ik durf het bijna niet te zeggen

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
lacota
1-ster
Berichten: 27
Lid geworden op: Za 18 Apr 2009, 20:59

ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor lacota » Di 22 Sep 2009, 08:50

Onze hondjes doen het goed op BARF zien er goed uit, stinken niet en zitten lekker "vast" in de vacht. Op de vraag van andere hondeneigenaren, dieren specialisten;artsen, fokkers en op de kringgroep, "wat voer je m?" durf ik bijna niet te antwoorden dat wij BARF'en. Uiteindelijk vertel ik het wel, moet ik het een en ander uitleggen hoe of wat. 9 van de 10x wordt er met de ogen gedraaid, geschrokken gereageerd, afwijzend de schouders opgehaald of gelachen. Rauw voeren is totaal onbekent, nooit van gehoord, ken het niet...Rauw vlees is slecht, zit vol met bacteriën en is alles behalve compleet voor de hond. Of ik mijn verstand wel heb. Of dat ik het hele BARF zelf verzonnen heb en de enigste ben dit dit mijn honden aan doe. Want de kans om uit te leggen wat ik allemaal voer krijg ik niet. Zo is het me een aantal keer overkomen dat ik gezellig aan het kletsen was met andere honden liefhebbers-sporters en toen ik eenmaal vertelde dat ik rauw vlees, bot en groente voer, het gesprek snel ten einde was. Mensen die zich zelfs gewoon omdraaiden en je verder links laten liggen.
Nee beter kan je brok voeren, compleet en super uitgebalanceerd, dan weet je wat je je hond voert. Zo heb ik al een aantal mensen verteld dat ik royale canin voer om maar van het gezeur af te zijn. Jammer hoor dat we elkaar niet in de waarde kunnen laten, ook heel zwak van mij ik weet het.. :-[ Ik bedenkt me steeds vaker dat het voor andere mensen geen meerwaarde heeft om te weten wat mijn honden te eten krijgen. Over voer praten blijft voor mij toch wel zwaar beladen onderwerp met veel weerstand van ander mensen.
java
3-sterren
Berichten: 133
Lid geworden op: Za 08 Mei 2004, 13:35
Locatie: brabant
Contact:

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor java » Di 22 Sep 2009, 09:07

Ja dat gevoel ken ik maar kan er wel hartelijk om lachen...

Wij hebben hier in de buurt een hondenclubje, geheel vrijwillig. Iedere avond gaan ze wandelen met hun honden en daarna is het voor de honden dolle pret op het uitlaatveld dat ook keurig schoon en bijgehouden wordt door het 'clubje' !
Van de 10 honden die er regelmatig aanwezig zijn ben ik de enige die 'anders' om gaat met zijn hond qua voer en enten.
Ik word gewoon geaccepteerd maar....ach die Will met haar zotte gedoe, rauw vlees en titer bepalen of je hond geënt moet worden.
Luister nou maar gewoon naar je DA vinden ze. Zelf vind ik het wel om te lachen hoe ze reageren......en ach dat ze me een beetje dwaas vinden vind ik prima !! Belle een van mijn honden vind het er super, heerlijk ravotten met de andere honden en Belle heeft helemaal geen last ervan dat ze haar vrouwtje een beetje "anders" vinden !!!

groetjes will en haar doggy's
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2472
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor May Linn » Di 22 Sep 2009, 09:31

Tja mensen houden niet van veranderingen is mijn conclusie  :biggrin2:
Ik kan er niet zo mee zitten als ze zo reageren, ooit komen ze er zelf ook wel achter denk ik dan maar.
Maarja ik ben wel in meer dingen anders volgens sommige mensen, dus ben ik ook wel wat gewent zeg maar.
Kan me wel voorstellen dat het niet zo fijn is als er zo gereageerd wordt.
Maar jij hebt dan toch de kracht van de waarheid en hun niet over hondenvoer. Is altijd lastig als je wat anders doet dan de meerderheid, zo zijn sommige mensen nu eenmaal.
Kom je ook weleens mensen tegen die wel erg geïnteresseerd zijn?
Dat vindt ik altijd wel erg leuk!
m008
2-sterren
Berichten: 56
Lid geworden op: Za 29 Aug 2009, 11:32

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor m008 » Di 22 Sep 2009, 10:14

ik heb zelf de ervarinf dat mensen vol ongeloof vragen of ik dan elke dag uren voor ze in de keuken sta. maar wanneer ik zeg dat ik 1 of 2x per maand paar uurtjes snij en weeg en t vervolgen s in porties invries en dus eigenlijk elke avond zakjes uit de vriezer haal en dat zo in de bakken doe als t ontdooit is... en t dus eigenlijk netzoveel werk is als brokken geven (op t porties maken na).
Dan vinden ze het eigenlijk wel leuk. Sommige zeggen zelfs dat ze zelf niet over willen stappen, maar wel inzien dat vers beter is en af en toe wat vlees komen halen als verwenning voor de hond.
Tja, het maakt me niet zo uit wat mensen denken, zolang ze vragen "goh, wat geef je je honden, de vacht is zo mooi" kan ik alleen maar trots zeggen dat ze vers krijgen en dat t een hele goede keus is geweest!
Ons Elftal

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor Ons Elftal » Di 22 Sep 2009, 12:07

Mijn collega reageerde laatst: Oh nee hoor, dat krijgen mijn honden echt niet. Die krijgen hele gezonde brokken :biggrin2:
josevl
2-sterren
Berichten: 96
Lid geworden op: Zo 19 Jul 2009, 17:17
Locatie: benthuizen

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor josevl » Di 22 Sep 2009, 12:12

of je krijg te horen van tja dat doen alleen van die alternatieve tiepetjes he............... :D
Gebruikersavatar
lauraV
5-sterren
Berichten: 3026
Lid geworden op: Di 06 Jan 2009, 00:41
Locatie: Weert , Limburg

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor lauraV » Di 22 Sep 2009, 12:52

ach ja , ze mogen van me denken wat ze willen maar mijn hondern gaan noooooit meer van het vers af.
zoveel meer werk is het niet , het proportioneren en eerlijk gezegt is het (naast het gezonde ) veel goedkoper dan brok .
verder ben ik me veel meer gaan interesseren in het maken van de gezonde snack voor de doggies en heb  er mn hobby van gemaakt ( hier profiteren overigens meer mensen van ;) )
**Jolanda**
5-sterren
Berichten: 2130
Lid geworden op: Zo 07 Dec 2008, 17:33
Locatie: Sittard

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor **Jolanda** » Di 22 Sep 2009, 13:09

Ik kan me voorstellen dat je je daar zo onder voeld.

Zelf vind ik het meer dan geweldig dat ze vers (kvv en af en toe barf) krijgen.
De mensen tegen wie ik het verteld heb reageren ook verschillend. De een zegt; niks voor mij, de ander steld vragen, weer een ander denkt er serieus over na om over te stappen en weer een ander verklaart me voor gek (want je geeft toch geen rauw vlees, dat kook je op zijn minst van te voren  :D )

Weet je, van mij mogen mensen denken over mij wat ze willen. Ik weet wel dat mijn honden hoe dan ook beter voer krijgen dan hun hond die brokken krijgt.

Wanneer je nou eens van iemand hoord dat hun hond ziek is of een allergie heeft oid, en die persoon heeft rot tegen jou gereageerd ivm het voeren, kun je nog altijd een steek onder water geven door te zeggen; tja, dat krijg je met brokken, mijn honden hebben daar nou dus totaal geen last van ;) :) Dat is nou 1 van de vele voordelen van vers voeren  :)
Gebruikersavatar
lacota
1-ster
Berichten: 27
Lid geworden op: Za 18 Apr 2009, 20:59

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor lacota » Di 22 Sep 2009, 13:28

May Linn schreef:Kom je ook weleens mensen tegen die wel erg geïnteresseerd zijn?
Dat vindt ik altijd wel erg leuk!


Jaaa, nu je het vraagt,  manlief had goed half jaar geleden op een KC in Drenthe een hondentrainster die bijna omviel van de schrik toen ze hoorde dat wij vers voeren. Zij voert ook al jaren vers en dit was de eerste x dat ze dat van een cursist hoorde. Vor haar meteen een goed moment om de rest van de cursisten aan te spreken over deze manier van voeren toppie!
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2472
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor May Linn » Di 22 Sep 2009, 13:39

Das idd leuk te horen zo. Ikzelf geef ook les, maar heb nog niet eerder geprobeert bij een groep dit naar voren te brengen, maar dat zal ook wel te maken hebben dat ik bijna altijd behendigheid geef, dan heb je het niet over voeren.
Wat mij betreft mag het 'hoe je hond te voeren' opgenomen worden in elke 1e puppenles zodat mensen bewust kunnen kiezen wat ze doen.
Wel hoor ik sinds ik vers voer, veel meer verhalen dat andere mensen ook vers voeren. Dat wist ik daarvoor helemaal niet, das dan de leuke kant ervan  :) 
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor Borke » Di 22 Sep 2009, 13:50

Zelf krijg ik over het algemeen alleen maar positieve reacties, misschien heeft het te maken met de stelligheid waarmee je zelf het Barfen verkondigt?
Zelf ben ik absoluut overtuigd van het feit dat de voeding die ik geef aan honden en katten voor hen het beste is.
Wat een ander met zijn eigen hond doet 'dat zal mij worst zijn'  8)

Het valt me op dat in dit onderwerp de opmerkingen over het krijgen van nare reacties komen van mensen die nog niet zoveel berichten hebben ingezonden naar Barfplaats, ik weet niet of dat betekent dat ze nog niet zo lang Barfen en er dus ook nog niet zo zeker van zijn in hun uitlatingen?
Of zit ik nu in te vullen op speculaties die volkomen onterecht zijn  :biggrin2:
pallas
5-sterren
Berichten: 3530
Lid geworden op: Zo 25 Dec 2005, 14:05

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor pallas » Di 22 Sep 2009, 14:19

Meestal reageren de meeste mensen ethousiast of iig nieuwsgierig naar wat het is.
Somd kom je dan tot een heel leuk gesprek.

Als ik geen zin heb in een uitgebreide discussie (omdat het eigenlijk geen echte vraag is , maar komt van een bet-weter) dan zeg ik dat mijn honden een uitstekende sportvoeding krijgen :biggrin2:
Gebruikersavatar
Henkje
4-sterren
Berichten: 287
Lid geworden op: Do 10 Jul 2008, 16:19
Locatie: Nijmegen

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor Henkje » Di 22 Sep 2009, 14:27

May Linn schreef:Wel hoor ik sinds ik vers voer, veel meer verhalen dat andere mensen ook vers voeren. Dat wist ik daarvoor helemaal niet, das dan de leuke kant ervan  :) 


Ja klopt :) ik heb dan wel geen honden, maar kwam er wel achter dat een collega van mij ook rauw voert.
Gebruikersavatar
May Linn
5-sterren
Berichten: 2472
Lid geworden op: Za 16 Mei 2009, 10:08
Locatie: Roermond

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor May Linn » Di 22 Sep 2009, 15:39

Henkje schreef:Ja klopt :) ik heb dan wel geen honden, maar kwam er wel achter dat een collega van mij ook rauw voert.Ja grappig hé. En zo sta met elkaar te kletsen over konijnendelen en waar je wat haalt  ;D
Gebruikersavatar
lacota
1-ster
Berichten: 27
Lid geworden op: Za 18 Apr 2009, 20:59

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor lacota » Di 22 Sep 2009, 15:58

er bestaan gewoon heel veel vooroordelen. Honden (ik heb alleen honden) worden bloeddorstig van rauw vlees. Ze zullen, na het eenmaal eten van rauw, dieren opjagen en wild worden. Botten zijn gevaarlijk, ze kunnen splinteren.  :o Ze kunnen aan de dunne raken en of zelfs wormen krijgen. enz...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: ik durf het bijna niet te zeggen

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten