ansjovis

Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Barfplaats
Gesponsord bericht

ansjovis

Berichtdoor Barfplaats

Elvira
5-sterren
Berichten: 965
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 19:14
Locatie: Rucphen
Contact:

ansjovis

Berichtdoor Elvira » Za 29 Mei 2004, 18:11

Ik heb ansjovis gekocht. Kan ik dat alleen geven als hele maaltijd (ze zijn compleet met graat en ingewanden) of moet ik nog iets toevoegen ?
Groentemix, botten, vlees, orgaanvlees ?

Elvira
ziggy
3-sterren
Berichten: 126
Lid geworden op: Za 14 Jun 2003, 23:30
Locatie: Belg

Re:ansjovis

Berichtdoor ziggy » Za 29 Mei 2004, 20:54

Elvira,
ik zou er wat gf-mix aan toevoegen.
Ze zijn toch niet gezouten?
Groet,
Vic.
Elvira
5-sterren
Berichten: 965
Lid geworden op: Za 31 Jan 2004, 19:14
Locatie: Rucphen
Contact:

Re:ansjovis

Berichtdoor Elvira » Za 29 Mei 2004, 22:05

nee het zijn verse, ik heb nog fytomix, dus dan zal ik hem dat geven.
Voor Gerda en Yoko felicitaties met het Brevet

Elvira
Lizzy
Moderator
Berichten: 55320
Lid geworden op: Ma 24 Mar 2003, 19:28
Contact:

Re:ansjovis

Berichtdoor Lizzy » Za 29 Mei 2004, 22:08

Ze vinden hier ansjovis wel lekker. Ik meng het meestal met wat huttekase en groentemix. Dan hebben ze een lekkere maaltijd.
Sjakie
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 16:59
Locatie: Purmerend

Re:ansjovis

Berichtdoor Sjakie » Ma 31 Mei 2004, 00:53

ziggy schreef:Elvira,
ik zou er wat gf-mix aan toevoegen.
Ze zijn toch niet gezouten?
Groet,
Vic.


Waarom mogen ze niet gezouten zijn?
Ik geef regelmatig zoute haring.
202spots

Re:ansjovis

Berichtdoor 202spots » Ma 31 Mei 2004, 01:00

Ik dacht dat ansjovis altijd gezouten is toch ???
Zou ik veel te zout vinden om te geven.

Zoute haring is toch verse haring?
Groene haring? Verse Haring? Rauwe haring?
is toch niet gezouten?
Nou weet ik het niet meer hoor,ik lust trouwens geen zout, groene of rauwe haring...
wel 'n zure of rolmops,maar geen rauwe.
Sjakie
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 16:59
Locatie: Purmerend

Re:ansjovis

Berichtdoor Sjakie » Ma 31 Mei 2004, 01:06

Ik dacht dat een zoute haring gepekeld is.
Ik lust geen zure haring of rolmops :-X
bleh ik heb gewoon de haren rechtovereind staan nu.... en dan denk ik er alleen aan.
202spots

Re:ansjovis

Berichtdoor 202spots » Ma 31 Mei 2004, 01:16

Ik zou het niet weten Sjakie..
Wachten nu maar op iemand die het verschil kan uitleggen tussen
Zoute,groene,rauwe,verse of wat voor haring het is. ;D

rolmops is opgerold met augurk en zuur is gewoon haring filetje.heeeeeeeeeeeeeeerlijk hoor!!! :P :P
Laatst gewijzigd door mahuni op Ma 31 Mei 2004, 01:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Paul_Barte
5-sterren
Berichten: 1725
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 00:23
Locatie: Tiel

Re:ansjovis

Berichtdoor Paul_Barte » Ma 31 Mei 2004, 01:29

Verse ansjovis is gewoon vis ;D Er komt geen zout aan te pas!!!
Echter.....veel ansjovis wordt (zwaar) gezouten en ingeblikt maar dat is dus iets anders.

Een verse haring is een haring die gevangen wordt en waar verder niets mee gebeurd. Opnieuw geen zout!!
Echter....Waneer de haring op zijn vetst is (rond mei-juni) wordt de zgn. maatjesharing (hollandse nieuwe) gevangen.
De haring wordt gekaakt en vervolgens gepekeld.
Door de gekaakte haringen in een pekelbad te leggen ontstaat er een rijpingsproces en krijgt de haring zijn specifieke zilte, zacht-romige smaak.
Zo rond half juni wordt meestal de koninginneharing gevangen. Deze haring bevat het optimale vetgehalte en is van een uitzonderlijke kwaliteit. In de zomermaanden is er voor de haring het meeste voedsel te vinden, vandaar dat de haring rond deze tijd ook het vetst is
Gebruikersavatar
Paul_Barte
5-sterren
Berichten: 1725
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 00:23
Locatie: Tiel

Re:ansjovis

Berichtdoor Paul_Barte » Ma 31 Mei 2004, 01:29

p.s. ik vind ze niet te vreten ;) ;D
Gebruikersavatar
Paul_Barte
5-sterren
Berichten: 1725
Lid geworden op: Di 25 Mar 2003, 00:23
Locatie: Tiel

Re:ansjovis

Berichtdoor Paul_Barte » Ma 31 Mei 2004, 01:32

Ter aanvulling:

De maatjesharing die het hele jaar door wordt gegeten is haring die in de maanden mei, juni, juli is gevangen. Deze tijd mag het ook "hollandse nieuwe" heten, als de haring in dezelfde maand wordt verkocht als dat hij is gevangen.
augustus, oktober begint haring met het vormen van hom en kuit en is hij niet meer geschikt als maatjesharing. De haring is nu minder vet maar zeer geschikt om te roken.
Haring die in december wordt gevangen barst haast van de kuit, die wordt geëxporteerd naar Japan.
De magere haring, die in de wintermaanden wordt gevangen wordt veelal gebruikt voor marinades. Zure haring, rolmops.
Eind april, begin mei begint haring weer voedsel te eten en wordt het weer vetter voor de vangst van de maatjesharing.
Het hele jaar door is verse haring te krijgen. Panharing. Uitermate geschikt om te bakken.
202spots

Re:ansjovis

Berichtdoor 202spots » Ma 31 Mei 2004, 01:32

Paul_Barte schreef:p.s. ik vind ze niet te vreten ;) ;D

Haring of ansjoofjes ??? ;D

p.s bedankt voor de uitleg Paul ;)
Sjakie
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 16:59
Locatie: Purmerend

Re:ansjovis

Berichtdoor Sjakie » Ma 31 Mei 2004, 01:33

En wat is nou het antwoord op mijn vraag???
202spots

Re:ansjovis

Berichtdoor 202spots » Ma 31 Mei 2004, 01:34

Sjakie schreef:Waarom mogen ze niet gezouten zijn?
Ik geef regelmatig zoute haring.

Deze ???
Sjakie
3-sterren
Berichten: 132
Lid geworden op: Ma 08 Mar 2004, 16:59
Locatie: Purmerend

Re:ansjovis

Berichtdoor Sjakie » Ma 31 Mei 2004, 01:36

Ja ??? ??? ??? Nou weet ik nog steeds niet waarom dat niet mag.
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re:ansjovis

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast