Bibberen en grieperig...??

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Bibberen en grieperig...??

Berichtdoor Barfplaats

svdz
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Za 16 Aug 2008, 23:59
Locatie: NH

Bibberen en grieperig...??

Berichtdoor svdz » Di 30 Sep 2008, 15:22

Hallo,

Donna is vanaf afgelopen zaterdagavond erg aan het bibberen en trillen geweest. Ik maakte me zondag erg zorgen hierover en heb de spoedlijn gebeld, zij dachten aan een virusje of het overnemen van mijn stemming (ik heb vrijdag en zaterdag in bed gelegen met griep). Ik heb Donna voorzover ik kan gecheckt, ze heeft geen koorts (zo avond 38,7, moet tussen 38 en 39), kan overal voelen/aaien zonder reactie, ze eet normaal, en drinkt (weinig), gedraagd zich buiten normaal, loop normaal met staart omhoog zonder bibberen en is best enthoussiast enzo, poept en plast, slijmvliezen zijn roze, ze is allert. Wel heeft ze ontstoken oogjes en een beetje last van d'r oren. Niest en proest zo nu en dan.

Het trillen is wel minder geworden, maar Donna is wel heel moe, ligt veel te slapen en na het uitlaten gaat ze meteen weer slapen, maar het lijkt wel elke dag iets beter te gaan. Het lijkt erg op griep, hetzelfde wat ik heb.

Ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. Kan wel naar de DA gaan, maar maak me zelf niet echt zorgen. Het is niet normaal, maar ze gedraagd zich ook niet heel ziek. En weet ook niet wat de DA hiermee kan. Een spuit AB zonder de oorzaak te weten, hoef ik toch niet. Maar ik wil natuurlijk ook niet dat het wat ernstigs is en ik te laat bij de DA kom. Wat denken jullie?

Verder ben ik bijna twee weken bezig met HaaksBarf, dit gaat verder heel goed. Meteen goede ontlasting! Ik varieer alle smaken. Weet niet of deze verschijnselen ontgifting kunnen zijn?

Groetjes
Shanna
Lizzy
Moderator
Berichten: 60360
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Bibberen en grieperig...??

Berichtdoor Lizzy » Di 30 Sep 2008, 15:56

Nee, dit lijken mij geen verschijnselen van ontgiften. Ze is toevallig niet loops of loops geweest?
vagebond
5-sterren
Berichten: 1034
Lid geworden op: Zo 27 Mei 2007, 18:11

Re: Bibberen en grieperig...??

Berichtdoor vagebond » Di 30 Sep 2008, 16:14

Geloof het of niet, volgens mijn natuurgeneeskundige therapeut kunnen mens en dier elkaar besmetten met bacterien. Zij heeft hier de paarden behandeld een jaar lang elke 8 tot 10 weken. Ik heb daar heel wat van opgestoken. Dus maw jij kan best je hond hebben aangestoken, mss heeft ie een wat mindere weerstand dit moment. Ik ben ook vreselijk verkouden en ga nu op de bank liggen, bijna zeker dat er minimaal 3 teckesl bij me komen liggen haha.
svdz
2-sterren
Berichten: 81
Lid geworden op: Za 16 Aug 2008, 23:59
Locatie: NH

Re: Bibberen en grieperig...??

Berichtdoor svdz » Di 30 Sep 2008, 18:00

Nee Lizzy, ze is niet loops of bijna loops, want ze is 27 augustus gesteriliserd/gecastreerd. Dacht je aan schijnzwanger? Ik heb daar ook aan gedacht, maar lijkt me dat dat niet meer kan. Alleen ontdek ik nu wat raars 28 mrt was ze voor het laatst loops, 28mrt + 6mnd= 28 sept, en dat is bijna precies wanneer de verschijnselen begonnen...

En wat jij zegt Vagebond, dat komt op mij heel logisch over, maar ik heb ook gelezen dat dat dus wetenschappeljk niet kan. Ik vind dat raar, ik heb een eenkamerapp en ben 24/7 bij die hond, en dan ineens heeft zij dezelfde verschijnselen als ik... Ze heeft nu ook 'een snottebel'. Dan lijkt mij de kans dus groot dat ik haar heb aangestoken met 'mijn' virus of bacterie. En haar weerstand kan verzwakt zijn door het ontgiften misschien...
Even zijdelings: iemand die ik ken krijgt zware chemo, afweer helemaal verzwakt, moet mensenmassa's en veel bezoek vermijden. Maar ze heeft dus een hondje, dus haar huis is niet steriel. Maar de arts zei hierover dat de bacteriën ed tussen mens en hond als ze langer dan 1jr bijelkaar zijn uitgewisseld zijn, dus dat dat geen kwaad kan. Je kan elkaar niet meer besmetten, alleen van buitenaf. Dus misschien komt de reguliere wetenschap ook tot nieuwe inzichten hierover, weet niet.
Vagebond, beterschap he met je verkoudheid!
akishino
1-ster
Berichten: 20
Lid geworden op: Do 14 Aug 2008, 17:17
Locatie: Hapert

Re: Bibberen en grieperig...??

Berichtdoor akishino » Wo 01 Okt 2008, 13:20

Bij mijn gesteriliseerde teef merkte ik altijd aan haar wanneer ze eigenlijk loops had moeten worden (dacht altijd dat ik me dat verbeelde), maar komt blijkbaar vaker voor. Ze werd dan heel sloom.
Maar of dat ook in jou geval is, daarvoor heb ik er niet genoeg verstand van.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Bibberen en grieperig...??

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MarijeEnBoomer en 2 gasten