Lid geworden op: Ma 07 Sep 2009, 09:17

Re: okugest

Berichtdoor Jacqueline1968 » Do 24 Sep 2009, 08:39

Gorby vanochtend veel betere ontlasting :).

Hij krijgt (sinds gisteravond) een kwartier voor en kwartier na het eten een medicatie van de klassiek homeopate.

Gisteravond was het op een schaal van 1 tot 10 een 2, vanochtend een kleine 7. De kleur is raar (groenig) en nog iets te dun, maar vergeleken bij gisteren een wereld van verschil, tis dat je nu ook zo super kritisch kijkt.
Wel is Gorby heel rustig, te rusrtig. hij slaapt veel. Maar slaap geneest zei mijn moeder gisteravond. Als je verder niet echt ziek ben (gorby heeft geen koorts en eet en drinkt goed) kan het ook gewoon "inhalen"zijn, en zoiets gaf de homeopate ook aan, wel goed opletten of tie niet ziek is, en anders maar eens lekker laten rusten, hij komt vanzelf weer. Buiten is hij wel heel alert op alles, dus zeker niet apatisch.
Hij is nu bijna 5 maanden bij en in het begin wist hij geen raad met zijn lekkere dikke ligbed, lag er vaak pal naast  ???, maar de laatste 1-2 weken zien we hem meer en meer lekker wegkruipen op dat zachte kussen (hij heeft 3.5jr op een dun matje op het beton gelegen, daarvoor in een kennel geleefd). Dus misschien is het ook een samenloop.

De okugest komt vandaag wel goed, die ga ik halen, eerst voor mezelf eigenlijk, want tis niks al die spanning en zorg rond de hond, maar ook als baasje kom je er dan niet zonder gevolgen af  ;)

Ik heb rechtstreeks contact gezocht met Carnibest en ik kreeg een super snel, lief en nuttig antwoord, We spreken vandaag nog met elkaar.

Thanx voor jullie duwtjes in die richting  :)
ElinevKa
3-sterren
Berichten: 245
Lid geworden op: Do 17 Apr 2003, 12:06

Re: okugest

Berichtdoor ElinevKa » Do 24 Sep 2009, 08:50

ik weet niet of het helpt, maar mijn hond met maag/darm problemen kon ook absoluut geen pens verdragen...dus misschien kan dat ook nog iets zijn
Jacqueline1968
3-sterren
Berichten: 236
Lid geworden op: Ma 07 Sep 2009, 09:17

Re: okugest

Berichtdoor Jacqueline1968 » Do 24 Sep 2009, 08:55

bij carnibest gaven ze als tip om kalkoenfilet, eerst een kwartiertje koken, te gaan aanbieden ipv de pens, dit in een heel langzame opbouw naar kvv. Ik zal dat vandaag aan de homeopate voorleggen. Ben blij met al die ideeen, we moeten gewoon onze weg vinden met deze Snorreman.

Onze 1e hond was trouwens wezenloos allergisch voor alles van Pedigree Pall, heeft lang geduurd voor we daar achter waren. Echt alles van dat merk leverde een fikse dikkedarm ontsteking op. Er zat (destijds, want het is 14 jaar geleden) iets ingevoegd wat voor hem echt rampzalig was. De da had dat nog nooit gezien, bij Pall deden ze of ze gek waren.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: okugest

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ina en 6 gasten