Wat kan het toch zijn???

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Wat kan het toch zijn???

Berichtdoor Barfplaats

Gebruikersavatar
Lefki&Amy
5-sterren
Berichten: 3117
Lid geworden op: Ma 09 Jun 2008, 12:49
Locatie: Nijmegen

Wat kan het toch zijn???

Berichtdoor Lefki&Amy » Ma 22 Sep 2008, 22:33

Mijn witte herder had afgelopen donderdag weer een hevige pijnaanval. Een nacht lang niet wetend hoe hij een houding moest aannemen waarbij hij geen pijn had. Bijna gillend bij elke beweging.
Donderdag overdag bleek dat hij zijn nek nog wel naar rechts kon bewegen, maar niet naar links en niet naar boven, dus opstaan en gaan liggen was erg pijnlijk. Eenmaal liggend was dat alleen op zijn buik, met zijn voorpoten wijd uit elkaar en zijn kop ertussen.
Wat onderzoeken ondertussen hebben uitgewezen is dat hij spondylose heeft. De dierenarts denkt dat hij op zo'n moment last heeft van de haakjes die dan tegen elkaar aan komen, doordat ze bijna zover zijn om een brug te bouwen.

De maandag voor de pijnaanval heeft hij zich ongelukkig verstapt (gevolg van instabiliteit ook, denk ik). Hij wilde het water in stappen, zo'n 40 cm lager dan het grasveld en kwam daarbij met zijn kop tussen zijn voorpoten terecht (kop dus naar voren geklapt als het ware). Hij jankte het uit en stond weer met zijn linkervoorpoot in de lucht. Het geluid daarij gaat echt door merg en been  :(
Je kunt er bijna niet omheen om te denken dat hij dan iets aan zijn poot heeft. De ervaring heeft echter al geleerd dat het vanuit zijn nek komt.

Tot en met donderdagavond dus weer hevig mank lopen met links voor (hij loopt bijna altijd enigzins mank, maar nu dus weer extreem) en ineens donderdagavond was het weer mis. Janken, bijna gillen bij bijna elke beweging.

Wat kan dat toch zijn???
Echt alleen de spondylose of misschien toch een soort hernia of spit ofzo??

Wat kan de link zijn tussen de misstap en de pijn? Ik zou denken aan een verschoven wervel, maar dan is het weer vreemd dat de heftigste klachten pas na 3 dagen komen, lijkt mij.
Help,help,....wij weten het niet meer, maar maken dit liever niet weer mee.

(gelukkig heeft het dit keer niet langer geduurd dan 24 uur....dat is al beter dan de voorgaande keren. De pijnstillers (Rimadyl, die ik hiervoor in huis heb) leken s nachts niks te helpen, de volgende dag weer een dosis gegeven en donderdagmorgen een bioresonantiebehandeling gehad, in de nacht van donderdag op vrijdag is het weer weggetrokken)
tieneke
5-sterren
Berichten: 8454
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 20:59
Locatie: Tsjechie

Re: Wat kan het toch zijn???

Berichtdoor tieneke » Ma 22 Sep 2008, 22:43

Ik zou zeer zeker een goede Osteopaat opzoeken met deze klachten  ;)
Gebruikersavatar
Lefki&Amy
5-sterren
Berichten: 3117
Lid geworden op: Ma 09 Jun 2008, 12:49
Locatie: Nijmegen

Re: Wat kan het toch zijn???

Berichtdoor Lefki&Amy » Ma 22 Sep 2008, 22:51

Weet je waar ik een goeie hondenosteopaat kan vinden???
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Wat kan het toch zijn???

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten