splinters

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

splinters

Berichtdoor Barfplaats

serradomar
3-sterren
Berichten: 101
Lid geworden op: Do 19 Feb 2004, 15:48
Locatie: Bourtange
Contact:

splinters

Berichtdoor serradomar » Vr 23 Jul 2004, 12:32

Hallo,

Wij geven onze honden nu enige tijd botten en vanmorgen kregen ze lekker in de tuin weer eens koele lamsribben. Het zijn grote honden en ze krijgen dan een half lamskarkas, zo'n stuk of 6 ribben aan een stuk.
Ze vinden het heerlijk, maar nu zat ik er gezellig in het zonnetje bij te kijken en dan zie je toch wel scherpe stukken eraf vliegen die ze later met smaak naar binnen werken. Helemaal fijn malen lukt volgens mij nooit, zeker niet bij de schrok-ops of de joekelse (kwijl)bekken met lippen van mijn newfs....en dus kreeg ik het opeens een beetje benauwd en dacht: kan dat nu echt geen kwaad ? Zelf moet ik er niet aan denken zo'n scherp stuk in mijn keel te krijgen, maar kan dit nu geen schade aan de slokdarm of andere organen waar het langs gaat veroorzaken ?
Laat ik voorop zeggen dat zij er (tot nog toe)geen last van lijken te hebben en met smaak alles opeten en rustig verder leven, maar als ik de binnenkant van de hond zou zien, schrik ik dan niet ???
Er wordt dan wel gezegd dat lamsribben heel zacht en buigzaam zijn, maar als ik zo'n stukje van de grond pak dan zitten er toch behoorlijk scherpe kantjes aan....
Ben ik bang voor niets ??
Kunnen die stukjes echt niets van binnen beschadigen of perforeren ???

groetjes marit
Marion
5-sterren
Berichten: 610
Lid geworden op: Za 03 Apr 2004, 18:08
Locatie: Breda
Contact:

Re:splinters

Berichtdoor Marion » Vr 23 Jul 2004, 12:54

Het was mij ook al eens opgevallen bij kalfsribben. Misschien heeft het ook met de leeftijd van het lam of kalf te maken?
Stephanie
2-sterren
Berichten: 88
Lid geworden op: Za 06 Mar 2004, 09:59
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re:splinters

Berichtdoor Stephanie » Vr 23 Jul 2004, 13:37

Precies de zelfde enge gedachtes gaan bij mij door me hoofd als ik Banjer en Jersey kalfs ribben geef... het ziet er zo hard en scherp uit ! :-\
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:splinters

Berichtdoor Truus » Vr 23 Jul 2004, 13:45

Hier hebben ze er geen last van, ik vind kalfsribben juist zacht en het knabbelt zo heerlijk weg.
Je geeft ze toch niet gekookt he, het zal wel niet maar ik vraag het maar even voor alle zekerheid.
serradomar
3-sterren
Berichten: 101
Lid geworden op: Do 19 Feb 2004, 15:48
Locatie: Bourtange
Contact:

Re:splinters

Berichtdoor serradomar » Vr 23 Jul 2004, 14:20

nee ben je gek..we koken niets, gewoon lekker rauw.
en op zich zien de ribben er ook wel zacht en buigzaam uit, maar als ze ze kapot kauwen, dan krijg je toch wel stukken met scherpe kanten en punten....en ja dan vraag ik me dus af of zo'n scherpe punt niet ergens dwars doorheen kan steken...maar ja, misschien is dat een domme gedachte, en bij wolven zullen ook wel scherpe stukken ontstaan en doorgeslikt worden.
Maar als ik een stukje van de grond pak en ermee in mijn eigen hand prik is het toch aardig scherp...een jong lammetje of niet...en dat zijn ook geen weekdieren natuurlijk.
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re:splinters

Berichtdoor Truus » Vr 23 Jul 2004, 14:23

Ja dat dacht ik ook wel... ;) ;D Mmmmm ik ga de volgende keer ook eens kijken maar heb er altijd wel bij gezeten en het is me nog niet opgevallen. Ze hebben ook nergens last van gehad.
Gebruikersavatar
chooky
5-sterren
Berichten: 1293
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2003, 00:30
Locatie: Zeist
Contact:

Re:splinters

Berichtdoor chooky » Vr 23 Jul 2004, 16:01

Je zou er eventueeel wat graanvlokken overheen kunnen doen van te voren. Nog idealer is wat huid van koe, geit of schaap om erbij te geven. Dat gaat om de eventueel scherpe stukken heenzitten. Of meer vlees erbij geven. dat helpt ook.
202spots

Re:splinters

Berichtdoor 202spots » Vr 23 Jul 2004, 16:33

Als je goed naar kippenbotjes kijkt dan zien die er OOK heel scherp uit..
Alle botten zijn scherp...maar de honden hebben toch op een of andere manier de mogelijkheid om alles op de juiste manier door te slikken.
Ja er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen,maar dat zijn uitzonderingen.

Wanneer ik mijn honden zie vreten...en zie hoe vlug ze vreten en zie hoe groot de stukken vlees/BOT zijn die ze in 1 hap doorslikken,dan vraag me wel is af waarom ze dan WEL 3 minuten op 'n botten splinter van 'n halve centimeter kunnen kauwen...
laura
4-sterren
Berichten: 384
Lid geworden op: Wo 04 Feb 2004, 13:17

Re:splinters

Berichtdoor laura » Vr 23 Jul 2004, 16:36

Gisteren heeft Tosca voor het eerst lamsribben aan een stuk gekregen. Prompt had ze vanochtend gespuugd. Ik dacht dat de botten vooral naar buiten kwamen...
Wat ik vond was een stuk vlees waar ze niet goed op gekauwd had en die ze zo door had geslikt!

Verder zat er nog een speldje in van een corsage van de bruiloft van mijn zus.... hoe die er in vredesnaam in is gekomen???? Ik schrok wel, maar ben blij dat t er weer uit is...

Honden weten heel goed om te gaan met die botten, ik heb er ook wel eens raar van staan kijken....
An
5-sterren
Berichten: 527
Lid geworden op: Di 13 Jan 2004, 20:58
Locatie: Berendrecht
Contact:

Re:splinters

Berichtdoor An » Vr 23 Jul 2004, 19:24

202spots schreef:

Wanneer ik mijn honden zie vreten...en zie hoe vlug ze vreten en zie hoe groot de stukken vlees/BOT zijn die ze in 1 hap doorslikken,dan vraag me wel is af waarom ze dan WEL 3 minuten op 'n botten splinter van 'n halve centimeter kunnen kauwen...


hahaha heel herkenbaar ;D
Lupa

Re:splinters

Berichtdoor Lupa » Vr 23 Jul 2004, 19:35

als je goed kijkt en voelt zijn ze helemaal niet scherp, ze zijn zelfs poreus en als je er langs gaat met je vinger voelt niet scherp aan.
Janet
5-sterren
Berichten: 717
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:38
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re:splinters

Berichtdoor Janet » Za 31 Jul 2004, 01:52

Kali spuugt ook wel eens na het eten van bot. Maar dat zijn dan kleine harde afgeronde stukjes bot die ze echt niet wegkrijgt. De rest vind ik nooit terug.
Petra de Jong

Re:splinters

Berichtdoor Petra de Jong » Ma 02 Aug 2004, 10:21

Mijn dierenarts vertelde eens dat hij al vaak honden heeft gehad die bijvoorbeeld spijkers of spelden hadden binnengekregen en dat ze die meestal gewoon weer uitpoepten.
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re:splinters

Berichtdoor tieneke » Ma 02 Aug 2004, 11:08

Vanmorgen kregen de twins een klein dun lamsribbetje :P
Groot was mijn verbazing toen ik na een paar minuten keek en Tara hem ophad ???
Heb haar meteen naar binnen gedaan,zij wilde hierna natuurlijk stelen bij Tinus.
Toch niet slecht voor een hondje van 17 weken met net een paar nieuwe voortandjes ;)
Gebruikersavatar
Angelique
5-sterren
Berichten: 24050
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 21:01
Locatie: Sellingen
Contact:

Re:splinters

Berichtdoor Angelique » Ma 02 Aug 2004, 11:17

Petra de Jong schreef:Mijn dierenarts vertelde eens dat hij al vaak honden heeft gehad die bijvoorbeeld spijkers of spelden hadden binnengekregen en dat ze die meestal gewoon weer uitpoepten.


Dat zijn dan wel mazzeldozen geweest, ik denk dat je ze ook de kost niet moet geven die er het loodje op gelegt hebben.

Gelukkig zijn rauwe botten niet vergelijkbaar met de wat minder makkelijk verteerbare spijkers 8)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:splinters

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: enya13 en 3 gasten