glucobest

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

glucobest

Berichtdoor Barfplaats

Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

glucobest

Berichtdoor Jojo » Wo 24 Sep 2008, 18:17

Even een vraagje met betrekking tot het supplementeren van een glucosaminepreparaat; Sinds de (gedeeltelijke)vkb-ruptuur van Zusje geef ik haar op advies van de specialist die haar toen beoordeeld heeft een half doseringsschepje Glucobest per dag. Op de pot staat voor een hondje van 10 kilo een kwart maar dat vond hij te weinig in zo'n acute situatie.
Inmiddels gaat het weer superrrrr goed met mn meisje (zonder operatie, slechts 6 weken rust) en stiert ze weer pijnloos in de rondte. Zal ik stoppen met de glucosamine, onderhoudsdosering gaan toedienen of gewoon doorgaan met de hoge dosering?? De arts had toen uitgelegd dat het toedienen van glucosamine geen zin had in gezonde gewrichtjes met een normaal 'smeringsniveau' zeg maar. Maar hoe moet ik haar knietje nu zien?? Gezien ze klachtenvrij is inmiddels.... Wat doen de ervaringsdeskundigen onder ons hier???
Lizzy
Moderator
Berichten: 60290
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: glucobest

Berichtdoor Lizzy » Wo 24 Sep 2008, 18:37

Ik zou het je niet durven zeggen. Mijn gevoel zegt dat je nu naar de dosering zou kunnen gaan die op de pot staat. Maar, je zou zekerheidshalve de specialist kunnen vragen wat hij er van denkt.
Jojo
5-sterren
Berichten: 1060
Lid geworden op: Di 12 Apr 2005, 19:33
Locatie: Drenthe

Re: glucobest

Berichtdoor Jojo » Do 25 Sep 2008, 15:13

Nou idd maar even de mening van de arts gevraagd omdat ik ook wilde weten of het knietje nu weer een gewoon genezen/gezond gewrichtje is of toch altijd een zwakke plek blijft.. Zijn antwoordt; ''iedere beschadiging van het gewricht roept in meer of mindere mate artrose op. Daarnaast kan glucosmine/chondroitine absoluut geen kwaad. Het doorgaan met de lage onderhoudsdosering is volgens mij dan ook een goed idee.''
Ik heb echter ook wel gelezen of gehoord dat langdurig toedienen hiervan niet zo goed is ??? Ze is nog maar 2 jaar dus dan zou ze nog heeeeeeel veel jaren lang aan de glucobest moeten (ik heb met haar afgesproken dat ze minimaal 20 wordt :P) ??
Lizzy
Moderator
Berichten: 60290
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: glucobest

Berichtdoor Lizzy » Vr 26 Sep 2008, 08:44

Ik ben bang dat je soms moet kiezen uit 2 kwaden maar ik gaf in jouw geval glucosamine. Preventief. Ik heb het daar normaalgesproken niet zo op maar jij hebt toch een hondje met een gewrichtsbeschadiging.... Ik zou dan zelf kiezen voor preventief geven.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: glucobest

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten