Hoe zijn jullie begonnen?

Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Omlaag
Barfplaats
Gesponsord bericht

Hoe zijn jullie begonnen?

Berichtdoor Barfplaats

Huskymeisje
5-sterren
Berichten: 525
Lid geworden op: Zo 02 Dec 2007, 21:30
Locatie: Friesland
Contact:

Hoe zijn jullie begonnen?

Berichtdoor Huskymeisje » Di 03 Jun 2008, 00:08

Uit pure nieuwsgierigheid zou ik graag willen weten hoe jullie zijn begonnen jullie kat over te zetten op vers voer.

Zelf ben ik nu bezig mijn katten over te zetten op kvv. Mijn kater vind het eigenlijk maar niks maar heeft er toch al van gegeten. Hij moet echt ontzettend wennen aan dat nieuwe vlees. De eerste keer heeft hij pertinent geweigerd te eten. De volgende avond eerst ook maar uiteindelijk won zijn honger het en heeft hij er van gegeten. Ik ben net begonnen hoor en meng het ook nog met blikvoer (zijn favo eten) maar gezien het feit dat hij alle andere merken tot nu toe weigerde (ik gebruik nu hb) vind ik dit al een hele overwinning.

De poes haalde er eerst ook haar neus voor op maar al na een half uurtje overwon haar nieuwsgierigheid het en begon ze te eten. Bij elke nieuwe smaak die ik ze voorzet snuffelt ze eerst uitgebreid maar tot nu toe heeft ze eigenlijk alles wel opgegeten. Ik heb zelfs al een kippenvleugeltje geprobeerd. Zo mooi om te zien. Het zachtere deel heeft ze helemaal opgepeuzeld en het vlees om het wat dikkere bot heeft ze keurig van het bot gehaald en opgegeten. Dat botje heeft ze verder laten liggen. Superpoes.

Ik heb de honden vorig jaar op vers over gezet maar ik moet zeggen dat me dat toch een stuk makkelijker afging.
YaYa
5-sterren
Berichten: 794
Lid geworden op: Wo 09 Mei 2007, 18:27
Locatie: Zierikzee

Re: Hoe zijn jullie begonnen?

Berichtdoor YaYa » Di 03 Jun 2008, 08:46

Volgens mij zijn honden ook een stuk makkelijker dan katten. Dat zijn gewoon echte mutsen ;D
Ik ben vorig jaar februari begonnen met cb omdat er bij Nikita nierfalen werd geconstateerd, ik ook al een blaasgruispatientje had en 2 met allergie en al die verschillende soorten brokken hing me de keel uit. Ik wilde iets wat ze allemaal konden/mochten eten. En ben toen na lezen en informeren op cb uitgekomen. Eerst flink veel blik (gourmet mousse) gemengd met een beetje cb en dat heel langzaam afgebouwd. De gourmet mousse heb ik later vervangen door animonda carny.
Een paar vonden het een fantastisch idee en aten meteen goed. Maar dat waren degenen die kipfilet en soepvlees ook al lekker vonden. Een paar waren nou niet direct overtuigd maar ze moesten toch eten. En 2 bleven weigeren. Die heb ik 2x per dag apart brokjes gevoerd.
Na 7 maanden heb ik het blikvoer eruit gelaten en ze eten nu puur cb. En de weigeraars zag ik opeens aan het bordje cb zitten dus die kregen ook geen brokken meer. Zonder enige dwang zijn deze 2 toch overstag gegaan.
En nu zou ik graag verder willen richting barf maar daarvan zijn ze niet overtuigd. Ze hebben geen idee waar ze die kiezen voor kunnen gebruiken >:(
Superrupsje
1-ster
Berichten: 49
Lid geworden op: Vr 29 Feb 2008, 09:03

Re: Hoe zijn jullie begonnen?

Berichtdoor Superrupsje » Di 03 Jun 2008, 09:05

Ik ben begonnen met Mu kuikens voor te schotelen, eenmaal doorgesneden begreep wat hij er mee moest en ging het er in als koek. Toen was het nog het wekelijkse tractatie. Daarna ben ik me meer in barf gaan verdiepen, heb ik een menu opgesteld, en heb ik Mu dat voorgeschoteld. Aangezien hij bijna alles eet heb ik geen overgangsproblemen gehad.

Xi is zodra ze bij ons is komen wonen (deels) aan het barfen gezet, en ook zij at gelijk alles op.

Ik ben dus gezegend met 2 makkelijke katten (heb natuurlijk ook het voordeel dat ze allebei nog jong zijn).
Huskymeisje
5-sterren
Berichten: 525
Lid geworden op: Zo 02 Dec 2007, 21:30
Locatie: Friesland
Contact:

Re: Hoe zijn jullie begonnen?

Berichtdoor Huskymeisje » Wo 04 Jun 2008, 13:05

gisteravond weigerden helaas beide katten pertinent te eten. Ik had ze deze keer geen hb gegeven maar een mix van herby. Die zonder pens maar ze moesten het niet. Vanavond maar weer proberen met wat anders.
flin
5-sterren
Berichten: 3189
Lid geworden op: Do 01 Nov 2007, 19:57

Re: Hoe zijn jullie begonnen?

Berichtdoor flin » Wo 04 Jun 2008, 13:38

Huskymeisje schreef:gisteravond weigerden helaas beide katten pertinent te eten. Ik had ze deze keer geen hb gegeven maar een mix van herby. Die zonder pens maar ze moesten het niet. Vanavond maar weer proberen met wat anders.


de ervaring hier is toch wel om 'n aantal keer achter elkaar 't zelfde voor te zetten, en niet te snel te wisselen van smaakje,.. mochten ze er echt afkeer van hebben, dan is't meestal echt niet lekkur, maar wat 'k nog wel wil doen bij iets 'nieuws' is iets van 'n overheerlijk brokje (oid) er overheen/door kruimelen, 't zet ze net aan om te gaan eten, en als ze 1 keer eten is't meestal goed....
en dan gaat 't er de volgende keer zonder toevoegingen in...
Barfplaats
Gesponsord bericht

Re: Hoe zijn jullie begonnen?

Berichtdoor Barfplaats


Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten