Categorisering BARF

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Categorisering BARF

Berichtdoor Barfplaats

Furious_Olive
1-ster
Berichten: 42
Lid geworden op: Vr 15 Mei 2009, 15:16
Locatie: Groesbeek
Contact:

Categorisering BARF

Berichtdoor Furious_Olive » Di 19 Mei 2009, 13:20

Ik vraag me het volgende af:

Wat valt er precies onder botvlees, orgaanvlees en spiervlees. Ik heb bijvoorbeeld een stuk hertenvlees (zonder bot of organen). Valt dit dan onder spiervlees? Het ziet eruit als een biefstukje..  ::)

En zalmkoppen, zalmmoten en sardientjes, vallen die ook onder 1 van bovenstaande noemers? Ik kom vis namelijk nergens als aparte categorie tegen..

Misschien is er al ergens een topic hierover, dan hoor ik het graag!
Iig alvast bedankt  :)

Gr. Nathalie
*Monique
5-sterren
Berichten: 1889
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 09:41
Locatie: Beltrum

Re: Categorisering BARF

Berichtdoor *Monique » Di 19 Mei 2009, 13:28

hertevlees zonder bot is spiervlees
Zalmkop valt bij mij onder vleesbot, zalmmoot spiervlees en sardien is discutabel omdat het natuurlijk maar miniscuul kleine/fijne botjes zijn. Ik voer sardientjes niet als volledige maaltijd, maar ze krijgen het er zo af en toe gewoon bij.
Gebruikersavatar
kojak
4-sterren
Berichten: 425
Lid geworden op: Zo 11 Nov 2007, 19:09

-

Berichtdoor kojak » Di 19 Mei 2009, 14:54

-
Laatst gewijzigd door kojak op Zo 04 Apr 2010, 17:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Furious_Olive
1-ster
Berichten: 42
Lid geworden op: Vr 15 Mei 2009, 15:16
Locatie: Groesbeek
Contact:

Re: Categorisering BARF

Berichtdoor Furious_Olive » Di 19 Mei 2009, 15:09

Oh, hij reageert goed op vis hoor!  :)

Maar ik vraag me gewoon af wat voor vlees en vissoorten onder welke noemer vallen..

Dus onder botvlees valt:
- Karkassen
- Vleugels
- enz
- enz

En dat van alle categorieen.
Of misschien heeft iemand wel een link naar waar ik dat precies kan vinden..

;)
Furious_Olive
1-ster
Berichten: 42
Lid geworden op: Vr 15 Mei 2009, 15:16
Locatie: Groesbeek
Contact:

Re: Categorisering BARF

Berichtdoor Furious_Olive » Di 19 Mei 2009, 15:16

Ja, ik heb het zelf al gevonden.. Had misschien eerst wat beter moeten zoeken  :-[

Echter, er staat een aparte categorie van Wild en gevolgelte. Daar staan ook eendennekken, vleugels en karkassen ed. tussen. Dat valt toch weer onder botvlees???

Botten
Botten van lam of kalf of geit of konijn of gevogelte (zie hieronder).
Bijzonderheden:
Alle botten moeten rauw gegeven worden
De botten moeten van jonge dieren afkomstig zijn.
De botten moeten van niet-dragende delen komen (slijten van de tanden, niet verteerbaar).
Grote botten van grote dieren (ook wel recreatiebotten genoemd) bevatten VEEL calcium EN veel fosfor geef deze maximaal 2 X per week.
Geen varkensbotten in verband met ziekte van Aujeszky (dodelijk).
Ossenstaartbotten kunnen gevaarlijk zijn.

Spiervlees
Spiervlees/vleessnijdsels van rund, lam, schaap, geit, paard, konijn, etc.
Bijzonderheden:

Geen varkensvlees in verband met ziekte van Aujeszky (dodelijk).

Wild en Gevogelte
Karkassen van konijn, haas, ree, kip, eend, parelhoen, kalkoen, duif en andere hoenders.
Kippenvleugels, kippennekken, eendernekken kunnen gegeven worden.
Ook hele dieren kunnen gegeven worden.
Bijzonderheden:

Sommige honden lusten absoluut geen duif.
Kalkoenbotten zijn scherp en het verdient de voorkeur ze te malen. Kalkoennekken kunnen gevaarlijk zijn: sommige honden slikken ze in 1 keer in (te groot en scherp!).
Vries wild altijd eerst 10 dagen in op minus 18 graden om parasieten te doden.
Het eten van de botten van wild/gevogelte moet langzaam opgebouwd worden.

Vis
Alle soorten vis zoals sardientjes, makreel, kabeljauw, wijting, etc.
Bijzonderheden:

Sommige vissoorten hebben grote graten (wijting, poon), verstandig is om deze eerst te malen.
Leg verse (zelf gevangen) zoetwatervis altijd eerst 10 dagen in de vriezer i.v.m. parasieten.
Geef vis het liefst heel en rauw en niet vaker dan 1 maal per week.
Een blikje vis is niet rauw maar veel honden vinden het een traktatie! Geef niet te vaak tonijn ivm kwik.

Orgaanvlees
Orgaanvlees van lam, kalf, rund en kip.
Organen zijn onder andere: (boek)maag, nier, lever, pens.
Bijzonderheden:

Geen varkensvlees in verband met ziekte van Aujeszky (dodelijk).
Orgaanvlees laxeert (vooral lever). Geef orgaanvlees met mate.
Lever van rund niet geven: lever is de opslagplaats voor reststoffen van medicijnen en gif.
Vries lamspens altijd 20 dagen in ivm leverbot.
*Monique
5-sterren
Berichten: 1889
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 09:41
Locatie: Beltrum

Re: Categorisering BARF

Berichtdoor *Monique » Di 19 Mei 2009, 15:19

in principe is alles bij mij waar geen bot in zit, spiervlees, op orgaan na dan ;)
Dus ook het wild en gevogelte waar geen bot in zit
Furious_Olive
1-ster
Berichten: 42
Lid geworden op: Vr 15 Mei 2009, 15:16
Locatie: Groesbeek
Contact:

Re: Categorisering BARF

Berichtdoor Furious_Olive » Di 19 Mei 2009, 15:30

Ah, oke.. Dat is duidelijk, thnx!  :)
*Monique
5-sterren
Berichten: 1889
Lid geworden op: Wo 26 Jul 2006, 09:41
Locatie: Beltrum

Re: Categorisering BARF

Berichtdoor *Monique » Di 19 Mei 2009, 15:51

Furious_Olive schreef:Ah, oke.. Dat is duidelijk, thnx!  :)


YW ;)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Categorisering BARF

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast