Blijvende problemen na TTA-operatie

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Barfplaats

vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor vitess » Ma 07 Sep 2009, 16:13

Een tijdje terug heb ik hier een topic geschreven over onze Vitess, een twaalfjarige Golden. Ze had zich in december vorig jaar verstapt en na drie maanden is eindelijk de conclusie getrokken dat ze haar kruisbanden en meniscus had afgescheurd. Op 11 maart van dit jaar heeft ze een TTA-operatie gehad. We kozen hiervoor vanwege de toezegging dat ze na die operatie en herstelperiode weer alles zou kunnen wat ze voor de blessure ook kon, en omdat dit vrij snel weer het geval zou zijn. Zes weken na de operatie foto's laten maken, en daaruit bleek dat het nog niet weer goed was aangegroeid en we moesten het langer opbouwen. Weer vier weken later waren de foto's goed en Vitess mocht weer alles doen. Dat leek mooi, als ze dat ook gekund zou hebben. Ze liep nog steeds mank, kon moeilijk opstaan en verder dan een meter of twintig wandelen zat er niet in. Opnieuw naar de orthopeed, nu zou ze last hebben van de schroeven die waren geplaatst. Deze zouden voor een ontsteking zorgen. Pijnstillers mee en ontstekingsremmers en met drie weken moest het over zijn. Niet dus, toen werd besloten dat de schroeven verwijderd zouden worden, dan zou het beter gaan. Opnieuw geen resultaat, wel weer pijnstillers en ontstekingsremmers voor een aantal weken. Toen alles op was, moesten we opnieuw bellen omdat we nog geen vooruitgang zagen. Dit keer kwam het omdat ze nog niet genoeg spieren had opgebouwd, we moesten met haar gericht trainen en zwemmen en tegelijk pijnstillers gebruiken. Weer keurig alles opgevolgd in de hoop dat het dit keer dan beter zou gaan, maar nee... een half jaar en 2000 euro verder kunnen we nog steeds niks positiefs melden over Vitess. Bij vlagen loopt ze zelfs slechter dan voor die tijd. Morgen gaan we naar een andere dierenarts om foto's te laten maken van haar rug, heupen, voorpoten en achterpoten. We willen voor onszelf en Vitess zo graag weten wat er nou aan de hand is, en waarom er geen verbetering optreedt. Dit hadden we niet verwacht toen we kozen voor deze operatie en iemand moet er toch achter kunnen komen? Het kan toch niet alleen aan haar leeftijd liggen? En het kan toch niet de bedoeling zijn dat ze ondanks deze dure operatie de rest van haar leven alleen verder kan met pijstillers?
Is er iemand die ervaringen heeft met een operatie aan de kruisbanden en toch blijvende klachten? Of dat er iets anders bij is gekomen? Alles is welkom!

Groeten van Angel
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2925
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Cindy de Wolf » Ma 07 Sep 2009, 17:17

Ik heb geen directe ervaringen met VKB een TTA echter wel een hond waar ik jarenlang mee heb lopen tobben. Uit de MRI bleek uiteindelijk caudo mediale schouderinstabiliteit en alleen een experimentele operatie zou kunnen helpen. Een vriendin van mij werkt in een ziekenhuis en die raadde me het met klem af, omdat de operaties bij mensen vaak mislukken. Zij raadde me aan om naar Viktor Hoogma fysiotherapeut in Nijmegen te gaan. Wat alle specialisten, orthopeten, ortho manuele therapeuten etc etc niet voor elkaar kregen, kreeg Viktor wel voor elkaar en dat al na 1 behandeling. Ik had een hond die weer op 4 poten kon staan. Dat is nu alweer zo'n 4 jaar geleden. Al tijden doet ze alles weer incl behendigheid, dagwandelingen etc etc. Ik kan je dan ook alleen maar aanraden bel Viktor even op en leg het probleem voor. Als je voice mail krijgt gewoon inspreken tot nu toe belt hij altijd terug. Jilaroo hier op het forum komt ook bij hem mocht je iets dubbel willen checken. Wel zou ik haar op glucosamine zetten, zelf hele goede ervaringen met Corta RX uit Amerika.
annouschka
2-sterren
Berichten: 68
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 17:14

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor annouschka » Ma 07 Sep 2009, 22:25

zoals Cindy zegt, zou ik ook eerder naar een fysiotherapeut gaan of een osteopaat.  Hier in Luik zit er een die zelfs zonder operatie afgescheurde kruisbanden kan genezen! 
nisha
2-sterren
Berichten: 92
Lid geworden op: Zo 31 Okt 2004, 17:47

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor nisha » Di 08 Sep 2009, 15:25

Het kan wel zijn dat ze door te weinig spiermassa zo slecht loopt, mijn hond is 5 maanden geleden geopereerd aan kruisband, maar geen TTA, een ander techniek, iets met ankers die in bot worden gezet en daar een soort kabetje tussen, ze bleef ook maanden veel last houden van haar poten, kon moeilijk recht en had elke dag pijn, heb toen 5 keer per week gaan zwemmen en tussendoor wandelingen opgebouwd maar altijd aan de lange lijn gehouden zodat ze geen onverwachtse bewegingen kon doen, en 2 weken terug ging het stukken beter, ze speelde terug, kon 45 min wandelen en had minder pijnstillers nodig dan voorheen, maar haar andere kant scheurde en nu kan ik opnieuw beginnen, als er nu weer iets gebeurt met haar kruisbanden kan het helaas niet meer geholpen worden zei de ortopeed, enige dat er nu kan gebeuren is dat de kabeltjes uit bot lost en is bot beschadigd dus zal deze keer nog langer laten zwemmen en wandelen voor ik haar loslaat, ze word 9.

Ik zou proberen om haar veel te laten zwemmen en toch ermee te wandelen ook al heeft ze in begin pijn
vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor vitess » Di 08 Sep 2009, 16:28

Nou, het is vandaag dus pijnlijk duidelijk geworden waarom Vitess zo moeilijk loopt. Uit de foto's is gebleken dat de spondylose in haar rug erger is geworden. De meniscus van haar rechterachterpoot is compleet versleten door artrose. Haar linkerheup is erg slecht en de voorpoten zijn beide dramatisch, eveneens door artrose. Waarschijnlijk heeft Vitess voor de operatie al wel wat van deze verschijnselen gehad. Na de TTA-operatie aan haar rechterachterpoot is ze haar linkerachterpoot/heup gaan overbelasten en nadat dit ook pijn is gaan doen is haar gewicht waarschijnlijk zoveel mogeijk verplaatst naar voren. Of de TTA-operatie alles heeft verslechterd is me niet duidelijk, het komt alleen nu wel allemaal erg snel en pijnlijk naar voren. Als ze staat of loopt doen al haar vier poten erge pijn, dat is de reden dat ze voortdurend gaat liggen. Twee meter wandelen en weer liggen, nu is dus duidelijk waarom. Sinds vorig jaar december is ze zo snel achteruitgegaan, ze is geen schijntje meer van de vrolijke hond die ze voor haar kniebandproblemen was.
Maar goed, de laatste keren hoorden we steeds dat haar spieren nog opgebouwd moesten worden maar dat is dus absoluut niet het geval. De dierenarts van vandaag vond de bespiering juist helemaal niet slecht.
We kregen het advies om 2 x daags 50 mg Rimadyl te geven als pijnstiller. Daarnaast 1 x per dag Dysplavetsem 10 druppels, en dan nog voedingssupplementen met glucosamine/chondroitine. De dierenarts had het over Sasha's Blend, Fortiflex, Artrilone. Iemand die supplementen gebruikt of die mij iets kan aanraden voor Vitess? Ze is dan wel twaalf, maar in haar koppie nog superkwiek dus ik wil alles proberen om het voor haar zo veel mogelijk pijnvrij te laten verlopen..

Groeten van Angel
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2925
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Cindy de Wolf » Di 08 Sep 2009, 18:16

He bah! Zijn er dan niet aan het begin van de TTA operatie foto's gemaakt van de rest? Aangezien het toch al een hond op een wat hogere leeftijd betrof? Bij Terry van ons is dat toen wel gebeurt, was weliswaar voor een kunstheup maar de rest moest in orde zijn wilde Maarten de heup zetten. Je komt nu wel van een hele koude douche thuis!
2*50mg rimadyl vind ik zelf wat weinig bij de problemen die je beschrijft en aangezien het een Golden is neem ik aan toch minimaal 30kg? Normaal is 50mg per 10kg. Ik zou dus rustig 150 of 200mg overwegen, het gaat in dit geval tenslotte om kwaliteit en niet om kwantiteit. Je kan daar zelf een beetje meespelen met die doses. Corta RX is verreweg het beste middel bij artrose. Nadeel is alleen in Amerika te bestellen en dus heb je een credit card nodig. Voordeel je kan hier ook gelijk de Rimadyl of aan andere nsaids bestellen en je zult zien dat je dan een stuk goedkoper uit bent. www.entirelypets.com. De verzendkosten zijn $36,50 hiervoor kan je 2 flessen corta rx bestellen en 1 grote pot Rimadyl van 180tabletten 100mg. Bestel je meer dan betaal je ook meer aan verzendkosten. Je moet alleen wel rekening houden dat tegengehouden KAN worden bij de douane en je dus BTW en invoerrechten moet betalen. Is bij mij pas een keer of 3 a 4 gebeurt op tientallen bestellingen. Succes! en een dikke knuf voor Vitess :-*
vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor vitess » Di 08 Sep 2009, 18:46

Ik weet niet waarom er maar 2 x 50 mg gegeven moet worden van de Rimadyl. Ga zo eens even vragen. Helaas heb ik geen creditcard dus dat zit er voor ons niet in...
We zijn naar de orthopeed gegaan begin maart en nadat deze even gevoeld had aan de poot van Vitess was de conclusie 'kruisband afgescheurd'. Tijdens de operatie kwamen ze erachter dat ook de meniscus ingescheurd was en dit zal dan hersteld zijn neem ik aan (er is zoveel gebeurd in de tussentijd dat ik dat even niet zeker weet). Ik weet natuurlijk niet in hoeverre artrose zo erg kan toenemen in een half jaar, maar als er toen niks aan de hand was verder met de meniscus moet dit in zes maanden zijn ontstaan. Ik heb er een raar gevoel bij, Vitess is zo erg achteruit gegaan sinds de operatie dat we echt een beetje radeloos zijn.

Groeten van Angel
Cindy de Wolf
5-sterren
Berichten: 2925
Lid geworden op: Vr 09 Sep 2005, 21:39
Locatie: Den Haag

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Cindy de Wolf » Di 08 Sep 2009, 19:41

vitess schreef:Ik weet niet waarom er maar 2 x 50 mg gegeven moet worden van de Rimadyl. Ga zo eens even vragen. Helaas heb ik geen creditcard dus dat zit er voor ons niet in...
We zijn naar de orthopeed gegaan begin maart en nadat deze even gevoeld had aan de poot van Vitess was de conclusie 'kruisband afgescheurd'. Tijdens de operatie kwamen ze erachter dat ook de meniscus ingescheurd was en dit zal dan hersteld zijn neem ik aan (er is zoveel gebeurd in de tussentijd dat ik dat even niet zeker weet). Ik weet natuurlijk niet in hoeverre artrose zo erg kan toenemen in een half jaar, maar als er toen niks aan de hand was verder met de meniscus moet dit in zes maanden zijn ontstaan. Ik heb er een raar gevoel bij, Vitess is zo erg achteruit gegaan sinds de operatie dat we echt een beetje radeloos zijn.

Groeten van Angel


Dat jullie zelf geen credit card hebben hoeft geen probleem te zijn. Ik bestel wel meer voor mensen hier op bp die geen cc hebben. Zij betalen mij vooruit en ik bestel het voor ze en laat het direct bij hen afleveren. Als je hiervan gebruik wilt maken schroom dan niet en stuur me even een pb'tje.
Als je hiervan geen gebruik wilt maken is http://www.cortaflex.nl/catdogproducts.html in combinatie met inflamex een goede 2e keuze. Je bent dan "alleen"veel duurder uit.  De Rimadyl bij de entirelypets kost $149,50 voor 180 tabletten 100mg dus zeg grofweg 120 euro, scheelt een boel centjes met de NL prijzen.
Gebruik hier even de zoekmachine op Corta rx en je vind genoeg topics hierover.
Rimadyl 2*50mg is een vrij lichte doses voor een golden van rondom de 30kg, de da zal wel willen vaststellen waar de minimum hoeveelheid ligt. Een richtlijn is 50mg per 10kg dat is een normale doses, wat je nu geeft is eigenlijk een onderdosering.
Artrose kan heel snel gaan en zeker als het er al zat maar doordat het lichaam in balans was kwam het niet/minder snel naar voren. Problemen aan de Meniscus herstellen bij mijn beste weten nooit. Hoe je het ook went of keert het is diepe ellende!  :bigarmhug: :bigarmhug:
vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor vitess » Di 08 Sep 2009, 19:55

Ik heb de dierenarts gebeld en kan nu 2 x per dag 75 mg Rimadyl geven.
Cindy, ik stuur je in elk geval een pb. Alvast hartelijk dank voor de tips!
Gebruikersavatar
Sanyo
5-sterren
Berichten: 2440
Lid geworden op: Zo 06 Feb 2005, 12:47

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Sanyo » Di 08 Sep 2009, 19:59

Healtypets.com verkoopt ook Cortaflex.
Ik ben geabonneerd op hun nieuwsbrief en soms hebben ze een actie met free shipping.
En laten ze dat nu dus ook doen met een pakketje naar Nederland!
Ik had niet gedacht dat ze er in gingen trappen, maar het is wel gelukt!
vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor vitess » Di 08 Sep 2009, 20:09

Is dat ook via een creditcard?
vitess
4-sterren
Berichten: 496
Lid geworden op: Do 29 Jan 2009, 20:12
Locatie: neede
Contact:

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor vitess » Di 08 Sep 2009, 20:34

Ik wilde nog vragen of ik Vitess naast de Rimadyl (2x 75mg per dag) ook zowel Corta RX als Arthrilone mag geven of is dit weer een teveel aan chondroitine/glucosamine? En wat zou ik vanaf morgen kunnen geven (als ik de Corta RX zou bestellen, heb ik dat natuurlijk niet morgen al in huis)? Veel vragen, maar ik ben nogal geschrokken vandaag en wil Vitess graag zo gauw mogelijk helpen.

groeten van Angel
Fido
5-sterren
Berichten: 1947
Lid geworden op: Zo 15 Jan 2006, 12:32
Locatie: Heiloo
Contact:

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Fido » Di 08 Sep 2009, 21:03

annouschka schreef:zoals Cindy zegt, zou ik ook eerder naar een fysiotherapeut gaan of een osteopaat.  Hier in Luik zit er een die zelfs zonder operatie afgescheurde kruisbanden kan genezen! Ik heb al een keer eerder hierop gereageerd  ;) maar iets wat afgescheurd is kan een osteopaat ook niet genezen! Wel kan een osteopathie behandeling heel veel baat geven bij dit soort problemen.

Vind het eng dat je dit zo neerzet en bij herhaling  :(. Of je hebt het niet goed begrepen wat die osteopaat precies doet of er is je iets wijsgemaakt wat niet bestaat.
ulla
5-sterren
Berichten: 1961
Lid geworden op: Vr 27 Okt 2006, 19:26

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor ulla » Di 08 Sep 2009, 21:15

Een kruisband die totaal is afgescheurd, moet altijd operatief worden behandeld.
Bij èèn van mijn honden is een TTA gedaan , en een kruisvervangende kruisband, aan de andere knie.

Ik ben het dus helemaal met Fido eens, een osteopaat kan veel, maar geen kruisband vervangen.
Gebruikersavatar
Sanyo
5-sterren
Berichten: 2440
Lid geworden op: Zo 06 Feb 2005, 12:47

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Sanyo » Di 08 Sep 2009, 21:36

vitess schreef:Is dat ook via een creditcard?


Ja, dat is ook inderdaad met creditcard.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Blijvende problemen na TTA-operatie

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten