bij nierkatten: amlodipine of fortekor of beide?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

bij nierkatten: amlodipine of fortekor of beide?

Berichtdoor Barfplaats

Adriana+Mo
1-ster
Berichten: 47
Lid geworden op: Ma 01 Sep 2008, 09:35

bij nierkatten: amlodipine of fortekor of beide?

Berichtdoor Adriana+Mo » Do 28 Mei 2009, 16:44

van de site van: felinegood- site voor eigenaren met nierkatten

"the most common used drugs for treatment of feline hypertension are the calcium channel bloker amlodipine besylate and the ACE inhibitor, Fortekor.
in general, amlodipine is more effective in lowering blood pressure than the ACE inhibitors although in some cats a combination of both of these drugs may be required to achieve adequate control of blood pressure."


MoMo heeft matig nierfalen, bloeddruk 140. hij slikt fortekor, renalzin (forsforbinder en werkt erg goed), ipakitine en lactulose. hij lekt (nog) geen eiwit in zijn urine.
hij slikte de afgelopen 4 maanden 1 fortekor (2,5) per etmaal, gedoseerd op basis van zijn gewicht (en dus niet zijn bloeddruk!).
een paar weken geleden viel me op dat hij 12 uur na zijn fortekor geen poot meer verzette en slap en futloos was. at slecht. in de loop van de avond trok het weer bij. na 3 dagen ben ik met fortekor gestopt en hij was weer levendig en vrolijk en at weer redelijk.
vandaag bloeddruk laten meten. die was 140 en dat was te hoog maar niet ernstig volgens de da. heb haar voorgesteld om een andere bloeddrukverlager te gaan gebruiken (bv amlodipine) maar zij vond dat fortekor het meest geschikt was.

vraagje:
heeft iemand ervaring met amlodipine of met een combinatie van beetje fortekor en amlodipine?
heeft iemand goeie ervaringen met amlodipine of andere zinnige info?

Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten