Zonder menu werken

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Zonder menu werken

Berichtdoor Barfplaats

Staftime
5-sterren
Berichten: 840
Lid geworden op: Za 10 Nov 2007, 12:48
Locatie: Zwijndrecht
Contact:

Zonder menu werken

Berichtdoor Staftime » Do 13 Nov 2008, 22:45

Ik merk dat ik de laatste tijd bijna niet meer kijk wat er op het menu staat en dat ik gewoon op gevoel dingen uit de vriezer pak.
Ik zorg er wel voor dat ze eens in de twee weken vette vis krijgen, en op tijd orgaanvlees.
Maar voor de rest pak ik gewoon wat vlees en wat vleesbot en vind ik het wel goed eigenlijk.
Het gaat prima op deze manier, en ik vind het makkelijk, want ik hoef niet in de vriezer te graaien en zoeken naar hetgeen op het menu staat.

Hoe doen jullie dit?
geer
5-sterren
Berichten: 2502
Lid geworden op: Ma 28 Apr 2003, 17:15
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor geer » Do 13 Nov 2008, 22:46

Net zo. Ik zorg dat ik afwissel, qua vlees- en diersoort en regelmatig bot geef.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Nynke » Do 13 Nov 2008, 22:47

eigenlijk precies hetzelfde  ::) ::)  

Alleen krijgen ze momenteel, omdat Pezzo en Gunnar poeders van Tannetje hebben, kvv, dan kan ik het beter verpakken   :) :)
Staftime
5-sterren
Berichten: 840
Lid geworden op: Za 10 Nov 2007, 12:48
Locatie: Zwijndrecht
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Staftime » Do 13 Nov 2008, 22:50

In principe is zo'n menu een houvast, vooral in het begin als je nog moet wennen aan het voeren van BARF.
Maar als je het eenmaal 'in de vingers' hebt is een precies menu niet meer zo hard nodig dus.
De ene dag eten ze ook wat meer dan de andere dag, en soms las ik een vastendag in.
Zo op gevoel voeren gaat me prima af, en ik vind het veel makkelijker nu ik helemaal door heb wat de bedoeling is.
Ik voer nu bijna een jaar zelf samengesteld dacht ik.
Gebruikersavatar
me and my boys
5-sterren
Berichten: 11994
Lid geworden op: Ma 06 Nov 2006, 11:42
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor me and my boys » Do 13 Nov 2008, 22:55

net zo.
Gebruikersavatar
*Marga*
5-sterren
Berichten: 3233
Lid geworden op: Ma 04 Sep 2006, 07:48
Locatie: Zoetermeer

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor *Marga* » Vr 14 Nov 2008, 08:28

Ik maakte altijd hele lijsten met wat ze allemaal moesten hebben ,maar nu na bijna 2 jaar vers voeren doe ik dat niet meer,

Ik maak orgaanmixjes dus die krijgen 3 keer per week met vlees/bot en groente, 2 spiervlees dagen en een pens of vis dag.
En 2 eieren per week,
verder iedere dag bodempje kefir.

Ik onthou nu wel wat ze die week allemaal krijgen zodat het wel wisselende vleessoorten zijn.

Nooit gedacht dat het eigenlijk simpel is vers voeren.
Red_Hunter
5-sterren
Berichten: 718
Lid geworden op: Di 12 Aug 2003, 11:05
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Red_Hunter » Vr 14 Nov 2008, 09:31

Ik heb nog wel een menu maar merk wel dat ik soms andere dingen pak en dan een andere dag weer aanpas.
Ik vind het nog steeds fijn om een houvast te hebben.
Menu hangt in het keukenkastje en dan is alles zo uit de vriezer gepakt.

Groetjes Trudie
Gebruikersavatar
roksefloks
4-sterren
Berichten: 490
Lid geworden op: Wo 15 Nov 2006, 23:25

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor roksefloks » Vr 14 Nov 2008, 10:03

Ik maak nog steeds weekmenu's. Vind ik trouwens leuk om te doen. ;)
Maar na twee dagen klopt het meestal niet meer en wordt de hele boel omgegooid. ::)
Zo gaat de wildmix die voor vanavond stond niet door, maar krijgen ze biefstuk omdat "de baas" die voor ze op de kop heeft getikt.  8)
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3821
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Nitus » Vr 14 Nov 2008, 10:13

Ik werk al jaren met een menu en zal dat blijven doen, scheelt me gewoon ontzettend veel tijd, anders moet ik elke keer gaan nadenken: 'wat heeft Fedor van de week gegeten? Heeft hij nu 1 of 2 x kip gehad??' Nu kijk ik op het menu en zie dat het weer tijd is voor zijn ....... (vul maar in).
Lizzy
Moderator
Berichten: 55301
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Lizzy » Vr 14 Nov 2008, 10:47

Nitus schreef:Ik werk al jaren met een menu en zal dat blijven doen, scheelt me gewoon ontzettend veel tijd, anders moet ik elke keer gaan nadenken: 'wat heeft Fedor van de week gegeten? Heeft hij nu 1 of 2 x kip gehad??' Nu kijk ik op het menu en zie dat het weer tijd is voor zijn ....... (vul maar in).


Hier idem dito!
Gebruikersavatar
Arkay
4-sterren
Berichten: 274
Lid geworden op: Zo 08 Jul 2007, 19:59
Locatie: Hellevoetsluis

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Arkay » Vr 14 Nov 2008, 11:40

Ik heb wel een menu maar gebruik dat alleen met inpakken want ik doe het in kisten in de vriezer.
In een kist zit wat hij in een week nodig heeft, dus ik pak wat uit de kist en als de kist leeg is eind van de week weet ik zeker dat hij alles binnen heeft. :)
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor tieneke » Vr 14 Nov 2008, 11:42

Nitus schreef:Ik werk al jaren met een menu en zal dat blijven doen, scheelt me gewoon ontzettend veel tijd, anders moet ik elke keer gaan nadenken: 'wat heeft Fedor van de week gegeten? Heeft hij nu 1 of 2 x kip gehad??' Nu kijk ik op het menu en zie dat het weer tijd is voor zijn ....... (vul maar in).
Hier hetzelfde  ;)
Gebruikersavatar
1eboa
4-sterren
Berichten: 299
Lid geworden op: Ma 18 Jun 2007, 15:53
Locatie: Obdam
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor 1eboa » Vr 14 Nov 2008, 12:17

Ik houd wel een schema en een voorraadlijst bij, maar meer omdat ik dat leuk vind. Wel weeg ik de honden 2x in de week, de gewichten verschillen meestal niet meer dan een onsje Pieta is 3 weken geleden gedekt, met spanning kijk ik wanneer er wat gewicht bij gaat komen en vergeijk het dan met haar vorige zwangerschap.
Gebruikersavatar
Charlie Angel
Moderator
Berichten: 9454
Lid geworden op: Vr 04 Mar 2005, 17:47
Locatie: Deventer

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Charlie Angel » Vr 14 Nov 2008, 14:20

Ik ben dan nog niet zo heel erg lang aan het barfen, maar ik gebruik wel een menu, vind het gewoon makkelijk.
Wel wissel ik het spiervlees af, heb meer keuze dan in het menu zit. :D
Zo weet ik gewoon zeker dat ze alles binnenkrijgen wat ze nodig heben.
spickenstef
4-sterren
Berichten: 262
Lid geworden op: Zo 09 Sep 2007, 21:03
Locatie: neerpelt ( belgië)
Contact:

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor spickenstef » Vr 14 Nov 2008, 14:54

ik heb een 2-weken menu opgesteld wat ik naugezet navolg , nu ze geen eend en konijn lust heb ik de lijst wel door elkaar gegooid
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Zonder menu werken

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten