Rauw gehakt?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Rauw gehakt?

Berichtdoor Barfplaats

MarijeJoanne
4-sterren
Berichten: 279
Lid geworden op: Wo 05 Mei 2004, 19:23
Locatie: Overijssel

Rauw gehakt?

Berichtdoor MarijeJoanne » Ma 23 Aug 2004, 18:05

Mijn vlees voor de honden is op (geef normaal kant en klare schijven savonds) en nu ligt er gehakt uit (weet niet offie al gekruid is of dat je dat er zelf nog doorheen moest doen, verpakking is weg).

Nu wil ik dat wel geven, maar hoeveel moet ik dan geven?
En moet er nog wat bij?
Groenten, brood, rijst, wat dan ook?

Ik heb een Jack Russel van 2 jaar, rond de 6,5 kilo, actief, maar hoeft absoluut niet dikker te worden.
En een Engelse Cocker van 4 jaar, rond de 14 kilo, actief, moet absoluut niet magerder worden.
202spots

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor 202spots » Ma 23 Aug 2004, 18:11

Geef dezelfde hoeveelheid gehakt als dat je anders in schijven geeft,als het voor 1 keer is dan hoef je er niks anders doorheen te doen hoor,wel effe zelf proeven of het gekruid is,wanneer het gekruid is dan zullen ze wel meer drinken denk ik.. :-\
Maar voor 1 keer zou ik er in tijd van nood geen probleem van maken.
MarijeJoanne
4-sterren
Berichten: 279
Lid geworden op: Wo 05 Mei 2004, 19:23
Locatie: Overijssel

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor MarijeJoanne » Ma 23 Aug 2004, 18:18

Ok, bedankt, maarruh...

202spots schreef:wel effe zelf proeven of het gekruid is,wanneer het gekruid is dan zullen ze wel meer drinken denk ik.. :-\


Zelf proeven?
Rauw gehakt zelf proeven?
Vind het bij honden al zo iets, maar weet dat ze dat van nature uit gewend zijn.
Maar ik als mens vlees rauw proeven?
Uh, kheb veel voor mijn honden over, maar daar begin ik niet aan ;D .

Water hebben ze er sowieso naast staan, hebben ze altijd beschikking over.
Gebruikersavatar
Binno
5-sterren
Berichten: 1476
Lid geworden op: Vr 23 Jul 2004, 14:27
Locatie: Antwerpen
Contact:

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor Binno » Ma 23 Aug 2004, 18:32

MarijeJoanne schreef:Mijn vlees voor de honden is op (geef normaal kant en klare schijven savonds) en nu ligt er gehakt uit (weet niet offie al gekruid is of dat je dat er zelf nog doorheen moest doen, verpakking is weg).


Is het rundsgehakt of iets anders? Als er varkensvlees in zit zou ik het niet geven hoor! :-\
MarijeJoanne
4-sterren
Berichten: 279
Lid geworden op: Wo 05 Mei 2004, 19:23
Locatie: Overijssel

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor MarijeJoanne » Ma 23 Aug 2004, 18:48

Binno schreef:

Is het rundsgehakt of iets anders? Als er varkensvlees in zit zou ik het niet geven hoor! :-\


Ik zou het niet weten, verpakking is weg (was over van een andere keer, in plastic zakje de diepvries ingedaan).

We zouden vanavond gehakt eten, maar er kwam wat anders tussendoor.
Dus hebben we dat gehakt over en het vlees van de honden was op, dus zodoende...
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor Truus » Ma 23 Aug 2004, 18:56

Rundergehakt is roder vam kleur en droger dan gehakt halfomhalf. Hiet zitten vaak kruiden in en is ook vettig.
Dit zou ik niet geven. ;)
Sonja
5-sterren
Berichten: 3528
Lid geworden op: Do 27 Mar 2003, 17:24
Locatie: Breda

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor Sonja » Ma 23 Aug 2004, 19:02

MarijeJoanne schreef:Ok, bedankt, maarruh...



Zelf proeven?
Rauw gehakt zelf proeven?
Vind het bij honden al zo iets, maar weet dat ze dat van nature uit gewend zijn.
Maar ik als mens vlees rauw proeven?
Uh, kheb veel voor mijn honden over, maar daar begin ik niet aan ;D .

Water hebben ze er sowieso naast staan, hebben ze altijd beschikking over.


Zo erg is dat toch niet? Ik proef wel vaker het gehakt even voor als het nog rauw is. Heb er nog nooit iets aan overgehouden. Biefstuk of tartaar wordt normaal gesproken ook niet helemaal doorbakken, zodat de binnenkant nog rauw is. En wat dacht je van american filet of preparé?
Ja, als je er van over je nek gaat moet je het niet doen, maar kwaad kan het niet, hoor!

En inderdaad zou ik in jouw geval wel zeker willen weten dat het om rundergehakt gaat.
Ollie
5-sterren
Berichten: 1080
Lid geworden op: Ma 12 Jan 2004, 12:11
Locatie: Friesland

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor Ollie » Ma 23 Aug 2004, 19:25

Sonja schreef:

Zo erg is dat toch niet? Ik proef wel vaker het gehakt even voor als het nog rauw is. Heb er nog nooit iets aan overgehouden. Biefstuk of tartaar wordt normaal gesproken ook niet helemaal doorbakken, zodat de binnenkant nog rauw is. En wat dacht je van american filet of preparé?
Ja, als je er van over je nek gaat moet je het niet doen, maar kwaad kan het niet, hoor!

En inderdaad zou ik in jouw geval wel zeker willen weten dat het om rundergehakt gaat.


Ja ik zou het ook eerst gewoon even proeven, zo'n klein beetje ga je echt niet dood van hoor! :P
Gebruikersavatar
*Lia*
5-sterren
Berichten: 3588
Lid geworden op: Zo 21 Mar 2004, 16:19
Locatie: West Brabant
Contact:

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor *Lia* » Ma 23 Aug 2004, 19:36

Ik vind het zelfs lekker,stroganoff gehakt mmmmmmmmmmm ;D ;D ;D
jelle
3-sterren
Berichten: 105
Lid geworden op: Ma 03 Nov 2003, 16:40
Locatie: Utrecht

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor jelle » Ma 23 Aug 2004, 19:37

als je niet zeker weet of het rundergehakt is of half-om-half zou ik het niet geven.
MarijeJoanne
4-sterren
Berichten: 279
Lid geworden op: Wo 05 Mei 2004, 19:23
Locatie: Overijssel

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor MarijeJoanne » Ma 23 Aug 2004, 19:43

Gehakt was rood en droog 8).
Nee, we dachten dat het wel runder was, maar zeker wisten we het niet.
En kruiden zag ik er niet door zitten, maargoed, zoals ik al eerder zei, zeker wisten we het niet.

Ik heb voor 1 keer maar de gok genomen, morgen haal ik weer schijven ;D .
Heb er een beetje rijst doorheen gedaan en doperwtjes (rijst gekookt, doperwtjes rauw).
Was namelijk niet zo heel veel, normaal geef ik Gizmo 2,5 schijf en Max 1,5, dus 250 en 150 gram.

En als ik zelf weer wat in elkaar wil flansen, haal ik wel rundergehakt uit de diepvries wat nog in de originele verpakking zit ;D .

Sonja, van tartaar of biefstuk houd ik dan ook niet zo van, rood en taai :D .
American filet of haring wil ik nog wel eten.
Maar dat ken ik, en weet dat ik daar tegen kan.
Daarbij, volgens mij zou ik het verschil niet proeven :-[ .

Maargoed, ze hebben heerlijk gesmuld, Gizmo liet wel wat doperwtjes liggen, maar voordat ik kon ingrijpen had Max dat al op.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Rauw gehakt?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten