yoghurt

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

yoghurt

Berichtdoor Barfplaats

@lma
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Wo 21 Apr 2004, 14:06
Locatie: Drenthe
Contact:

yoghurt

Berichtdoor @lma » Do 10 Jun 2004, 14:18

Vandaag wil ik een groentemix maken en nu vraag ik mij het volgende af; het moet een puree zijn en dat krijg je door er in de blender wat yoghurt bij te doen heb ik hier en daar gelezen, maar ik heb ook gelezen dat je yoghurt niet kan invriezen hoe doen jullie dit danAfbeelding groentemix maken, invriezen en na het ontdooien in de blender met de yoghurt?
Ineke
4-sterren
Berichten: 435
Lid geworden op: Do 07 Aug 2003, 17:42
Locatie: Zuid-Holland
Contact:

Re:yoghurt

Berichtdoor Ineke » Do 10 Jun 2004, 14:19

Als de groentemix ontdooid is, kun je er toch zo een beetje yoghurt doorheen roeren?
karray
4-sterren
Berichten: 282
Lid geworden op: Di 08 Jun 2004, 11:50

Re:yoghurt

Berichtdoor karray » Do 10 Jun 2004, 14:41

volgens mij kan je yoghert wel invriezen, doe het zelf niet.Je zou ook de groenten mert deorganen kunnen mixen en invriezen
@lma
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Wo 21 Apr 2004, 14:06
Locatie: Drenthe
Contact:

Re:yoghurt

Berichtdoor @lma » Do 10 Jun 2004, 14:48

[quote="Ineke"]
Als de groentemix ontdooid is, kun je er toch zo een beetje yoghurt doorheen roeren?
[/quote]
ja, maar het gaat mij erom dat wanneer je het wilt pureren dit beter gaat met een beetje yoghurt erdoor. Heb het al eens eerder gemaakt maar dan zonder yoghurt erdoor en dan wordt het niet echt puree :-\
@lma
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Wo 21 Apr 2004, 14:06
Locatie: Drenthe
Contact:

Re:yoghurt

Berichtdoor @lma » Do 10 Jun 2004, 14:49

[quote="Ineke"]
Als de groentemix ontdooid is, kun je er toch zo een beetje yoghurt doorheen roeren?
[/quote]
ja, maar het gaat mij erom dat wanneer je het wilt pureren dit beter gaat met een beetje yoghurt erdoor. Heb het al eens eerder gemaakt maar dan zonder yoghurt erdoor en dan wordt het niet echt puree :-\
@lma
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Wo 21 Apr 2004, 14:06
Locatie: Drenthe
Contact:

Re:yoghurt

Berichtdoor @lma » Do 10 Jun 2004, 14:49

oeps, 2 x was niet de bedoeling ;D ;D
202spots

Re:yoghurt

Berichtdoor 202spots » Do 10 Jun 2004, 16:38

Wanneer je de yoghurt invriest,dan werkt de "goeie"bacterie niet meer.
Dus kan je beter 'n schep yoghurt in de bak doen wanneer je 't eten geeft.
Met 't pureren kan je ook eerst de bladgroente malen en dan de groentesap eraf gieten om bij de andere hardere groente te gieten,of anders gewoon 'n scheutje water...kan ook.
Marion
5-sterren
Berichten: 610
Lid geworden op: Za 03 Apr 2004, 18:08
Locatie: Breda
Contact:

Re:yoghurt

Berichtdoor Marion » Do 10 Jun 2004, 19:13

Ik heb nooit problemen om de groentes te pureren. Ik ik ze gewoon allemaal in de keukenmachine en er komt een mooi prutje uit tevoorschijn ;)
Gebruikersavatar
Jolly
5-sterren
Berichten: 2514
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003, 08:51
Locatie: Breezand

Re:yoghurt

Berichtdoor Jolly » Do 10 Jun 2004, 19:55

[quote="Marion"]
Ik heb nooit problemen om de groentes te pureren. Ik ik ze gewoon allemaal in de keukenmachine en er komt een mooi prutje uit tevoorschijn ;)
[/quote]

jep ik ook en als je dan ook wat rijper fruit of groentes heb, gaat het helemaal goed ;D
@lma
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Wo 21 Apr 2004, 14:06
Locatie: Drenthe
Contact:

Re:yoghurt

Berichtdoor @lma » Do 10 Jun 2004, 21:31

OK, dan probeer ik het nog een keer zo en anders met een scheutje water :). De vorige keer had ik broccoli, andijvie, bietjes en wortelen , het was wel héél fijn gemalen maar geen puree en ik had begrepen dat puree beter is :-\
202spots

Re:yoghurt

Berichtdoor 202spots » Do 10 Jun 2004, 23:59

[quote="@lma"]
OK, dan probeer ik het nog een keer zo en anders met een scheutje water :). De vorige keer had ik broccoli, andijvie, bietjes en wortelen , het was wel héél fijn gemalen maar geen puree en ik had begrepen dat puree beter is :-\
[/quote]
Gebruik je soms 'n staafmixer?
Het beste resultaat krijg je met 'n keukenmachine,daarna denk ik de blender,en dan de staafmixer.
Zolang alles heel fijn is gemalen is het ook goed hoor,het hoeft er niet als vla uit te zien,zolang het net op grove gemalen appelmoes lijkt (of korrels suiker?)dan is het goed.
de helft van dit ooooooooootje of net zo groot als " " " " " stukjes...
@lma
2-sterren
Berichten: 58
Lid geworden op: Wo 21 Apr 2004, 14:06
Locatie: Drenthe
Contact:

Re:yoghurt

Berichtdoor @lma » Vr 11 Jun 2004, 00:23

nee, ik heb geen staafmixer maar wel een keukenmachine met blender, maar ik begrijp dat mijn vorige mixje dus wel ok was want het waren idd suikerkorreltjes :)
202spots

Re:yoghurt

Berichtdoor 202spots » Vr 11 Jun 2004, 00:41

Dan is het goed hoor! ;D
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:yoghurt

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten