blaasontsteking/nierbekontsteking

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

blaasontsteking/nierbekontsteking

Berichtdoor Barfplaats

Jansie
1-ster
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 09 Sep 2009, 14:40

blaasontsteking/nierbekontsteking

Berichtdoor Jansie » Wo 09 Sep 2009, 20:08

Hallo allemaal

Ik heb me pas vandaag aangemeld maar heb de site al heel lang in de gaten gehouden. Zelf heb ik 5 honden (3 australische labradoodles en 2 kleine mixjes) die allemaal afwisselend barfen/kvv krijgen, afhankelijk of ik met barf op dat moment genoeg kan varieren (vleessoorten).

Nu heb ik een pup van 14 weken die sinds ze bij mij is met 10 weken voornamelijk kvv krijgt (met name carnibest en duck). Nu heeft haar half zusje, beide hebben dezelfde vader een nierbekontsteking. Daarvoor had zij al 6 weken ab gekregen, waar de bacterie dus hoogstwaarschijnlijk resistent voor was. De urine was bij de laatste controle op het sg na ok. Het sg was 1,000 dus erg laag! De da heeft toen de urine opgestuurd (en bloed afgenomen) waaruit nu dus gebleken is dat het om een nierbekontsteking gaat.  Ik kreeg er een beetje naar gevoel bij toen ik het hoorde en heb vanmiddag wat urine van mijn pup opgevangen en laten nakijken bij de da. PH was niet heel erg hoog, geloof 7 of 7.5 en het sg was ook goed, maar er was wel een + voor eiwit, een + voor bloed en +++ leukocyten... Dus een blaasontsteking. Ik vertelde de da het verhaal van haar halfzusje maar die raadde mij toch aan haar 2 weken clauvubactin te geven. Nu ben ik zelf een beetje bang dat het in dit geval meer gaat om een genetisch probleem OF dat ze beide dezelfde bacterie hebben en dan zal deze ab bij mijn pup DENK ik ook niet helpen. Omdat haar halfzusje morgen naar een specialistische kliniek in amsterdam gaat heb ik vandaag gewacht met het geven van de ab omdat ik wil weten wat de specialisten daar zeggen. Ik mag met de eigenaar van de pup mee om de info uit de eerste hand te horen.

Nu HOOP ik dat sommige van jullie meer van dit onderwerp weten dan ik en me kunnen helpen met het bedenken van goede vragen of misschien wel goede adviezen hebben...

Ik heb al het een en ander over blaasontstekingen op het forum gelezen, maar je weet maar nooit of iemand iets nieuws weet! Niet geschoten is altijd mis...

Bedankt alvast!

Groetjes
Jans
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 12152
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: blaasontsteking/nierbekontsteking

Berichtdoor me and my boys » Wo 09 Sep 2009, 21:31

zou de kleine toch maar de ab geven..

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten