behandeling maagontsteking?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Barfplaats

mcSnurk
5-sterren
Berichten: 800
Lid geworden op: Di 02 Okt 2007, 09:41

behandeling maagontsteking?

Berichtdoor mcSnurk » Do 17 Jul 2008, 06:51

Ayuk is ziek, anderhalve week geleden iets gegeten wat niet goed viel en hij bleef diarree houden.

Specialist gebeld, is op vakantie, advies van de assistente om hem een poedertje van vorig jaar over zijn eten te doen, dit hielp 1 maaltijd.
Diarree was iedere keer na het eten, dit werd langzaam steeds erger tot afgelopen donderdag ieder uur spuitpoep was en  kwijlen, teveel maagzuur denk ik. Niks meer gevoerd en diarree was onmiddelijk weg, alleen nog dat kwijlen. Vrijdag morgen een beetje gekookte kip gegeven, waren maar een paar kruimeltjes maar dat werd meteen weer uitgebraakt.
s Middags weer langzaam begonnen met een beetje gekookte kip en gekookte aardappels, dit werkte vorig jaar toen hij erg ziek was heel goed'. Dat leek goed te gaan. Die vrijdag 1x kwijlen.
's Avonds ter controlle naar de DA geweest. Sprong daar rond als een gek >:(. Geen koorts, maag niet gevoelig alleen achter de maag een beetje maar minimaal. Maar vanwege de diarree van de week daarvoor zou het een Colitis zijn en moest hij antibiotica nemen. Ik heb gezegt dat Ayuk allergische reakties heeft op kortisone en dat we heel voorzichtig zijn met medicijnen en of er niks anders is, maar dat had ik vast niet goed begrepen, misschien dan inspuiten.....? Bovendien was volgens ons de maag geïrriteerd en kwamen daar de problemen vanaf en was de diarree over. Als ik dat niet wou maagzuurremmers maar daar kan hij ook niet tegen. Dan moesten we die kip met aardappels en de vitamines maar blijven proberen en kon ze niks doen........(homeopathische praktijk).
Dat ging prima, geen diarree, mooie keutels, geen spugen of kwijlen meer, langzaam meer en grotere stukken kip gegeven, die werden ook weer verteerd. Moest van de internist-assistente die vitaminepoeder ook weer langzaam toevoegen, weer hartstikke mis!!! Gisterochtend weer diarree met onverteerde kip, pruttelbuik/darmen en 's middags bruin water gespuugt. Daarna was het pruttelen weer weg. DA weer gebeld en laten vasten en vanmorgen beetje voeren. Gevraagd of er een homeopathische behandeling mogelijk was omdat onze hond zo slecht reageerd op medicijnen maar de hom. dokter was er niet!!! En blijkbaar hebben ze er maar 1 en die van de vorige keer was dus een gewone DA! Hadden ze dat niet even kunnen zeggen! Waarom ga ik dan naar een homeopathische praktijk >:(. Vannacht maakten zijn darmen reuze herrie. Hij heeft net 1/4 eetlepel aardappel gehad en die kwam er onmiddelijk weer uit. Het gepruttel is nu wel ook weg.

Ik denk dat Ayuk maagontsteking heeft. Is daar iets homeopathisch tegen mogelijk? Weet het niet met deze praktijk......... lijkt wel alsof alles wat ik doe wat welke DA dan ook zegt volkomen verkeerd gaat :'( en Ayuk wordt steeds zieker
Laatst gewijzigd door mcSnurk op Do 17 Jul 2008, 07:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Femke
5-sterren
Berichten: 3903
Lid geworden op: Za 21 Jun 2003, 23:14
Locatie: Almere

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Femke » Do 17 Jul 2008, 07:27

ik weet niet of het een maagonsteking is. De diarree en het bruin water braken doet mij meer aan problemen in de darmen denken.
Ik geloof dat ik zou beginnen met Okugest en probiotica (in capsules).
Is er een mestonderzoek gedaan? Want het zou eventueel ook nog een wormbesmetting kunnen zijn.
Groene Os heeft maagcompositum, dat helpt goed tegen maagzuur.

Daarnaast zou ik niet gaan stunten met het voer (aardappelen en vitaminepoeder geven). Die prikkelen de darmen alleen maar. Wat eet Ayuk normaal gesproken? Botten kan je nu niet geven, maar wel magere vleessoorten.
Probeer veel keren per dag kleine porties te voeren. Wanneer er voedsel in de maag zit kan het maagzuur zich daarmee bemoeien, en dan heeft Ayuk er niet zoveel last van. Vermijd echter veel eten, dus vaak per dag kleine beetjes eten.

Er is nog iets waar ik een beetje in dubio over ben: zuivel. In principe kan dat heel goed helpen bij maagproblemen (het neutraliseert het zuur) maar het kan ook de darmen pesten en daar zit je zeker niet op te wachten. Dus ik weet niet goed wat je daarmee moet.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Kuszco » Do 17 Jul 2008, 07:31

Hoi Gemmaa. Dit is natuurlijk helemaal knudde. Geen DA bereikbaar,allemaal op vakantie. Zul je net hebben.
Weet je toevallig wat hij gegeten heeft wat zo verkeerd gevallen is?
Een ontsteking van de dikke darm gaat inderdaad vaak over in braken. Kan hij helemaal geen medicatie verdragen of kom je daar pas achter als je het gegeven hebt? Ik zou zeker starten met probiotica en veel kleine porties geven. Dat houdt de darmen bezig.
Zitac is een goede maagzuurremmer die vaak heel goed helpt,maar wellicht is dat ook geen optie voor jullie.
Ik geef Lotje altijd maagcompositum van de groene os tegen het maagzuur bij haar eten.Dat helpt ook wel .
Krijgt hij normaal KVV of barf je?
Sorry voor al die vragen,misschien dat er iemand reageert die een klinklare oplossing voor je heeft want de conditie van hem wordt er natuurlijk niet beter op.
Een dagje vasten ook al geprobeerd?
Groetjes Liliane
mcSnurk
5-sterren
Berichten: 800
Lid geworden op: Di 02 Okt 2007, 09:41

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor mcSnurk » Do 17 Jul 2008, 07:42

hij zit nu na het braken flink te bietsen bij het boterhammen smeren. Denk dat er een lading maagzuur uitgekomen is, was lichtgeel, en hij zich nu wat beter voelt. Ik had zelf het idee dat de maag zo geïrriteerd is dat hij teveel maagzuur aanmaakt (ivm het kwijlen en water wat in de bek bleef) dat weer de darmen irritteerd, enz...... Hoe weet ik nu het verschil met een maagontsteking?
Probiotica wou de DA niet geven, wel antibiotica met goede bacterien :-\,Groene Os krijg ik hier in de buurt niet, had eigenlijk verwacht zoiets van een homeopathische DA te krijgen >:(. Kan dat maagcompositum kwaad als het toch een ontsteking is? Moet even uitzoeken waar ik dat allemaal krijg, ik woon hier in een durp zonder winkels ::). Maar hij wil nog niks eten dus kleine porties is nog geen optie. Ik heb gekookte kip maar die werd gisteren niet verteerd. Maagzuurremmers reageert hij zwaar allergisch op. Zit niet te wachten op een hond die de urine laat lopen, de ogen wegdraait en omkiept.
Hij reageerde verkeerd op een paar druppels olijfolie.
ik weet het niet met die dikkedarmontsteking......
Laatst gewijzigd door mcSnurk op Do 17 Jul 2008, 08:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Malamoods
5-sterren
Berichten: 2131
Lid geworden op: Vr 17 Feb 2006, 15:23

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Malamoods » Do 17 Jul 2008, 08:16

Stonk 't braaksel naar ontlasting Gemmaa? En wat krijgt Ayuk "normaal gesproken" (dus als hij niet ziek is) te eten? Geef je barf of kvv (welke merk, welke variant)?

Ohw, het blijft tobben hè?! Geef Ayuk een dikke knuffert van me! Sterkte! :-*

Rachel.
Lil

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Lil » Do 17 Jul 2008, 08:43

Echt vervelend. Producten van de groene os, dus ook maagcompositum verkrijgbaar via
www.dursydog.nl. Voor ongeveer 3 euro bezorgkosten heb je het één hooguit twee dagen later in huis en het kan zelfs met eenmalige machtiging (dan hoef je niet vooruit te betalen). Zelf goed ervaringen hiermee en ik bestel daar alles van de groene os.

Hoe reageert je hond op kvv? Gaat het beter als je even de kook erover gooit? (dus even kokend water erover). Dat heeft mijn kat toen geholpen met haar maagontsteking, natuurlijk in combinatie met maagcompositum. Daarna weer langszaam op volledig rauw en af en toe barf overgeschakelt.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Kuszco » Do 17 Jul 2008, 09:09

Nou ik denk dat die maag duidelijk over de rooie is. Dat is denk ik prioriteit nummer 1 om die weer oke te krijgen.
Anders komt er van boven niets in.Als hij veel kwijlt en smekt is hij kotsmisselijk.
Doordat de maag zo geirriteerd is produceert hij zo veel zuur. Moeilijk als je niets reguliers kunt geven.
Als je hem nu eens een dag laat vasten en dan met hele kleine porties begint en dan veel kleine porties.
Hele kleine beetjes drinken iedere keer zodat het wel opgenomen kan worden. Je houdt het maagzuur dan ook bezig. Kan het zijn werk doen.
Je zou b.v. CB-light kunnen geven dat is niet al te vet.
Ik zou niet al te veel dingen in zijn dieet veranderen,dat vraagt alleen maar om meer problemen. Krijg je een ontregelde darmflora etc.
En ik denk dat de maagcompositum geen kwaad kan. Daar zitten kruiden in die de maagzuurproduktie regelen.
Verder weet ik het ook echt niet.
Succes en een knuffel voor de zieke.
Groetjes Liliane.
mcSnurk
5-sterren
Berichten: 800
Lid geworden op: Di 02 Okt 2007, 09:41

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor mcSnurk » Do 17 Jul 2008, 09:43

update: meneer liet even geleden een keiharde gil........en dook vervolgens bovenop zijn bal.
En bij het uitlaten net dook ie bovenop een muis

Is er ook iets wat ik kan nemen tegen maagzweren?

Even gebeld en het advies voor nu was nog maar even laten vasten, wel zorgen dat hij drinkt, eventueel beetje kipwater, maar met héle kleine beetjes. Daar is net een lepeltje van naar binnen gegaan en duimen dat het binnen blijft. Zorgen dat de boel verder tot rust komt, gewoon even aankijken. Ik ga straks als ik hem alleen durf te laten dat groen osspul halen
Laatst gewijzigd door mcSnurk op Di 02 Sep 2008, 16:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
kira
5-sterren
Berichten: 3542
Lid geworden op: Do 27 Mar 2008, 20:30

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor kira » Do 17 Jul 2008, 10:14

als ik dit zo lees zou ik geloof ik opzoek gaan naar een andere praktijk. Tegen misselijkheid is wel een homeopatisch iets (zwarte theemuts heeft dat middel direct nog bij de arts gekregen, was een korreltje, maar ik weet dus niet hoe het heet). En als dit al een week duurt, zo lees ik je mail wel, zou ik meer willen weten. Sterkte met je patient.
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Kuszco » Do 17 Jul 2008, 12:38

Ja,even laten vasten lijkt me ook het beste. Vooral omdat je weinig andere dingen kunt geven.
Beetjes water,of aftreksel van gekookte kip.
Als hij voldoende vocht binnenhoudt is dat nu even het belangrijkste.
Ja en wat betreft iets voor een maagzweer voor jou? Losec,dat slik ik zelf al een hele tijd. Haha. Maar dat is gewoon een maagzuurremmer.
Misschien iets om bij de hand te houden. Hihi. Wat kunnen ze je in de tang hebben he?
Arme Gemma. Ik heb met je te doen. Zit zelf al 6 weken met dit soort dingen. En het went niet. Een van mijn honden heeft een hepatitis.
Ook veel braken,dan weer diarree.
Ik egrijp je.
Heel veel sterkte met de lieverd.
Groetjes Liliane.
mcSnurk
5-sterren
Berichten: 800
Lid geworden op: Di 02 Okt 2007, 09:41

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor mcSnurk » Vr 18 Jul 2008, 16:21

Er is verbetering!!!

Gisteren was het nog elk half uur een eetlepel kipsmaakwater, met tegen de avond meer kipkruimels erbij. Vannacht ook een paar keer eruit geweest om wat te geven. Sinds vanmorgen ieder uur een kipkruimelpapje. Het blijft er in de voorkant in en de achterkant heeft zojuist een stevig keuteltje afgeleverd! Er is zelfs zonet heel even gespeeld!!! OK het spelen was in slow-motion en duurde maar heel even maar toch........
Ppfffffffffffffffffffff
Gebruikersavatar
Nitus
5-sterren
Berichten: 3839
Lid geworden op: Ma 23 Feb 2004, 15:08
Locatie: Gorssel
Contact:

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Nitus » Vr 18 Jul 2008, 16:30

:groupwave2:
Kuszco
5-sterren
Berichten: 517
Lid geworden op: Za 29 Okt 2005, 14:30
Locatie: Kerkrade

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Kuszco » Vr 18 Jul 2008, 17:02

Heeeeee!!!!! Het begin de goeie kant op.
Ga zo door.
Groetjes Liliane,Zita en Lotje.
pallas
5-sterren
Berichten: 3530
Lid geworden op: Zo 25 Dec 2005, 14:05

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor pallas » Vr 18 Jul 2008, 18:00

Ik lees dit nu pas.
Fijn dat het alweer wat beter gaat!
mcSnurk
5-sterren
Berichten: 800
Lid geworden op: Di 02 Okt 2007, 09:41

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor mcSnurk » Za 19 Jul 2008, 12:38

:'( te vroeg gejuicht......
Vanmorgen eerst een stukje goeie keutel en de 2e helft weer diarree.
Ik heb gisteren meer kip gegeven en hij heeft kans gezien 2 grassprieten te snaaien, had ook gisteravond even last van scheten. Vanmorgen kwamen de kipstukjes er weer uit met gal. Daarna voelde ie zich duidelijk beter. Dus we zijn weer terug bij de gepureerde kip/water.
Ik heb groene os maagcompositum besteld, maar is nog niet binnen. Maar hoe weet ik dat ik niet darmcompositum moet hebben? :-\
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: behandeling maagontsteking?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: hamada en 5 gasten