rugpijn gehad wat nu...

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Barfplaats

Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Jojo » Di 07 Apr 2009, 16:06

Oke dit wordt voor de duidelijkheid even een heel verhaal ben ik bang...
Zusje (3 jaar) is het een zondag terug tijdens een boswandeling in de rug geschoten. Ze deed niet iets ruigs ofzo, wilde wel even een haakse bocht maken om Joey aan te gaan vallen. Maar in die beweging was het inneens een kreetje en werd ze rustig. Ze wilde niet meer lopen, liep heel stijfjes. Mijn man heeft haar verder gedragen naar de auto, gelukkig waren we er bijna :P Ze kreunde heel zachtjes op de arm. Eenmaal thuis heb ik een dienstdoende arts gebeld en even overlegd. Heb haar toen een Rimadyl gegeven en verder lekker met rust gelaten Ze was verder wel goed te pas maar merkte toen ik haar 's avonds een kwartel te eten gaf wel dat het trekken daar aan vervelend was vanuit dr rug. In de nacht van zondag op maandag is het fout gegaan, toen ik 's ochtends vroeg beneden kwam lag ze niet meer op de bank zoals normaal maar hing ze wat tegen Joey aan die op de grond op zn kussen lag. Ze wilde/kon niet gaan liggen, was helemaal stijf. Kreunde als ze wilde gaan liggen.
De da heeft wat testjes gedaan op neurologisch gebied ivm Hernia. Alles functioneerde nog naar behoren gelukkig. Ze heeft maandag Tramadol gekregen en Traumeel voor de rest van de week. Dinsdagmorgen terug op controle. Het was goed, tot ze in de wachtkamer door angst en spanning weer verkrampte. Toen ging die rug weer bol en kwam dr neus niet meer naar de grond om een koekje op te pakken :( Ze heeft toen nog 1 maal een injectie Tramadol gehad. We zijn vanaf die dag verder gegaan met previcox 57, elke dag 1. Ze is weer helemaal opgeknapt gelukkig, heeft sinds die stuip die dinsdagmorgen geen problemen meer gehad. Inmiddels is ze al vanaf afgelopen zondag zonder pijnstillers.
En nu????? Mijn idee was om toch een paar foto's te laten maken, van de nek en de rug. Om wat dingen uit te kunnen sluiten. Hernia graad1 zul je er niet op zien. Spondylose wel of een verschoven wervel misschien. Ik heb echt geen idee wat het nou geweest is. Maar het feit is dat ze een bulldog is en dat naar mijn idee tegenwoordig haast wel 1 op de 5 bullen hernia krijgt :-X Ik acht die kans dus vrij groot, mn grootste angst zeg maar.
Maar.... 'toevallig' is ze de woensdag voor de zondag dat het mis ging met een klap uit de vensterbank gevallen.. Er leek niet direct wat aan de hand te zijn maar achteraf was ze zaterdag al te rustig. Misschien is er in de loop van de dagen toch een letsel ontstaan??? Vind het haast wel tè toevallig eigenlijk... ???
Ook is zij in november aan haar gescheurde kruisband geopereerd (was ook weer zo'n stom ongelukje :-\) de stand van het knietje zou iets veranderen, misschien loopt ze daardoor anders en belast ze haar spieren verkeerd en is het 'alleen maar' in dr rug geschoten wat spieren betreft...
Allemaal van die dingetjes die mee kunnen spelen. Maar ik weet dus nu niet zo heel erg goed wat ik nu het beste met haar aan moet. Wel behandelen als een hernia en 6 weken aan de lijn lopen? Of hebben ze daar langer als een paar daagjes last van en is dat niet waarschijnlijk (vanaf de zondag tot het mis ging tot de woensdag, toen was ze al wel weer de oude zeg maar)?? Of toch maar die foto, ze moet er helaas wel voor onder zijl, tis geen meewerker wat dat betreft en wil geen worstelpartijen. Ze is heel angstig bij de da inmiddels. De foto zou puur voor mijn geruststelling zijn eigenlijk, zodat ik iets meer zou weten. Alleen voor haar zal dat veel stress opleveren ben ik bang :-\
Een osteopaat zit ik aan te denken, maar stel ze heeft wel spondylose, dan zou dat geen goede behandeling voor haar zijn...
Wat zouden jullie doen?! Verder onderzoeken of gewoon blij zijn dat het weer goed gaat en gewoon verder gaan met het leven zeg maar?!? ::)
Laatst gewijzigd door Jojo op Di 07 Apr 2009, 16:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
- Judith -
5-sterren
Berichten: 1931
Lid geworden op: Wo 22 Sep 2004, 17:02

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor - Judith - » Di 07 Apr 2009, 17:09

Tja, ik vind dat je pas kunt gaan behandelen nadat er een diagnose is gesteld. En als daar in dit geval foto's voor nodig zijn, dan zou ik die beslist laten maken.
sandrra
5-sterren
Berichten: 1701
Lid geworden op: Ma 07 Apr 2008, 22:05
Locatie: Hoorn (NH)

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor sandrra » Di 07 Apr 2009, 20:32

Ik zou toch eerst foto's laten maken.
Fido
5-sterren
Berichten: 1947
Lid geworden op: Zo 15 Jan 2006, 12:32
Locatie: Heiloo
Contact:

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Fido » Di 07 Apr 2009, 21:04

Foto's laten maken en een osteopaat kan zeker wel wat voor je hond betekenen. Bij een eventuele spondulose kan het ook geen kwaad, ze "kraken" namelijk niet het zijn hele zachte manuele handelingen ;)
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Jojo » Di 07 Apr 2009, 21:37

Dat het maken van de foto's ongelukkig genoeg een 4e narcose binnen een jaar tijd gaat inhouden (sterilisatie, foto's knie, operatie knie), is voor mij eigenlijk het grootste twijfelpunt. Ik wil heeel heel erg graag meer zekerheid, maar is dat dan meer voor mij of in het belang van de hond vraag ik mij af.. Hondje lijkt al weer helemaal de oude namelijk.. en naar een osteopaat kunnen we dus blijkbaar sowieso wel gaan?? Ik bedoel, zo vaak een narcose in zo'n korte tijd.... :-\
Gebruikersavatar
Lefki&Amy
5-sterren
Berichten: 3117
Lid geworden op: Ma 09 Jun 2008, 12:49
Locatie: Nijmegen

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Lefki&Amy » Wo 08 Apr 2009, 12:10

Ik zou zeker IETS doen......
Bij mijn hond zijn de problemen dus begonnen na een val van de trap. Als er destijds adequaat op gereageerd was (door de da) dan was het allemaal misschien nog meegevallen.....(misschien..).
Hij liep pas na 2 dagen na de val een beetje mank. De da heeft foto's gemaakt van zijn poot, maar dus niet van zijn (nek-)wervels...en uiteindelijk bleek daar het manklopen vandaan te komen.....
Uiteindelijk spondylose ontwikkeld.
Als je geen foto's wil laten maken (begrijpelijk) dan zou ik naar een goeie osteopaath gaan of een manueel therapeut....
Misschien is de holistische praktijk in de Bilt ook iets voor jou....ze zijn daar heel kundig, heel voorzichtig en hebben een andere methode om vast te stellen waar het probleem zit, zonder narcose dus.

Heel veel sterkte ermee!
Lil

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Lil » Wo 08 Apr 2009, 16:27

Is het bij je hond niet mogelijk om zonder narcose foto's te laten maken?
Heb bij Boris alle foto's zonder narcose laten maken, dus HD foto's. Rugfoto's en nekfoto's. De laatste foto's van de heupen waren heel eenvoudig te maken. De da voelde al dat het artrose was en we hebben die gewoon staand genomen. Voor de rugfoto's heeft hij gelegen en bij de HD gaan ze in die driehoekige bak/plank. Zijn vervelende foto's voor ze, maar dat vind ik minder erg dan een narcose. Om medische afwijkingen te zien is zonder narcose goed genoeg.

Is dit niet mogelijk, dan zou ik zeer zeker naar een goede therapeut gaan, want daar heb ik super ervaringen mee. Zowel met osteopathie als met accupunctuur/hollistisch.
Lizzy
Moderator
Berichten: 60275
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Lizzy » Do 09 Apr 2009, 08:05

Ik zou zelf toch graag foto's willen hebben.... Maar als je dat niet wil, dan begrijp ik dat ook wel. Ook met spondylose zou ik wel naar een osteopaat durven.
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Jojo » Do 09 Apr 2009, 10:01

Ik heb idd besloten toch foto's te gaan laten maken maar nu nog beslissen waar en hoe. Met een 'roesje' bij mn eigen da of onder volledige narcose bewaking bij De Tweede Lijn waar haar knie ook gedaan is. Bij deze hondjes is ongecontroleerde sedatie net even een wat groter risico he :-\
Bij De Tweede Lijn zit je natuurlijk ook meteen bij een specialist :g: Ja, denk dat ik dat toch maar even zo moet gaan regelen :)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: rugpijn gehad wat nu...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten