Problemen met de voorpoot UPDATE!! Naar Dr. Di Duca geweest

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht
annouschka
2-sterren
Berichten: 68
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 17:14

Problemen met de voorpoot UPDATE!! Naar Dr. Di Duca geweest

Berichtdoor annouschka » Do 21 Aug 2008, 12:02

Hallo,

Wij hebben een rottweilerreu van 1 jaar oud, sedert een 2.5 maand mankt hij af en toe op z'n linkervoorpoot.  Vooral na spel en na sport heeft hij er last van, hij blijft hem wel steeds gebruiken, dat wel maar manken is natuurlijk niet goed :(  Soms heeft hij er na training of spelen totaal geen last van, 't is echt raar.

Nu hebben 1.5 maand geleden foto's laten nemen van z'n ellebogen, hieruit kwam in eerste instantie niks, hij werd op metacam gezet voor 2 weken en had 4 weken geen last meer.  2 weken geleden, na de pakwerktraining (hij doet IPO) begon hij terug te manken.  Wij onze rx-foto's gaan ophalen bij onze dierenarts en naar een specialist.  Onze DA had er een briefje bijgestoken dat er nu ineens wel een vermoeden was van LPC (ED dus), vond ik in eerste instantie al raar.
Bij de specialist gekomen, die bekeek de foto's en zag ook eerst niks, hij stelde een kijkoperatie voor :wall: ik ben daar helemaal niet voor te vinden, om direct te laten snijden indien er niks zeker is.  Hij kwam dan af met een 2de mogelijkheid, een scan.  Maar daarvoor moesten we naar de dierenkliniek waar hij mee samenwerkt, toen hij zag dat mijn vriend toch twijfelde, nam hij de foto's terug en zei hij dat er toch verdachte dingen aanwezig waren??  Zomaar ineens wel??  Raarrr...


We besloten om een 2nd opinion te nemen en gingen naar de dierenkliniek in Merelbeke.  Voor een scan in eerste instantie.  Daar werd hij uitvoerig onderzocht, toen ze op z'n gewrichten duwden, gaf hij wel een jank.  Toen werden er alweer foto's genomen, ze konden niks doen met die van mijn DA zeiden ze.  En werd ik voorbereid op een hele nare uitslag (ED).

De rechterknie en elleboog was tiptop, bij de linker was er een irritatie van het bot te zien, onsteking van het botvlies (groeipijnen dus) en aan de linkerknie zag hij een stukje wat eventueel  nog zou kunnen afbreken.  Ook hij begon over een scan en een kijkoperatie maar zei ook dat ik gerust kon afwachten een paar maand.  Er was nog geen artrose te zien op de foto's en geen ED maar er zat kans in dat dat nog zou komen?
Het kon zijn dat dat stukje aan z'n knie niet afbrak maar dat er terug een kalklaagje over groeide zei hij ook.  Ik vind het allemaal heel erge vage uitleg die ik gekregen heb. 

Ik ben toen gestopt bij een kennis die ook een winkeltje heeft in voeding (kvv), supplementen enz. 
Deze raadde mij aan om af te wachten, volgens hem is het perfect mogelijk dat het groeipijnen zijn, ook de fokster met wie ik heel nauw contact heb, zegt van af te wachten.  Ik heb bij die meneer Hokamix gewricht + gekocht en ben daarmee kuur gestart.

Nu zou ik graag jullie mening hierover weten, wat denken jullie van heel dit verhaal?  Zouden jullie afwachten of zouden jullie toch die scan laten nemen?
Laatst gewijzigd door annouschka op Do 16 Okt 2008, 09:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Spikezyta
1-ster
Berichten: 3
Lid geworden op: Do 14 Aug 2008, 16:15
Locatie: België

Re: Problemen met de voorpoot

Berichtdoor Spikezyta » Vr 22 Aug 2008, 12:25

Moeilijk, onze Berner is straks in september 3 jaar en ligt van vorige oktober stil, echt in rust, niet simpel maar we hebben geen andere keuze.  Toen ze in oktober begon te manken, voorpoot 1  was het eigenlijk al te laat maar als een hond niks pijn laat zien kan je ook niks doen.  Wij dus ook naar de DA en hij voelde ff en zei:"ontsteking", 2 weken onstekingsremmer en als het niet over is moet je naar Antwerpen, ken ik iemand zei hij en dan zal het waarschijnlijk een operatie worden want dan is het niet goed.  Wat een antwoord was dat?????  Dus ook maar een andere DA genomen, een specialist.  Deze ontdekte al bij het eerste bezoek, na foto's en grondig onderzoek dat ze op beide voorpoten een ontsteking in de schouder had.  Moest ze elke week een inspuiting hebben en rusten, veel rusten want op de foto was ook al verkalking te zien omdat ze haar pijn dus zo lang verborgen heeft gehouden, spijtig maar konden we helaas niks aan doen.  Ondertussen is mijn meisje 4 weken geleden aan haar rechtervoorpoot geopereerd.  Ze begon ineens te manken dat ze nog amper rechtkon.  Wij dus terug foto's laten nemen en ja hoor, barst in de elleboog door de constante druk die ze al die tijd in haar schouder al heeft.  Waren we wel al een beetje op voorbereidt maar toch, je ziet het liever niet gebeuren want we weten ook dat haar andere poot misschien nooit moet maar misschien wel heel erg snel kan volgen.  Tijdens de operatie hebben ze ook de verkalking weggenomen, eigenlijk heeft ze nu dus een nieuwe poot maar ja, de revalidatie is toch niet min vind ik.  Ze is een gekke hond en hou die maar rustig als ze al van vorige oktober niks meer mag want in die tussentijd had ze het ook nog gekunnen om haar kruisbanden van haar achterpoot zo goed als door te scheuren, daar zijn we nog niet teneinde mee met ons Zyta.  Ik weet dus echt niet wat je het beste doet, echt heel moeilijk zeggen mede omdat we zelf eerst een "directe operatie" aan ons broek werden gesmeerd en er toen helemaal geen sprake van was, de operatie die er is gekomen is een oorzaak van de constante druk in haar schouder en dat had de DA ook gezegd dat het kon gebeuren maar dat het voor hetzelfde geld nooit zou gebeuren.
Lizzy
Moderator
Berichten: 59764
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re: Problemen met de voorpoot

Berichtdoor Lizzy » Zo 24 Aug 2008, 08:19

Ik weet het eerlijk gezegd niet. Is 1 jaar niet wat oud voor groeipijn? Wat eet je Rottweiler eigenlijk? (even vanwege de groeipijn). Wat ik zou doen, naar een homeopathisch dierenarts gaan. En kijken of je met een homeopathisch middel de boel tot rust krijgt. En als dat niet werkt, ging ik toch voor de scan. Volgens mij is het maken van een scan in Utrecht (bij de faculteit) het goedkoopst.
annouschka
2-sterren
Berichten: 68
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 17:14

Re: Problemen met de voorpoot

Berichtdoor annouschka » Zo 24 Aug 2008, 13:37

Rottweilers kunnen tot 1.5 jaar groeipijnen hebben.  Hier krijgen ze een 5 dagen per week kvv en de rest barf. 
annouschka
2-sterren
Berichten: 68
Lid geworden op: Ma 31 Mar 2008, 17:14

Re: Problemen met de voorpoot UPDATE!! Naar Dr. Di Duca geweest

Berichtdoor annouschka » Do 16 Okt 2008, 09:45

Hier even een update over Gaïko's voorpoot:

we zijn via iemand die mechelaars fokt en er ook ring mee speelt, bij een hele goeie osteopaat/dierenarts terechtgekomen nl Dr. Di Duca uit Luik.  We hadden daarvoor al een osteopaat geraadpleegd maar deze heeft blijkbaar haar werk niet echt goed gedaan, ook kon ze geen oorzaak geven ed.

Zijn conclusie is dat Gaïko pijn heeft aan z'n schouderspieren en gewrichten door veel te snel uit te zetten, 't is al een serieuze beer, hij weegt al rond de 50kg maar is geen grammetje te dik.  Hij heeft hem gemasseerd en z'n gewrichten gemanipuleerd en hem een homeopatisch middel ingespoten in z'n spieren.  Ook moet hij 3x per dag Traumeel nemen en Zeel T, de traumeel voor 1 maand, de Zeel T 2 maanden.

Volgende week moeten we nog eens terug en dan nog 1 keer en dan zou het volgens hem moeten opgelost zijn.

De eerste 2 dagen heeft hij serieus gemankt na de behandeling (is ook normaal) maar tot nu toe (hout vasthouden) niet meer en de behandeling is zo'n 2.5 weken geleden :) :)

Blijkbaar is dit een zeer gekend osteopaat hier in België, ook al is het voor ons ruim 2u rijden.  Zelfs de homeopatische apotheek hier in de buurt had al veel goeds over hem gehoord.

Ik ben zo blij en ik hoop echt dat het deze keer voorgoed overgaat maar ik heb er een goed oog in ;)
Laatst gewijzigd door annouschka op Do 16 Okt 2008, 09:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast