Rekensommetjes

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Rekensommetjes

Berichtdoor Barfplaats

Stephanie
2-sterren
Berichten: 88
Lid geworden op: Za 06 Mar 2004, 09:59
Locatie: Amsterdam
Contact:

Rekensommetjes

Berichtdoor Stephanie » Wo 16 Jun 2004, 21:15

Ik zie dat er steeds van die reken sommetjes worden gemaakt. Kan iemand ongeveer uit leggen wat en hoe zodat ik zelf ook die sommetjes kan maken mbt het eten van Banjer en Jersey ?
Janet
5-sterren
Berichten: 717
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:38
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re:Rekensommetjes

Berichtdoor Janet » Wo 16 Jun 2004, 22:24

Welke rekensommen? Eiwitfractie? Vetpercentage? Percentage componenten? Bedrag per maaltijd?
Marion
5-sterren
Berichten: 610
Lid geworden op: Za 03 Apr 2004, 18:08
Locatie: Breda
Contact:

Re:Rekensommetjes

Berichtdoor Marion » Wo 16 Jun 2004, 22:38

Ik denk dat je bedoelt de verhouding spiervlees, bot, orgaanvlees en supplementen/tafelresten?

De bedoeling is dat je per week of per 2 weken geeft:
60% rauwe vleesbotten (50 % vlees en 50 % bot)
15-20 % groente/fruit
10-15 % orgaanvlees
5-10 % supplementen / tafelresten

Deze percentages moet je overigens niet te nauw nemen. Een beetje ervan afwijken kan geen kwaad.
Stephanie
2-sterren
Berichten: 88
Lid geworden op: Za 06 Mar 2004, 09:59
Locatie: Amsterdam
Contact:

Re:Rekensommetjes

Berichtdoor Stephanie » Do 17 Jun 2004, 08:58

Marion schreef:Ik denk dat je bedoelt de verhouding spiervlees, bot, orgaanvlees en supplementen/tafelresten?

De bedoeling is dat je per week of per 2 weken geeft:
60% rauwe vleesbotten (50 % vlees en 50 % bot)
15-20 % groente/fruit
10-15 % orgaanvlees
5-10 % supplementen / tafelresten

Ja dit bedoelde ik.
Bedankt

Deze percentages moet je overigens niet te nauw nemen. Een beetje ervan afwijken kan geen kwaad.

Lizzy
Moderator
Berichten: 55300
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:Rekensommetjes

Berichtdoor Lizzy » Do 17 Jun 2004, 12:37

Zo doe ik dat:

Komt tie:

Eerst tel ik alle voedingsmiddelen bij elkaar op in de groepen:

Dus, hoeveel gram spiervlees, vleesbotten, orgaanvlees, groente/fruit, vis (en soms ook zuivel, eieren, tafelresten, supplementen).

Als je dat weet, tel je alle hoeveelheden weer bij elkaar op.

Dan bereken je hoeveel 1% is van het totaal (totaal aantal grammen).

Dan doe je alle categorieen nemen (vlees, vleesbot, groente, etc) gedeeld-door 1% en dan heb je het percentage!

Als je het totaal aan % weer optelt moet dit natuurlijk op 100% uitkomen (controle voor jezelf).

Groetjes, Lizzy
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3821
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re:Rekensommetjes

Berichtdoor Nitus » Do 17 Jun 2004, 13:22

Johan (Sjakie) heeft hiervoor een handig bestandje gemaakt, stuur hem anders een PB-tje dan wil hij je het vast wel toesturen. Kijk maar even op: http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... 93;start=0 ik vond het een heel handig bestandje om de percentages na te rekenen.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:Rekensommetjes

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: jasmijn en 3 gasten