wanneer effect ?

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

wanneer effect ?

Berichtdoor Barfplaats

Jockular
1-ster
Berichten: 48
Lid geworden op: Di 17 Feb 2009, 21:41

wanneer effect ?

Berichtdoor Jockular » Wo 18 Feb 2009, 19:04

Hallo allemaal

Ik heb sinds eind vorige week een 2jarig Cane Corso meisje met fors ondergewicht. Ben dus meteen overgestapt op Carnibest en ik geef 1000 gram per dag bij een gewicht van 28,3 kilo. Ze heeft ook een soort roos en tranende ogen en misschien dat deze zaken ook met voeding te maken hebben. Ze komt uit het asiel (waar ze maar even gezeten heeft) zodat ik dus niks weet van haar geschiedenis.

Nu is mijn vraag: hoe lang duurt het voordat een wisseling van brokken naar vlees resultaat heeft? Dat zal niet meteen zijn, maar ik heb ook geen idee of het weken of maanden zijn en ik vind het wel van belang om in de gaten te kunnen houden of het 'werkt' of niet.

groet
Rob
Too
5-sterren
Berichten: 3926
Lid geworden op: Di 20 Mei 2008, 21:52

Re: wanneer effect ?

Berichtdoor Too » Wo 18 Feb 2009, 19:19

Hi Rob, gefeliciteerd met je hond! En wat goed dat je vers voert.

De "roos" en tranende ogen kunnen in de komende weken nog wel wat verergeren door t ontgiften van t lijf, hoe erg dat dat is is niet echt te voorspellen.
Je zou toch over een paar weken wel een duidelijk verschil moeten gaan zien.
Qua hoeveelheid... lijkt dit me een goed begin, kijk hoe ze het doet en pas de hoeveelheid 'naar bevind van zaken' aan, wordt ze schraal [nog schraler]  beetje erbij, te rond beetje minder.... voeren met handen en ogen.

Veel plezier met je hond!!
roos79
3-sterren
Berichten: 202
Lid geworden op: Za 25 Nov 2006, 21:52

Re: wanneer effect ?

Berichtdoor roos79 » Wo 18 Feb 2009, 21:06

ik denk dat het best snel kan gaan, maar je weet natuurlijk niet wat ze in haar 2 jarige leeftijd allemaal gehad heeft aan voeding. Waarschijnlijk niet veel 'goeds'  :-\
Je zou het best nog eventjes aan kunnen kijken. Merk je nou dat ze echt (nog meer) 'last' krijg van diverse ontgiftingsverschijnselen kun je altijd nog kiezen om bijv. een kuurtje probiotica bij te geven.

Succes!
IndyDean
1-ster
Berichten: 6
Lid geworden op: Zo 30 Nov 2008, 11:57

Re: wanneer effect ?

Berichtdoor IndyDean » Do 19 Feb 2009, 15:55

Kuurtje probiotica en voor die tranende oogjes kun je eventueel wat vitamine A zalf smeren. Wat betreft de roos, je kunt eventueel een beetje zalmolie over het voer gooien om dat proces te versnellen. Ik denk dat je binnen 3 weken wel verschil gaat zien, dan zijn ze er nog lang niet hoor, maargoed, als de ergste symptomen wat afzwakken, dan is dat al fijn voor je hond natuurlijk ;)
Truus
5-sterren
Berichten: 5717
Lid geworden op: Wo 20 Aug 2003, 21:56
Locatie: Brabant

Re: wanneer effect ?

Berichtdoor Truus » Do 19 Feb 2009, 16:09

Het is heel goed mogelijk dat het ontgiftingsverschijnselen zijn . Bij de een duurt het wat langer dan de ander en sommmige honden hebben er helemaal geen last van. Dit uit zich vaak in de zwakke plekken.
Over ontgiften kun je hier meer lezen:
http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... readid=823
Succes.
Lizzy
Moderator
Berichten: 62322
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: wanneer effect ?

Berichtdoor Lizzy » Za 21 Feb 2009, 08:25

Vaak staat voor ieder jaar dat een hond brok heeft gegeten 1 maand ontgiften/wennen. Jouw hond is dus 2 jaar, reken maar op tenminste 2 maanden.

Haar ogen zou ik zelf door de DA laten controleren. Mogelijk groeien er haartjes naar binnen, daar gaan haar ogen van tranen. Is dit niet het geval, dan is het waarschijnlijk stress, ontgiften, etc. Je kunt eventueel Similasan Nr 2 oogdruppeltjes proberen. Dit zijn homeopathische druppels die vaak goed helpen bij geirriteerde ogen. Ocuheel van -Heel is ook een goed merk homeopathisch oogdruppeltje.

Voor de roos zou je wat extra visolie kunnen geven. Gewoon de capsules van bijv. de Hema.

Overigens schrijf ik twee maanden. Maar stel deze hond heeft een verleden van veel medicijnen, slecht voer, etc. Dan kan het nog wel langer duren voordat ze goed in d'r vel gaat zitten.... Ik denk dat geduld een schone zaak is. Ik weet ook niet wat je bedoeld met "of het werkt of niet"?
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: wanneer effect ?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten