recepten??

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

recepten??

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Karin05
3-sterren
Berichten: 102
Lid geworden op: Do 20 Mar 2008, 15:28

recepten??

Berichtdoor Karin05 » Wo 22 Okt 2008, 20:36

Is het mischien een idee, heb van de week ook een droogoven besteld, om wat "recepten" neer te zetten voor het maken van lekkere snacks??

Lijkt me wel leuk om dat te delen en ervaringen uit te wisselen met anderen.

Hopelijk is ie snel in huis.

Groetjes Karin
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: recepten??

Berichtdoor Nynke » Wo 22 Okt 2008, 21:16

leuk idee  :D :D 

De favoriete snacks voor mij om te maken zijn kippenhartjes, in 2 of 3 stukjes gesneden en kipfilet, bijna geheel bevroren gesneden op ongeveer 3 mm. Ik droog ze ongeveer 12 uur, zodat ze knetterdroog zijn.
Gebruikersavatar
Antonia
5-sterren
Berichten: 1343
Lid geworden op: Do 05 Jan 2006, 23:54
Locatie: Noordbroek (Groningen)

Re: recepten??

Berichtdoor Antonia » Wo 22 Okt 2008, 23:03

Runderluchtpijp in ringetjes snijden, wat zeewier er over strooien en een uurtje of 8 laten drogen. Mijn honden doen daar een moord voor  :P
Gebruikersavatar
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5241
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: recepten??

Berichtdoor Laura2004 » Do 23 Okt 2008, 00:02

Ik heb gisteren biologische rundertong gedroogd en het is heel goed gelukt, alleen heb ik de plakjes iets te dun gesneden. Hoe dik snijden jullie de plakjes ongeveer??
Lizzy
Moderator
Berichten: 55240
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: recepten??

Berichtdoor Lizzy » Do 23 Okt 2008, 07:23

Ik vind tong zo vet blijven, dus dat droog ik niet.... Maar misschien heb ik te dikke plakken gesneden ;D
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: recepten??

Berichtdoor Nynke » Do 23 Okt 2008, 07:53

Laura2004 schreef:Ik heb gisteren biologische rundertong gedroogd en het is heel goed gelukt, alleen heb ik de plakjes iets te dun gesneden. Hoe dik snijden jullie de plakjes ongeveer??


Ik heb nog nooit tong gedroogd, maar snij van de kipfilet plakjes van 3-4 mm
Huskymeisje
5-sterren
Berichten: 525
Lid geworden op: Zo 02 Dec 2007, 21:30
Locatie: Friesland
Contact:

Re: recepten??

Berichtdoor Huskymeisje » Do 23 Okt 2008, 08:04

Ik heb al veel verschillende ideetjes gezien en ben daar heel blij mee, dus kom maar op. Handig om alles op 1 plekje te hebben.

Zelf heb ik tot nu toe alleen maar kipfilet en kippenmaagjes en -levertjes gedroogd. Een keer hartjes maar dat vond ik niet zo'n succes.
Gebruikersavatar
pike
5-sterren
Berichten: 6602
Lid geworden op: Di 30 Mei 2006, 19:53
Locatie: Harfsen

Re: recepten??

Berichtdoor pike » Do 23 Okt 2008, 09:01

Lizzy schreef:Ik vind tong zo vet blijven, dus dat droog ik niet.... Maar misschien heb ik te dikke plakken gesneden ;D

Ik heb eens lamstongetjes in plakjes gesneden en gedroogd, dat was een groot succes. Daardoor aangemoedigd kocht ik zo'n grote rundertong. Maar  :-X idd veels te vet!

Mijn beloningssnoep was op en ik had geen tijd gezien om nieuw de maken. Maar gisteravond had ik training met Armagnac dus ik moest wat hebben. In mijn eigen vriezer stond nog een bakje met stukjes gekookte kip bedoelt voor een ragoutje ofzo. Dat heb ik ontdooid en daarna even in de droogmachine gelegd zodat het niet zo nattig in mijn vingers zou zijn. Nou, dat was het ultieme snoepje  :D Armagnac vond het zo ontzettend lekker dat hij zijn commando's niet kon afwachten  ::) 
Gebruikersavatar
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5241
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: recepten??

Berichtdoor Laura2004 » Do 23 Okt 2008, 09:42

Rundvlees is hier ook altijd een succes en kalkoen. Ik wil ook een keer proberen zalm te drogen.
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12409
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: recepten??

Berichtdoor koekje » Do 23 Okt 2008, 10:14

hoe snijden jullie het zo dun op de mm? met een snijmachine?

de gedroogde runderrepen van de dw zijn te hard voor ot en sien. ze zijn wel goed eetbaar als ik ze in dunnere stukken scheur.
ik zou graag zelf eens wat willen drogen, kip ofzo, maar ik denk niet dat ik zo dun kan snijden met mn vleesmes.
Gebruikersavatar
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: recepten??

Berichtdoor Malamoods » Do 23 Okt 2008, 10:14

Ik droog veel soorten spiervlees en snijd dan de te vette gedeeltes eraf.... Ook hart (diverse soorten, o.a. kip en lam) wordt hier met succes gedroogd...

Rachel.
Gebruikersavatar
Laura2004
5-sterren
Berichten: 5241
Lid geworden op: Di 21 Dec 2004, 12:59

Re: recepten??

Berichtdoor Laura2004 » Do 23 Okt 2008, 10:15

Ik snij het als het nog bevroren is en dan krijg je flinterdunne stukjes, alleen had ik daarna ook een zere pols en vingers  :-\
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: recepten??

Berichtdoor Nynke » Do 23 Okt 2008, 10:41

ik heb een snijmachine  ::) ::) ::)
Gebruikersavatar
koekje
Moderator
Berichten: 12409
Lid geworden op: Ma 28 Mei 2007, 21:38
Locatie: vlakbij Eelke

Re: recepten??

Berichtdoor koekje » Do 23 Okt 2008, 11:06

lukt het ook met een mandoline trouwens? snijmachine gaat helaas niet passen in mn minikeuken, maar mandoline heb ik al.
Gebruikersavatar
Nynke
5-sterren
Berichten: 7557
Lid geworden op: Zo 25 Mar 2007, 14:33
Locatie: Zuid Holland

Re: recepten??

Berichtdoor Nynke » Do 23 Okt 2008, 11:09

ik weet het niet meis  :-X :-\  je zou het moeten proberen  ::)
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: recepten??

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten