Menu voor Hera

Hier kun je je BARF menu plaatsen. Andere leden kunnen daar op reageren. Leerzaam!

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Menu voor Hera

Berichtdoor Barfplaats

Tammy
1-ster
Berichten: 19
Lid geworden op: Za 12 Apr 2008, 23:15

Menu voor Hera

Berichtdoor Tammy » Wo 27 Aug 2008, 20:57

Zo, ben rustig aan het rekenen en tellen geslaan. Op zoek gegaan achter spilletjes en ben tot dit menu gekomen voor Hera (Cane Corsopup van 5 maand).

Tijdens wek 1 en week 3 krijgt ze af en toe ook nog Carnibest compleet of duck compleet bij, tijdens de overige weken niet.

Ben van 6% van haar huidige gewicht vertrokken, en daarvan 45% bot, 10% groentes, 10% orgaan, en 35% spiervlees genomen. Kom ik uit op deze menu:

week 1&3
d1: 750 ger pens, 150gr groentenmix, 675 gr kippennek
d2: 1 pak duck uitmuntend of 500 gr carnibest natuur + 3 sardientjes
d3: 525gr spiervlees v rund 150gr groentenprut
d4: idem dag 2
d5: 525gr struisvogelsnippers, 150gr groentenprut, kefir, 675gr kipkarkas, 1ei
d6: idem dag 2
d7: 1350 gr kippennekken + 150gr groenteprut

week 2 & 4
d1: 750 gr orgaanmix (pens, lever, hart, long), 150 gr groentenprut
d2: 1350 gr zalmkop & staart, 150gr groentenprut, kefir
d3: 675 gr konijnkarkas, 150 gr groentenmix, 252gr haassnippers
d4: 1360 gr kippennekken, 150gr prut, 1ei
d5: 525 gr hert/reesnippers, 675 gr kipkarkas, 150gr prut
d6: 750 gr orgaanmix, 150gr prut, 600 gr kippennekken
d7: 1350 gr vleesmix 1 herby, 150gr prut.

Wat denken jullie? Volgens mij zit ik wel redelijk goed.
Lizzy
Moderator
Berichten: 55301
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Menu voor Hera

Berichtdoor Lizzy » Do 28 Aug 2008, 07:17

Ziet er goed uit! Genoeg afwisseling qua diersoorten ook! Heb je de pens bij het orgaanvlees geteld? Met pens erbij zou ik zelf aan een pup liever 15% orgaanvlees geven. Hart, lever, nier, etc. bevat een grotere hoeveelheid vitamines/mineralen die een pup wel kan gebruiken.
Tammy
1-ster
Berichten: 19
Lid geworden op: Za 12 Apr 2008, 23:15

Re: Menu voor Hera

Berichtdoor Tammy » Do 28 Aug 2008, 09:09

Lizzy, in week 1 en 3 heb ik pens appart gerekend, in week 2 en 4 is het erbijgerekend.
zal het snel es herberekenen met de pens erbij (dus 15%).
Bedankt voor de tip. ;)

is dus met de aanpassing van het orgaan en de pens deze menu:
week 1&3
d1: 1 kg orgaanmix (waarvan 500 gr pens en 500 gr orgaan)150gr groentenmix, 425 gr kippennek
d2: 1 pak duck uitmuntend of 500 gr carnibest natuur + 3 sardientjes
d3: 525gr spiervlees v rund 150gr groentenprut
d4: idem dag 2
d5: 525gr struisvogelsnippers, 150gr groentenprut, kefir, 675gr kipkarkas, 1ei
d6: idem dag 2
d7: 1350 gr kippennekken + 150gr groenteprut

week 2 & 4
d1: 790 gr orgaanmix (pens, lever, hart, long), 150 gr groentenprut
d2: 1350 gr zalmkop & staart, 150gr groentenprut, kefir
d3: 675 gr konijnkarkas, 150 gr groentenmix, 252gr haassnippers
d4: 1360 gr kippennekken, 150gr prut, 1ei
d5: 525 gr hert/reesnippers, 675 gr kipkarkas, 150gr prut
d6: 790 gr orgaanmix, 150gr prut, 600 gr kippennekken
d7: 1350 gr vleesmix 1 herby, 150gr prut.
Laatst gewijzigd door Tammy op Do 28 Aug 2008, 10:17, 1 keer totaal gewijzigd.
RuBep
4-sterren
Berichten: 427
Lid geworden op: Do 28 Okt 2004, 15:23
Locatie: Gouda
Contact:

Re: Menu voor Hera

Berichtdoor RuBep » Do 28 Aug 2008, 20:31

nu ben je zo lekker alles aan het samenstellen en dan geef je de laatste dag Herby vlees mix :-\ zou deze dag lekker wat anders geven, zo'n mix weet je ook niet van wat er in zit.
Tammy
1-ster
Berichten: 19
Lid geworden op: Za 12 Apr 2008, 23:15

Re: Menu voor Hera

Berichtdoor Tammy » Do 28 Aug 2008, 22:17

Rubep, wat leuk je hier ook te treffen  ;).
Dacht dat de samenstelling van de herby vleesmix 1 60% rundsspiervlees, 20% kipkarkas en 20% pens is, en dat het met de groentenprut erdoor een 'complete' maaltijd is.
Hera kreeg deze mix ook af en toe bij de fokster.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Menu voor Hera

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Hoe ziet jouw BARF menu eruit?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten