Angstig...mensen...dieren...

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Barfplaats

bionda
1-ster
Berichten: 33
Lid geworden op: Di 25 Okt 2005, 16:43
Locatie: Soest

Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor bionda » Ma 13 Okt 2008, 13:57

:) Hallo! Ben reuze benieuwd of ik hier op het juiste gedeelte zit, weet nl. niet helemaal waar ik dit bericht moet plaatsen.

Wij hebben 2 Ieren, een reu en een teef, broer en zus, van 9 maanden. Phantom (de reu) is bij ons gekomen toen hij 12 weken was. Caoimhe (teef) is bij ons gekomen toen zij ruim 5 maanden was. Zij is door de fokster weggehaald bij de vorige eigenaar omdat zij hier niet Ierwaardig ( ;)) behandeld werd. Knipoogje omdat dit soort praktijken natuurlijk niet alleen voor ieren niet waardig zijn, dit geldt voor alle honden! Ze bracht het merendeel van de tijd in een kennel door van 2x2 en 's nachts in een babybox. De mensen waren min of meer angstig voor haar omdat ze heel enthousiast is, dit werd verward (denk ik) met agressie.

Om een lang verhaal kort te maken...Caoimhe is bij ons gekomen. In het begin was het een hele afstandelijke, lamgeslagen hond. Ze reageerde nergens op! Gelukkig is ze nu heeeeeel veel bijgetrokken en is het een hele blije muts die veel kattekwaad uithaalt, zoals een pup behoort te doen  ;D

Ze zijn vanuit de fokster goed gesocialiseerd gedurende de periode dat ze bij haar waren. Daarna kan ik alleen over Phantom spreken, hij is altijd onder mens en dier geweest. Echter, van de ene op de andere dag werd hij angstig. Zonder dat er, in onze ogen dan, iets is voorgevallen. Caoimhe vertoont soortgelijk gedrag, alleen i.p.v. weglopen zoals Phantom doet, loopt zij al blaffend met de staart in de lucht eropaf.

Ze zijn beiden angstig voor mensen. Phantom nog het meeste, hij duikt echt helemaal weg van angst. Andere dieren gaat redelijk alhoewel niet om over naar huis te schrijven.

Ik vind dit zo jammer en buiten dat ik het jammer vind, is het ook niet leuk om met 2 zulke lieve, grote honden te lopen die zoooo bang zijn om aangehaald te worden.  :'(

Ik besef dat er geen kant en klare oplssing voor is, maar heeft iemand ene idee hoe dit aan te pakken? Zijn er misschien ook druppeltjes voor om dit te ondersteunen? Ik neem aan dat het gedrag omgedraaid moet worden, maar hoe pak je dit aan?

Groetjes en bednakt alvast voor alle tips! ;)
Gebruikersavatar
Mevroi Kruim
5-sterren
Berichten: 11608
Lid geworden op: Wo 13 Apr 2005, 20:25
Locatie: Bennekom

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Mevroi Kruim » Ma 13 Okt 2008, 15:04

Hoi en welkom

Tja, wij hebben hier geen 'juist' gedeelte voor gedragsvragen, dit is primair een versvoerforum, zodoende. Maar geeft niks, tips krijg je toch wel  ;)
Dat plotseling angstig worden hoor ik wel vaker van Ieren. Er komen hier ook Ieren-eigenaren dus misschien dat die daar wat meer over kunnen zeggen. Het gebeurt niet alleen bij Ieren, ook bij andere rassen, allen dan vaak wat jonger. Na de primaire socialisatie-periode worden veel honden wat angstiger en het is dan zaak om de socialisatie bij te houden, dus de hond nog steeds in verschillende niet-enge situaties te brengen en daarbij goed op te letten dat ze niet bang worden. Dat angstig worden is zo gebeurd, je hebt het soms helemaal niet in de gaten, een ogenschijnlijk kleine gebeurtenis kan een grote impact hebben. Helaas is re-socialiseren dan behoorlijk lastig. Maar of dat bij jouw honden ook gebeurd is kan ik natuurlijk niet beoordelen.
Er zijn idd Bach-druppels en homeopathische middelen die hier ondersteunend kunnen werken. Maar dat voorschrijven is specialisten-werk, wil je dat goed doen dan moet het gebeuren door iemand die er verstand van heeft en jouw honden gezien en geobserveerd heeft.
En verder zou ik je adviseren om eens op het Hondengedragsforum te gaan lezen en je vraag daar te plaatsen. Mijn advies zou ook zijn om een gedragstherapeut in de arm te nemen, een goeie wel te verstaan. Dat betekent iig iemand die bij jou thuis komt kijken naar het gedrag van de honden op eigen terrein en hun vertrouwde uitlaatgebieden.
Gebruikersavatar
Borke
5-sterren
Berichten: 8365
Lid geworden op: Vr 03 Sep 2004, 17:12
Contact:

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Borke » Ma 13 Okt 2008, 15:18

Ik sluit me bij de tips van Kruimel aan en zou zeker ook een gedragstherapeut inschakelen.
Als dit immers niet snel oplost dan loop je straks met twee bange 'kalven' rond en bange honden zijn altijd vervelend, maar zeker als ze zo ontzettend groot zijn!
Mogeljik dat het hormonale effect hier ook een rol speelt en dat ze geslachtsrijp aan het worden zijn, wat het effect alleen maar versterkt.

Overigens heeft onze Stabij Borke, die we van pup af aan hebben via de fokker, ook een periode gehad dat hij angstiger was toen hij rond 6 maanden oud was. Ook hij is prima bij de fokker en bij ons gesocialiseerd.
bionda
1-ster
Berichten: 33
Lid geworden op: Di 25 Okt 2005, 16:43
Locatie: Soest

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor bionda » Ma 13 Okt 2008, 15:35

:)'Tuurlijk!!! Heb mijn bericht meteen geplaatst op een honden gedragsforum...dat ik daar zelf niet aan gedacht heb! :o Bedankt voor de tip!

Ik ben bang dat ik zelf de hele tijd de verkeerde aanpak gegeven heb..ik ben juist weggebleven bij plekken die stress veroorzaakten, ik vond het zo zielig om te zien hoe bang hij was! Ik had er over gelezen dat Ieren hier weleens doorheen gaan, vooral reuen. Ik dacht dat als het "vanzelf" gekomen was het ook wel weer "vanzelf" over zou gaan. Nooit te oud om te leren!
kojak
4-sterren
Berichten: 425
Lid geworden op: Zo 11 Nov 2007, 19:09

-

Berichtdoor kojak » Ma 13 Okt 2008, 20:34

-
Laatst gewijzigd door kojak op Zo 04 Apr 2010, 14:49, 1 keer totaal gewijzigd.
lightning
5-sterren
Berichten: 2583
Lid geworden op: Do 30 Nov 2006, 16:05
Contact:

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor lightning » Ma 13 Okt 2008, 23:15

ik gok ierse wolfshond ;)


ik zou ook gedragstherapeute raadplegen
Red_Hunter
5-sterren
Berichten: 718
Lid geworden op: Di 12 Aug 2003, 11:05
Contact:

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Red_Hunter » Di 14 Okt 2008, 08:54

Ja voor mij zijn ieren natuurlijk ierse setters, maar die lopen alleen veel te enthousiast op mensen af dus dat zal wel niet. ;D

Groetjes Trudie
bionda
1-ster
Berichten: 33
Lid geworden op: Di 25 Okt 2005, 16:43
Locatie: Soest

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor bionda » Di 14 Okt 2008, 12:41

:) Ierse Wolfshonden...in de volksmond ook Ieren genaamd...wist niet dat ze Ierse Setters ook zo noemden  :D
Red_Hunter
5-sterren
Berichten: 718
Lid geworden op: Di 12 Aug 2003, 11:05
Contact:

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Red_Hunter » Di 14 Okt 2008, 15:02

bionda schreef: :) Ierse Wolfshonden...in de volksmond ook Ieren genaamd...wist niet dat ze Ierse Setters ook zo noemden :D

Ja wij hebben het ook altijd over Ieren. :P
kojak
4-sterren
Berichten: 425
Lid geworden op: Zo 11 Nov 2007, 19:09

-

Berichtdoor kojak » Di 14 Okt 2008, 15:06

-
Laatst gewijzigd door kojak op Zo 04 Apr 2010, 14:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Antonia
5-sterren
Berichten: 1343
Lid geworden op: Do 05 Jan 2006, 23:54
Locatie: Noordbroek (Groningen)

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Antonia » Wo 12 Nov 2008, 23:43

Hier dus een Ierse Wolfshond liefhebster in hart en nieren en sinds een kleine 20 jaar ook Ierse Wolfshond eigenaar.

Olga, ik hoop van harte dat je dat al dan niet plotseling angstig worden van Ierse Wolfshonden niet al te vaak hoort. Wie de geschiedenis van het ras kent en weet wat de oorspronkelijke functie van het ras ooit was, die weet ook dat angst en Ierse Wolfshonden absoluut niet bij elkaar horen. Tegelijkertijd weet ik ook dat je steeds vaker angstig gedrag ziet, in een aantal foklijnen komt het vaker dan gemiddeld voor.
Ik heb wel eens staan kijken bij het ras tijdens de Winner en daar zag ik een groot aantal vertegenwoordigers van het ras met staarten tegen de buik opgetrokken, zo hoog! Afschuwelijk voor de hond, afschuwelijk voor de eigenaar en afschuwelijk voor de toeschouwer (in elk geval deze toeschouwer).

Opvallend in jouw verhaal Annabelle vind ik dat zowel Phantom als Caoimhe angstig gedrag laten zien, terwijl ze toch onder verschillende omstandigheden een start hebben gemaakt. De vraag naar de erfelijke aanleg komt daardoor direkt bij mij op. Heb je dit ook met de fokster besproken?
Ik zou inderdaad de ondersteuning van een goede gedragstherapeut(e) zoeken, eventueel in combinatie met een Bach bloesem. Bij jou in de omgeving zijn wel een aantal goede therapeuten te vinden.
bionda
1-ster
Berichten: 33
Lid geworden op: Di 25 Okt 2005, 16:43
Locatie: Soest

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor bionda » Do 13 Nov 2008, 08:36

Ik heb het inderdaad met de fokster besproken. Hartstikke lief, hartelijk en meelevend mens! Zij heeft een pup uit het nest gehouden die nergens last van heeft. Dan ken ik nog een pup uit het nest die schijnt ook angstig gedrag te vertonen. Er zijn nog een paar pups, maar daar weet ik eigenlijk niets van. Even voorop stellen dat ik de genoemde pups dus al erg lang niet gezien heb en niet weet hoe de een angstig ervaart en de ander. De moeder van de pups is in ieder geval absoluut niet bang of angstig! Die is echt zoals je een Ier voor ogen hebt.

We kregen in ieder geval het advies er geen aandacht aan te besteden omdat je het anders negatief aanmoedigt. Verder om dan apart met ze te gaan wandelen zodat ze elkaar niet bevestigen, dit advies heb ik eerlijk gezegd niet opgevolgd. En om op een bank of e.d. ergens te gaan zitten waar veel mensen zijn. Dit heb ik ook niet gedaan. We lopen nl. iedere dag waar mensen zijn, ze zien genoeg mensen, dat is het probleem niet. Het is de schrik die ze hebben. Mensen willen ze aaien...dat vinden ze VRESELIJK!!!

Jij zegt dat er goede therpaeuten in de buurt van Soest zitten...kun je mensen aanraden? Heb je misschien namen?

Alvast heel erg bedankt!  :)
Gebruikersavatar
~Joke~
5-sterren
Berichten: 1700
Lid geworden op: Ma 01 Mar 2004, 11:33
Contact:

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor ~Joke~ » Do 13 Nov 2008, 10:58

Ierse Terriers heten ook Ieren  ;) Mijn Border Terriers heten ook Borders, net als Border Collies.
Nyncke

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Nyncke » Do 13 Nov 2008, 11:33

Heb je een PB tje gestuurd.
Antonia
5-sterren
Berichten: 1343
Lid geworden op: Do 05 Jan 2006, 23:54
Locatie: Noordbroek (Groningen)

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Antonia » Do 13 Nov 2008, 22:12

bionda schreef:Ik heb het inderdaad met de fokster besproken. Hartstikke lief, hartelijk en meelevend mens! Zij heeft een pup uit het nest gehouden die nergens last van heeft. Dan ken ik nog een pup uit het nest die schijnt ook angstig gedrag te vertonen. Er zijn nog een paar pups, maar daar weet ik eigenlijk niets van. Even voorop stellen dat ik de genoemde pups dus al erg lang niet gezien heb en niet weet hoe de een angstig ervaart en de ander. De moeder van de pups is in ieder geval absoluut niet bang of angstig! Die is echt zoals je een Ier voor ogen hebt.


Jij zegt dat er goede therpaeuten in de buurt van Soest zitten...kun je mensen aanraden? Heb je misschien namen?

Alvast heel erg bedankt! :)


Bij jou in de buurt:
Ankie Blommesteijn
Olijkeweg 9
3764 CX Soest
035-602 13 03
ablommesteijn@cs.com

Iets verder weg maar een hele goede:
Nicky Gootjes
Malkenschoten 30
7333 NN Apeldoorn
055-3561327
06 - 538 93 933
info@gedragscentrum-samenspel.nl

Succes!
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Angstig...mensen...dieren...

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast